Een van de grootste problemen waarmee webmasters worden geconfronteerd, is ervoor te zorgen dat bezoekers van hun website op hun website blijven en uiteindelijk de gewenste actie ondernemen.

Vanwege het enorme aantal websites dat strijdt om dezelfde bezoekers, is het belangrijk ervoor te zorgen dat ze op uw website blijven en niet naar uw concurrent gaan.

Een gemiddelde bezoeker blijft ongeveer vijf (5) seconden op uw website. Als je hem niet geeft wat hij wil, dan zal hij zeker je website verlaten. Ik weet zeker dat je niet wilt dat jou dat overkomt.

Wat u nodig heeft om bezoekers op uw website te houden, is door de test van vijf (5) seconden te doorstaan. Ik raad u aan de zeven (7) stappen hieronder te gebruiken.

1. Bepaal uw websitedoel.

U moet bepalen wat u met uw website wilt bereiken. Wilt u dat uw bezoekers zich abonneren op uw nieuwsbrief? Wil je dat ze jouw product kopen? Of wil je dat ze op je AdSense klikken?

U moet definiƫren wat uw hoofddoel is en ernaar streven uw website rond dat doel te laten draaien.

2. Selecteer een tester.

Identificeer de typische of waarschijnlijke gebruiker van uw site. Vraag iemand die je kent die in dat profiel past om als tester op te treden.

3. Instrueer de tester.

Vertel de tester dat hij of zij een bepaalde pagina gedurende 5 seconden te zien krijgt. Vraag de tester om te proberen alles te onthouden wat ze in die korte periode zien.

4. Toon uw webpagina aan de tester.

Ontmoet de tester fysiek en laat hem je website zien. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat hij de pagina niet langer dan 5 seconden ziet.

5. Schrijf de bevindingen op.

Vraag de testpersoon om alles op te schrijven wat hij of zij zich herinnert over de pagina.

6. Vul een rapport in.

Als de tester daarmee klaar is, stel dan 2 vragen om te beoordelen of hij of zij de in stap 1 gedefinieerde taak heeft kunnen volbrengen. Geef de tester de kans uitgebreid te antwoorden en eventueel zijn bevindingen op te schrijven.

7. Analyseer de resultaten.

Verzamel de bevindingen die in stap 5 en 6 zijn opgeschreven en analyseer ze zorgvuldig. Als de tester zich gemakkelijk het hoofddoel herinnert en weet hoe hij of zij moet doen wat hij of zij op de pagina moet doen, ben je geslaagd.

Als de tester problemen heeft met het identificeren van het doel, onduidelijk is over hoe verder te gaan, of slechts een deel van de functies heeft geĆÆdentificeerd, weet je dat je iets op de pagina moet veranderen.

Bron: Akin Alabi