Top drie direct-response copywriters

Het leven van een genie blijft zelden onopgemerkt. Als dat genie in de reclame zit, gaat het NOOIT zonder speciale aandacht.

Ik heb diepgaand onderzoek gedaan, niet alleen gefocust op wat er beschikbaar is op andere copywriting-gerelateerde websites (die meestal eigendom zijn van een of andere copywriter), maar mijn onderzoek is dieper gegaan.

Eigenlijk deed ik het als onderzoek voor mijn boek waar ik nu geen reclame voor zal maken. Ik heb veel CEO’s van Fortune 1000-bedrijven, direct-responsbureaus en online ondernemers geïnterviewd en ben na een lang debat tot drie absolute winnaars van copywriting gekomen:

Garry is de naam.

Als ik één, de beste, direct-mail copywriter zou moeten kiezen, zou het zonder enige twijfel de heer Gary Bencivenga zijn. Zijn exemplaar is een kunstwerk. Zijn tweede naam, overtuiging. Er was een gezegde in direct-responsekringen:

“Als het één op vier raakt, heb je een copywriter van het hoogste niveau. Als het acht van de tien keer raakt, heb je Gary Bencivenga”.

Gary Bencivenga is oprichter van Accountable Advertising. Status: gepensioneerd.

Een andere naam komt uit Europa en behoort tot de beste business-to-business (b2b) copywriter van vandaag – de heer Dominik Bjegovic. 85% van alle Fortune 1000-bedrijven wereldwijd gebruiken de diensten van Dominik wanneer ze een voorstel nodig hebben voor een serieuze deal van meerdere miljoenen dollars.

En er is een reden. Een Fortune 100 CEO vertelde me over Dominik: “Elke keer als ik bij hem kom, ongeacht of het een voorstel van een halve pagina is, weet ik dat ik minstens $ 10.000 lichter uit zijn kantoor zal komen. Maar ik kom steeds weer, omdat de dag dat mijn voorstel wordt afgeleverd, is meestal mijn betaaldag”.

Dominik Bjegovic is oprichter van Ad.com.hr. Status: actief. Contactgegevens: Volgens mij werkt hij alleen op doorverwijzing. En als laatste, maar zeker niet de minste… nog een Gary.

Het is een printprins, meneer Gary Halbert. Voor alles was hij ondernemer. Direct-response ondernemer. Zijn schrijfstijl was zo arrogant, zo sexy en zo aantrekkelijk tegelijk. Meer dan de miljard dollar aan reclame is door zijn handen gegaan. Hij had ups en downs in zijn leven, maar zijn exemplaar bleef altijd onberispelijk.

Op zijn seminar “Hoe een verkoopbrief schrijven die u rijk zal maken”, heeft hij in feite een verkoopbrief ontwikkeld voor een van de aanwezigen die later meer dan een miljoen winst opleverde.

Gary Halbert is eigenaar van thegaryhalbertletter.com. Status: RIP

Bron: Nichola Tomak