Bij het maken van een website is het altijd een verwarrende beslissing om je te concentreren op een fantastisch ontwerp en gebruikerservaring of een ontwerp dat betere SEO biedt.

Het is een verwarrende beslissing omdat men heeft gezien dat veel van de verbluffende geanimeerde website-ontwerpen slecht werden ontvangen. Maar er wordt altijd verwacht dat een goed ontworpen website dus meer bezoekers trekt.

Er zijn veel webontwerpers die opzettelijk het SEO-aspect negeren. Hoewel er altijd wordt beweerd dat er een balans moet zijn tussen ontwerp en optimalisatie. De synergie van Designers met SEO-specialisten en developers helpt om het beste uit de website te halen.

De websites die SEO-vriendelijk zijn en door de herontwerpfase gaan, moeten zorgvuldig worden gecontroleerd, omdat het aanstaande ontwerp de positie van de website kan schaden.

De fouten in het webontwerp van websites kunnen de SEO van uw website verpesten:

De Splash-pagina’s gebruiken: De splash-pagina’s kunnen in het oog springen, maar het kan een barrière en obstakel blijken te zijn tussen SEO en de website. Een startpagina met nul-inhoud en navigatie wordt niet begunstigd door de SEO omdat dit de ongepaste indexering van de site kan veroorzaken.

Vol met flits: Hoewel het een lust voor het oog van de bezoeker is, is de flits ook hier nooit de voorkeur van SEO. Maar het moet met mate worden gebruikt en mag niet nul zijn.

Overmatig gebruik van frames: Inconsistent, veel van de websites zijn ontworpen met het overmatig gebruik van frames. Ze bieden geen enkele hulp bij SEO. Het gebruik van de frames maakt het niet levensvatbaar voor de zoekmachines om de waardevolle inhoud op de site te doorzoeken.

Picturale afbeelding in plaats van significante elementen: De picturale inhoud is de belangrijkste vorm van navigatie door zoekmachines zonder functioneel gebruik. Daarentegen maakt de navigatie alleen de website niet effectief.

Gebruik van pop-ups: Het gebruik van pop-ups is in slechte smaak genomen. Ze blijken de aanleg of het vooroordeel over de website te maken en de SEO is zelfs niet mogelijk. Het is beter om de pop-ups voorgoed te vergeten.

De navigatienormen vermijden: Sommige ontwerpers ontwerpen een totaal vreemde site zonder navigatiestandaarden. Als de gebruikte navigatie niet gepland en georganiseerd is, is dit pure verspilling van middelen.

Ongepaste 404-foutpagina: Het maken van een op maat ontworpen 404-foutpagina helpt bij het brengen van de humor op de website. Hoewel pure intentie voor creativiteit de onwetendheid van essentiële factoren kan veroorzaken, zoals de link om terug te keren naar de startpagina van de website.

Het helpt bij het verbeteren van de gebruikerservaring, verbetert tegelijkertijd de inspanningen en brengt de algehele SEO-waarde.

Bron: Sumit Kumar