Website-ontwikkeling is een term die verwijst naar het ontwikkelen en maken van een originele website voor internet. Mensen verwarren deze term vaak met webdesign, dat alleen verwijst naar het creëren van de visuele lay-out van de website. Webontwerpers zijn vaak degenen die de afbeeldingen, illustraties en algemene interface maken die mensen zien wanneer ze op een bepaalde website aankomen. Aan de andere kant vormen webontwikkelaars de ruggengraat van het proces voor het maken van websites. Zij zijn degenen die alle complexe codering van de applicaties en databasesystemen van de website afhandelen. Zonder ontwikkelaars zou een website gewoon een hoop afbeeldingen en tekst zijn zonder enige functionaliteit. Niets zou klikbaar of functioneel zijn, wat betekent dat de website in principe geen doel zou dienen. Daarom is website-ontwikkeling de eerste essentiële stap bij het maken van een website.

Veel webontwikkelingsbedrijven zijn gespecialiseerd in zowel website-ontwikkeling als ontwerp. Hun teams bestaan ​​vaak uit eersteklas programmeurs die alle populaire webprogrammeertalen en -platforms die tegenwoordig worden gebruikt, hebben bestudeerd. Sommige hiervan zijn HTML5, PHP, Java, Flash, MySQL, PERL, Apache, Linux en WordPress. Wanneer u ze inhuurt om een ​​website voor u te maken, geeft u gewoon een basisidee op van wat u wilt dat uw website bevat. Beschrijf wat het doel van uw website is en wat u ermee probeert te bereiken. Bedenk dat er allerlei soorten websites zijn. Er zijn websites met eCommerce-winkels, flashgames, blogs, forums, sociale netwerkdiensten en meer. Zodra u hen vertelt wat u wilt, zullen de programmeurs de koppen bij elkaar steken om erachter te komen welke talen het beste werken voor de specifieke behoeften van uw website.

Zorg ervoor dat je een bedrijf kiest dat 100% originele websites ontwikkelt. Kies er nooit een die sjablonen of kant-en-klare applicaties gebruikt voor de websites van hun klanten. Webprogrammeurs moeten alles altijd handmatig maken om ervoor te zorgen dat hun klanten een website krijgen die volledig uniek is voor internet. Dit zal helpen om een ​​merkimago voor uw bedrijf te creëren en het ook beter te laten scoren in de zoekmachines. Dit is iets wat veel andere website-ontwikkelaars niet voor hun klanten zullen doen. Natuurlijk zullen de tarieven voor het inhuren van een webprogrammeur en -ontwikkelaar aanzienlijk hoger zijn als ze de website helemaal opnieuw maken. Maar als je kwaliteit wilt, moet je ervoor betalen. Daar is gewoon geen weg omheen.

Bron: Russell Robert Lee