Copywriting is het proces van het schrijven van promotionele inhoud om producten, websites of ideeën op de markt te brengen. Deze marketingmethode is bedoeld om het publiek te overtuigen om specifieke acties te ondernemen – bijvoorbeeld om een ​​product te kopen of zich te abonneren op een mailinglijst – die uiteindelijk financiële voordelen opleveren voor de marketeer. Als u een e-business runt, is dit een onmisbare tool die u zich niet kunt veroorloven te negeren.

Hier zijn de sleutels om meer winst te maken met copywriting voor het web:

1. Creëer urgentie. Gebruik zinnen als gratis geschenk inbegrepen, beperkte voorraad, beperkte aanbieding, seizoensspecials en koop nu om uw lezers onmiddellijk tot actie aan te zetten! Wanneer lezers het gevoel hebben dat ze risico nemen door het product niet meteen te krijgen, zullen ze graag hun creditcard gebruiken en een bestelling plaatsen.

2. Doorstreep negatieve woorden in je koppen. Richt u in plaats daarvan op het gebruik van woorden die uw lezers zullen verleiden om de rest van uw exemplaren te lezen. Woorden als niet, niet, nooit, zwak, etc. ontmoedigen uw bezoekers om verder te lezen. Blijf aan de positieve kant om een ​​positief resultaat te krijgen.

3. Presenteer je instructies alsof je tegen een zesdeklasser praat. Neem aan dat uw lezers totaal geen idee hebben van het onderwerp dat u bespreekt, zodat u uw instructies zo gedetailleerd mogelijk kunt maken. Het is beter om informatie in te voeren die ze al kennen dan belangrijke ideeën te verwijderen waardoor ze niet meer in staat zullen zijn uw ideeën te begrijpen.

4. Maak het persoonlijk. De beste manier om uw ideeën te verkopen, is door uw lezers te laten zien hoe ze ervan kunnen profiteren. Als u bijvoorbeeld lingerie verkoopt, praat dan niet over hoe ze kunnen besparen op uw speciale promotie; vertel ze in plaats daarvan hoe aantrekkelijk ze eruit zullen zien als ze de kledingstukken dragen.

Bron: Sean Mize