Ik geloof in het beoordelen van een website op hoe goed het bezoeken omzet in winst en dit kan worden bereikt met “kleverigheid”… de maatstaf van hoe lang een gebruiker op uw site doorbrengt.

Hoe langer ze blijven, hoe groter de kans dat ze geld uitgeven, vraag het aan een goede verkoper die zijn gewicht in zout waard is!

Website Design, “kleverigheid” & de 8 “C’s”

Uw ontwerp moet bezoekers op uw site houden EN ervoor zorgen dat ze terugkomen voor meer, dus implementeer een paar van de “C’s” in uw site-ontwerp om uw conversieratio te verbeteren:

1. Inhoud

“Content is king”, dus zorg ervoor dat uw webkopie uniek, fris en nuttig is voor gebruikers en past bij het algehele ontwerp.

Zend content uit met RSS Feeds, e-mails en sms naar uw doelgroep en link naar relevante sites om uw punt over te brengen (automatiseer dit in het website-ontwerp).

Interactief website-ontwerp (online games, weerberichten, enz.) zorgt ervoor dat consumenten meer tijd op uw website doorbrengen.

Voeg veelgestelde vragen, rapporten, onderzoeksgegevens of online antwoordformulieren toe en integreer call-to-actions in de hele website.

2. Gemeenschap

Betrek mensen op uw website, plug-ins van sociale netwerken moeten worden opgenomen in uw website-ontwerp om de perceptie van mensen van uw merk verder te ontwikkelen.

3.Communicatie:

Het is belangrijk voor prospects of klanten om u te bereiken, uw contactgegevens op elke pagina weer te geven en een e-mailmelding te gebruiken om gebruikers te informeren over eventuele updates van de website.

Uw ontwerp moet een blog bevatten en opmerkingen toestaan, zodat u een beter inzicht krijgt in de behoeften van uw bezoekers.

4. Maatwerk

Sta bezoekers toe om bestemmingspagina’s te personaliseren en zorg ervoor dat het website-ontwerp klantgericht is met persoonlijke begroetingen en persoonlijke voorkeuren.

5. Handel

Klanten moeten het hele aankoopproces online kunnen voltooien, dus het opnemen van online registratie, veilige betalingsfaciliteiten, het volgen van bestellingen en retourbeleid in het ontwerp van de website is essentieel.

6. Gemak:

Zorg ervoor dat uw hostingbedrijf betrouwbaar is en beperk de downtime van uw website tot een minimum, verwijder dode links en zorg ervoor dat informatie niet meer dan 3 klikken verwijderd is (plan tijdens de initiële ontwerpfase van de website).

Het website-ontwerp moet zorgen voor een prettige gebruikerservaring met eenvoudige navigatie, goede graphics en duidelijke typografie.

7. Keuze

De website moet een bredere selectie van producten bieden dan de normale distributiekanalen of misschien een productaanpassingsoptie bieden voor geregistreerde leden.

8. Kosten:

We zijn altijd op zoek naar koopjes en de gemakkelijkste manier om ze te vinden is online, we bieden kortingen voor online aankopen of boekingen (kijk op kulula.com voor een goed voorbeeld).

Er moet veel aandacht worden besteed aan het ontwerp van een website, dus plan altijd voordat u uw online aanwezigheid lanceert (of uw bestaande webontwerp reviseert).

Bron: Darryl D Alexander