Hoe schrijf ik een persbericht?

Heel veel ondernemers zien het als onmogelijk om met hun product of dienst in een tijdschrift of krant te komen.

Ze denken dat dit zoveel werk vraagt en toch niks oplevert, maar wat als het wel lukt? Als het wel wat oplevert?

Helaas denken heel veel ondernemers nog in het niet kunnen i.p.v. hun dromen voluit te gaan waarmaken.

Ik vind het leuk om je daarbij te helpen, zo heb ik twee van mijn klanten in verschillende kranten gekregen en zelfs een interview op RTL TV, dat allemaal door mailtje, gek hè?

Kun je je voorstellen wat voor kick het geeft en wat voor boost het jouw bedrijf kan geven?

Maar hoe begin je hier nou mee?

Wel wat belangrijk is om in gedachten te houden is dat een redacteur/redactrice dagelijks persberichten krijgen en deze dus in 1 oogopslag

als interessant of too much information kan aanzien worden.

Het is dus heel belangrijk dat je beknopt kan vertellen wat belangrijk is!

Het opstellen van een persbericht heeft een vetgedrukte kop titel, een iets lichtere ondertitel en een zacht gedrukte tekst.

Zie hier 2 voorbeelden:

Persbericht Kop

Persbericht titel ( korte inhoud)

Persbericht tekst ( inhoud )

Een persbericht is GRATIS publiciteit en wordt dus gebruikt om aandacht te trekken, nieuwe aankondiging, bv de eerste frituur die zijn duren opent in een dorp, dat spreekt redacteurs aan om dit aan te kondigen aan hun lezers.

Je moet je in de plaats stellen van de redacteur, als je dagelijks honderden persberichten krijgt gaan de hele lange teksten eruit, onthoud dat als je opgepikt wordt je eventueel door interview of uitgebreidere mailing meer kan vertellen.

Bepaal nu waarom de dienst of product dat jij aanbiedt hun lezers kan helpen en speel daarop in !!!

Redacteurs zoeken inspiratie om hun lezers te helpen, inspireren, motiveren enz..

Maak het de redacteur zo gemakkelijk mogelijk en voeg kwalitatieve foto’s toe in bijlage, is dit bestand te groot, zet dan een kleinere foto in bijlage, maar laat hun weten indien ze graag een groter bestand hebben dat je dit met plezier zult aanbrengen of voeg een link toe.

Vergeet niet om hun te bedanken om uw suggestie te overwegen. Vergeet niet dat dit je GRATIS reclame kan opleveren, denk dan aan duizenden €’s 😮

Tik even in Google in persbericht voorbeelden en je gaat direct geïnspireerd geraken.

Everything is figureoutable het niet kunnen is dus een excuus! En mocht je het toch niet zien zitten, kun je contact opnemen met mij en dan doe ik het voor jou. Waar een wil is, is een weg.

Nu je weet hoe je een persbericht schrijft denk je misschien maar hoe geraak ik aan een emaillijst ook dit kan je gemakkelijk opzoeken in Google, tik in perslijst met bv uw gemeente of ga op zoek naar magazines, kranten, websites enz waar jij weet dat jouw ideale klant zich mee indentificeert, bv libelle, flair, flow, sport, dieren, business, denk maar groot genoeg, wie niet waagt niet wint.

Als laatste tip wil ik je meegeven om dit via een mailprogramma als sendinblue of mailchimp te doen, dan zie je perfect hoeveel mensen er openen, welk tijdstip de meeste openen en wie doorklikt naar bv uw website of ander gegeven links.

Hebben er veel niet geopend, kan je dit gemakkelijk een tweede en LAATSTE keer ( je wilt niet gaan spammen) doorsturen op een geschikter uur, dat bleek uit voorgaande campagne, welk uur de meeste hebben geopend.

Ik hoop jullie hiermee te hebben geinspireerd en neem gerust contact op via mijn instagram of mail bij verdere vragen, of heb je het lef gehad en kom je daardoor in een magazine of krant? Please let me know !!! Dan doe ik samen met jou een vreugdedansje !

Tag me instagram @nieuwewebsitenodig

Ik wens je veel succes toe.

Liefs Patsy