Een privacybeleid is een van de belangrijkste documenten op elke website. Een privacybeleid is technisch gezien een juridisch document of een kennisgeving die op een website wordt geplaatst en informatie geeft over hoe een website-eigenaar persoonlijke informatie gebruikt die op zijn website is verzameld wanneer iemand deze bezoekt.

Privacybeleid bevat meestal details over welke soorten persoonlijke informatie worden verzameld, hoe de persoonlijke informatie kan worden gebruikt, de personen of partijen aan wie de informatie kan worden bekendgemaakt en de beveiligingsmaatregelen die zijn genomen om de persoonlijke informatie te beschermen.

Waarom is het voor mij belangrijk om een ​​privacybeleid voor mijn website te hebben?

1. Een privacybeleid stelt u in staat om de gebruikers die uw website bezoeken volledige informatie te verstrekken over het verzamelen en gebruiken van hun informatie zoals uiteengezet in uw privacybeleid.

2. Het hebben van een duidelijk en eenvoudig privacybeleid kan ervoor zorgen dat uw site betrouwbaarder lijkt voor uw bezoekers, wat kan leiden tot een hogere conversieratio en meer verkopen!

3. Een goed opgesteld privacybeleid overtuigt bezoekers ervan dat hun persoonlijke informatie veilig is bij u en stelt hen gerust dat ze u kunnen vertrouwen.

4. Als u Google Adwords gebruikt, kan een privacybeleid u helpen uw kwaliteitsscore te verbeteren, vooral als u bezoekersnamen, e-mailadressen en telefoonnummers verzamelt via een opt-in abonneebox. En voor Google AdSense-uitgevers vereist Google nu dat u een privacybeleid weergeeft op alle websites die AdSense-advertenties of zoekvakken weergeven.

Hoe genereer ik een privépolis voor mijn website?

Een eenvoudige en gemakkelijke manier om snel een privacybeleid te genereren, is door een online website-privacybeleidgenerator te gebruiken. Een online website-privacybeleidgenerator stelt u vragen over uw website en hoe u informatie verzamelt en gebruikt die u al dan niet verzamelt over uw sitebezoekers. Het zal u door alle stappen leiden die betrokken zijn bij het opstellen van een privacybeleid en wanneer u klaar bent, maakt u een opgemaakt, aangepast HTML-bestand met het privacybeleid van uw website. Een populaire, vrijblijvende en gratis online generator voor het privacybeleid van de website is te vinden op de website van DMA: http://www.dmaresponsibility.org/PPG/

Als u het WordPress-blogplatform en de zelfhost gebruikt, kunt u een plug-in voor het privacybeleid installeren vanaf [http://www.synclastic.com/plugins/privacy-policy/] die automatisch een privacybeleid voor uw website genereert en u opties biedt om deze aan te passen.

Of u nu kiest voor het gebruik van een online generator voor het privacybeleid voor websites of er zelf een schrijft, volg de onderstaande 7 stappen als richtlijn om uw eigen privacybeleid te genereren:

1. Maak gebruik van eenvoudige taal, zodat het privacybeleid gemakkelijk te begrijpen, te lezen en te vinden is op uw website. Maak altijd een link naar de pagina met het privacybeleid op uw site.

2. Controleer en update uw privacybeleid van tijd tot tijd om gelijke tred te houden met veranderende regels, voorschriften en beveiligingsnormen.

3. Geef een korte beschrijving van uw bedrijf en eventuele speciale informatie over uw website. Als uw website speciale voorwaarden heeft voor het verzamelen van informatie van bepaalde soorten bezoekers, moet u deze duidelijk in uw privacybeleid vermelden.

4. Geef details over de informatie die is verzameld van gebruikers die uw website bezoeken. Bezoekers hebben het recht om te weten welke informatie u verzamelt. Verzamelt u bijvoorbeeld persoonlijke gegevens door hen te vragen een informatieaanvraagformulier of serviceaanvraag in te vullen? U moet ook bekendmaken of uw servers bezoekersgegevens loggen, zoals hostnamen en IP-adressen.

5. Presenteer de methode(n) die u gebruikt om informatie te verzamelen en of de informatie die u verzamelt geautomatiseerd is. Dit soort informatie geeft uw bezoekers een vollediger beeld van hoe u informatie verzamelt.

6. Het is belangrijk dat uw bezoekers begrijpen hoe hun informatie door uw bedrijf wordt opgeslagen. Ze moeten weten waar hun informatie naartoe gaat nadat deze is verzameld en de zekerheid krijgen dat hun persoonlijke informatie in een veilige en beveiligde omgeving zal worden behandeld.

7. Als uw bedrijf gebruik maakt van cookies of andere volgsystemen, moeten uw bezoekers een volledige uitleg hebben welke volgsystemen worden gebruikt en het doel van deze systemen.

Uw online privacybeleid moet antwoorden bieden op alle vragen met betrekking tot informatie die u verzamelt van uw websitebezoekers. Ze moeten er zeker van zijn dat er passende fysieke, elektronische en bestuurlijke procedures zijn geïmplementeerd om ongeoorloofde toegang te beschermen en te helpen voorkomen, gegevensbeveiliging te handhaven en de informatie die u online verzamelt correct te gebruiken.

Het hebben van een duidelijk geformuleerd en grondig privacybeleid zal helpen het imago van uw bedrijf te verbeteren en uw website betrouwbaarder te laten lijken voor uw bezoekers, wat kan leiden tot een betere positie in zoekmachines en meer verkopen.

Bron: Steve Kozyk