Een van de solide manieren om uw publiek op het web op de hoogte te houden, is door middel van RSS-syndicatie. Het hebben van een RSS-feedfunctie op uw site zal uw publiek zeker regelmatig op de hoogte houden.

RSS: Een korte achtergrond

RSS betekent Werkelijk Eenvoudige Syndicatie of Rijke Site Samenvatting. Het is een indeling die webinhoud op internet verspreidt. Zodra een set inhoud in RSS is geplaatst en naar andere websites of groepen is verzonden, wordt dit een feed genoemd. RSS-feeds kunnen de aandacht trekken van prominente zoekmachines en mogelijk een breder publiek aanspreken.

Het is een feit dat elke blog en de meeste sociale-mediasites RSS-feeds gebruiken om hun inhoud op het World Wide Web te verspreiden. Door een RSS-feed aan uw site toe te voegen, vergroot u uw zichtbaarheid en behoudt u uw online aanwezigheid.

Hoe kan RSS-syndicatie mijn website helpen?

Het integreren van RSS-syndicatie in uw website kan u op verschillende manieren helpen. Vroeger waren alleen nieuws- en blogsites de enige websites met RSS-syndicatie als functie. Maar op dit moment kun je al RSS-feeds toevoegen aan meerdere vormen van media, waaronder muziek, video’s en foto’s. Uw bedrijf kan deze methode ook gebruiken om het bereik van uw productaankondigingen, persberichten of nieuws over uw bedrijf te vergroten.

RSS beter begrijpen

Om dit proces perfect te doen, kunt u tekstmuziek, afbeeldingen, video’s en andere relevante media aan uw feed toevoegen. Syndicatie van RSS kan ook worden gedaan met behulp van RSS-aggregators en contentcuratoren, waar u een feed kunt maken op basis van een specifieke zoekterm.

Wat is een goede syndicatietool?

  • Een goede syndicatietool moet het volgende kunnen:
  • Sociaal delen moet zijn ge├»ntegreerd met uw favoriete RSS-syndicatieclient
  • U zou de relevante feeditems voor uw site moeten kunnen filteren of beheren
  • De tool moet het in de wachtrij plaatsen van gepubliceerde items op de website of sociale netwerkpagina mogelijk maken
  • Uw sitelezer moet meerdere feeds of trefwoorden kunnen beheren

De rol van RSS bij zoekmachineoptimalisatie

Elke feed is machineleesbaar, wat betekent dat de crawlers van zoekmachines de belangrijke punten van uw site of artikel niet hoeven te achterhalen. Houd er rekening mee dat zoekmachines dol zijn op regelmatige en hoogwaardige inhoud. Hierdoor wordt de ranking van uw website in zoekmachines hoger geplaatst.

Samengevat kan RSS-syndicatie uw bedrijf helpen door uw aanwezigheid op het World Wide Web te vergroten en mogelijk uw publiek te vergroten.

Bron: Christopher K Haskett