Zoekmachineoptimalisatie is erg belangrijk als u uw internetblootstelling wilt vergroten, maar het lijkt erop dat veel mensen het slachtoffer zijn van slechte SEO-praktijken (zoekmachineoptimalisatie). De belangrijkste kritiek is dat veel mensen volledig te veel betalen voor weinig of geen resultaat. Bovendien vallen veel van hen ten prooi aan slechte SEO-technieken. Als u van plan bent om in de toekomst een SEO-professional in te huren, raad ik u aan de onderstaande stappen te volgen voordat u een SEO-bedrijf of persoon inhuurt:

A) Zoek uit hoe bekend en ervaren een SEO-bedrijf is voordat je praat.

Hebben ze een aanzienlijk aantal klantenlijst?

Zijn ze beschikbaar?

B) Onderzoek hun portfolio.

Wat voor resultaten hebben ze bereikt?

Neem contact op met enkele van hun klanten. Waren ze tevreden met het SEO-werk dat werd gedaan?

C) Hun methoden overwegen en bevestigen?

Hoe optimaliseren ze uw site in de belangrijkste zoekmachines om uw zoekwoorden te bereiken?

Gebruiken ze biologische methoden? Sommige individuen of bedrijven gebruiken doorway-pagina’s, verbergen tekst op de achtergrond, gebruiken omleidingen en andere methoden die op de zwarte lijst staan. Blijf hier uit de buurt, want zoekmachines beschouwen deze technieken als spam.

D) Ontvang minimaal drie voorstellen van andere SEO-bedrijven.

Bekijk ze allemaal aandachtig. Zijn er overeenkomsten? Voorstellen helpen u te weten welke bedrijven eerlijk zijn en welke u iets proberen te verkopen dat niet werkt.

Wat zijn de kosten? De goedkoopste is niet altijd de beste; het is echter mogelijk dat de hoogste prijs niet wordt gekoppeld aan een volledige en haalbare handelswijze. Probeer een persoon of een bedrijf te vinden die u zal geven wat u wilt binnen uw financiële SEO-plan.

E) Leg alles schriftelijk vast.

Bekijk het document aandachtig. Zorg ervoor dat het alles omvat wat u hebt besproken, inclusief methoden om de gewenste resultaten te bereiken. Laat de kopieën door beide partijen ondertekenen. Als de taak groot is, kunt u een advocaat raadplegen.

F) Vermeld duidelijk de betalingsvoorwaarden.

Hoewel de meeste SEO-bedrijven geen werk gratis zullen doen of akkoord gaan met een op resultaten gebaseerde loonschaal, zullen veel deskundige SEO-professionals een basis-plus prestatiebonuspakket niet schuwen. Ik ben geen groot voorstander van prepaid contracten. De meerderheid van de SEO-professionals zal zich houden aan de standaard van 50% vooraf en 50% na voltooiing. Zorg ervoor dat alle financiële voorwaarden in uw contract even duidelijk zijn gedefinieerd als de werkelijke omvang van het werk. Dit beschermt alle betrokken partijen in het geval dat niet aan de verwachtingen wordt voldaan.

Al met al, probeer je best te doen om jezelf te trainen in SEO. Een basiskennis hebben van SEO-terminologie en SEO-methodologie. Iedereen die SEO-services aanbiedt, zou geen probleem moeten hebben om uit te leggen hoe ze resultaten voor u willen behalen.

Bron: Bishara Hazboun