Als je met een copywriter te maken hebt, kunnen er een paar termen opduiken die je niet kent. Als dat gebeurt, wees dan nooit bang om iets te zeggen; copywriters zijn professionals in het vertalen van vakjargon naar lekentaal, en ze helpen je graag verder. Maar als u liever zelf het gesprek aangaat als een professional, vindt u hier een overzicht van enkele basistermen voor copywriting en wat ze betekenen.

Voordelen: de manier waarop uw product of dienst uw prospect kan helpen of aan hun behoeften kan voldoen (in vergelijking met functies).

Uitroepen: Een extra stuk kopie in uw project dat wordt “uitgeroepen” met afbeeldingen, zoals een informatievak (vaak een zijbalk genoemd) of een uitgelichte quote (vaak een pull-quote genoemd).

Oproep tot actie: De specifieke actie die u een prospect wilt laten ondernemen na het lezen van uw marketingmateriaal, zoals een gratis nummer bellen of een antwoordkaart opsturen.

Casestudy: Een succesverhaal van één tot vijf pagina’s waarin wordt uitgelegd hoe uw klant zijn problemen heeft opgelost met uw product of oplossing.

Zekerheid: Elke vorm van gedrukt marketingmateriaal, zoals een brochure of verkoopblad.

Contentmarketing: Het geven van materiaal aan prospects en klanten die ze willen lezen (zoals artikelen en whitepapers) in plaats van promotiemateriaal (zoals brochures).

Functies: De kwaliteiten of specificaties van uw product, zoals afmetingen en materialen (te vergelijken met voordelen).

Bestemmingspagina: De pagina waarop een bezoeker “landt” wanneer hij een webadres invoert of op een link naar uw website klikt vanaf een andere website.

Microsite: Een miniatuurwebsite met een smalle focus, zoals een product- of campagnespecifieke website. Een microsite bestaat meestal uit drie tot vijf pagina’s en bevat vaak diepgaande mogelijkheden voor het volgen van bezoekers of analyses.

Verzorgen: In contact blijven met prospects die nog niet klaar zijn om uw product of dienst te kopen.

Verkoop blad: een informatieblad van één pagina met de belangrijkste kenmerken en voordelen van een product of dienst.

Tagregel: Een korte zin die bij uw bedrijfsnaam hoort; de beste staat een belangrijk voordeel. Bijvoorbeeld: “Niets loopt als een Deere” en “Elke kus begint met Kay”.

Gedachte leider: Een persoon binnen uw bedrijf of organisatie die unieke, innovatieve of interessante ideeën heeft over wat er in uw branche speelt en wiens expertise kan worden aangeboord voor copywriting- en marketingprojecten.

Een unieke verkoop voorstel: Het belangrijkste aan uw product of dienst dat het anders of beter maakt dan anderen op de markt. Wat is de enige reden waarom uw prospects uw product willen en nodig hebben?

Wit papier: Een rapport van drie tot tien pagina’s dat een probleem of uitdaging in uw vakgebied of branche beschrijft en oplossingen presenteert om die uitdaging op te lossen.

Bron: Megan Tsai