Als u een direct response-pakket per post ontvangt, haalt u waarschijnlijk zowel een verkoopbrief als een verkoopbrochure tevoorschijn. Wat je zult opvallen (als je een getrainde copywriter hebt) is dat ze in bepaalde opzichten erg op elkaar lijken. Ze hebben zeer vergelijkbare technieken en kenmerken en ze hebben duidelijk hetzelfde doel: u ertoe brengen het product of de dienst te kopen!

Hier zijn enkele manieren waarop direct-responsebrieven en direct-responsebrochures op elkaar lijken:

Ze zijn geschreven in de taal van de lezer. Gebruik nooit, maar dan ook nooit bedrijfstaal of bedrijfsjargon wanneer u schrijft om te verkopen (tenzij u natuurlijk aan bedrijfsleiders verkoopt). Om die verkoop te krijgen, moet je met je lezer praten alsof je een van hen bent, net zoals een goede vriend zou doen.

Voordelen, voordelen, voordelen. Had ik al voordelen genoemd? Net als een goede verkoopbrief, richten brochures zich op de beste voordelen van een product. Een effectieve brochure laat precies zien wat het product of de dienst voor de lezer zal doen. Verkoopt u kunstgebitten? Vervolgens zou de brochure benadrukken hoe het kunstgebit ervoor zorgt dat de lezer zich jonger voelt door te genieten van het voedsel dat ze op jongere leeftijd genoten.

Bel nu om te profiteren van deze geweldige aanbieding!!! De brochure bevat, net als de verkoopbrief, een oproep tot actie. Dit is belangrijk omdat je nooit zeker weet of de prospect zowel de brief als de brochure zal lezen, dus de call-to-action moet op beide staan.

Ja, er zijn veel belangrijke overeenkomsten tussen een brochure en een verkoopbrief. Ze proberen allebei hetzelfde doel te bereiken, dus u zou natuurlijk willen dat ze dezelfde verkooptechniek gebruiken.

Er zijn echter veel verschillen tussen beide omdat een brochure unieke kansen kan bieden die de verkoopbrief niet kan bieden. Dit zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen de verkoopbrief en de brochure:

Pure nieuwigheid. Verkoopbrieven zijn “echter” omdat ze zijn gemaakt om op een echte correspondentie te lijken en hoe “echter” ze zijn, hoe effectiever ze worden. Een brochure heeft geen andere afleiding dan iets dat wordt gebruikt in verkoop en marketing, dus nemen ze een meer nieuwe benadering aan. Design en nieuwigheid nemen de plaats in van personalisatie. Deze nieuwigheid kan aantrekkelijker zijn en dit verhoogt de effectiviteit van de brochure. Mensen, vooral de meer afgematte prospects, zijn gewend om verkoopbrieven te zien, dus de aantrekkingskracht is uitgewerkt. Het unieke van een goed ontworpen brochure kan de cynische barrière van de afgematte prospect doorbreken.

De brochure is “het echte leven”. De brochure kan vaak een voorbeeld van een casus zijn. De brief is geschreven om de emoties van de lezer te grijpen, om op hun zintuigen te spelen. De brochure is geschreven om het equivalent te zijn van het product in de handen van de lezer te leggen. Als hij klaar is met het lezen van de brochure, moet de prospect een heel goed idee hebben van hoe het is om het product te bezitten.

Brochures zijn niet “van boven naar beneden” ontworpen. Brieven zijn geschreven om van boven naar beneden te worden gelezen, van begin tot eind. Er is een verhaal, een verhaal dat in een brief moet worden verteld. Brochures daarentegen zijn modulair. Ze hebben panelen waaraan verschillende voordelen, functies, oproepen tot actie en zelfs antwoordkaarten kunnen worden toegewezen.

Afbeeldingen, grafieken, grafieken en andere visuele dingen. Brochures kunnen oogverblindende afbeeldingen van het product bevatten. Ze kunnen grafieken en cirkeldiagrammen bevatten, en afbeeldingen die de verschillende voordelen en kenmerken van het product illustreren. Een goed ontworpen brochure kan een kunstwerk zijn omdat het zo een lust voor het oog is dat het voor de lezer moeilijk is om het weg te leggen. Niet elke prospect wil een lange verkoopbrief lezen, maar als je een prachtig ontworpen brochure hebt met afbeeldingen die de belangrijkste voordelen bevatten, zal het moeilijk zijn voor de prospect om deze te negeren.

Bron: W Allen