Website-ontwikkeling 101: het juiste website-ontwerp

Is uw website gemakkelijk te begrijpen?

Een populaire countryzanger die voor uitverkochte zalen optrad, werd gevraagd naar zijn geheim om ze constant in te pakken.

“Elke keer als we een stad binnenkomen en het podium aan het opzetten zijn,” legde hij uit, “ga ik de lege zaal in en werk ik naar de achterste rij. Ik zit daar – helemaal naar achteren op de stoel die het verst van de podium – en stel je voor wat de persoon die in deze stoel zit zal zien. Ik houd dat altijd in gedachten wanneer ik een podiumshow maak. Ik vraag me af wat de gemiddelde betalende klant zal zien.”

Dat is een goede manier voor bedrijven om na te denken over hun webdesign. Heeft uw bedrijfswebpagina de kijker in gedachten, of is het gewoon een mooi reclamebord? Hoe verstandig is uw e-commerce webdesign? Hoe snel kan een bezoeker de informatie van uw website begrijpen? Een goed grafisch webdesign moet een ‘timermentaliteit’ hebben, dat wil zeggen, ze moeten er rekening mee houden dat veel kijkers ongeduldig zijn. Als ze de benodigde informatie niet kunnen krijgen, duurt het niet lang voordat een gefrustreerde kijker naar een andere site klikt. Bedrijven zouden een webdesign moeten hebben dat de snelle besluitvorming door potentiële klanten in de cyberspace-winkelwereld herkent.

“De kijker mag nooit, maar dan ook nooit twijfelen aan het doel van de website van een bedrijf”, zegt Nigel Gower, CEO van 24OnDemand, een toonaangevend webontwikkelingsbedrijf gevestigd in Atlanta, Georgia. “Ik bedoel, beschouw het in andere termen. Zou je bij een autodealer kopen als je de nieuwe voertuigen niet zou kunnen vinden? Zou je dineren in een restaurant waar het menu in brabbeltaal is en de obers niet op de hoogte zijn van de specials? Nee, dat zou je niet doen. Waarom is een website anders? Mensen komen om geïnformeerd te worden, om te winkelen, om onder de indruk te zijn.. Het is een simpele internetmarketingtip om vaak te controleren. alles uitleggen? Daar moet een goed webdesign rekening mee houden.”

Gower is een zakenman die een visie had op het creëren van nieuwe handelsmogelijkheden voor bedrijven over de hele wereld door middel van een dynamische internetmarketingstrategie. Hij was zich bewust geworden van de noodzaak dat gebruikers zich de eerste paar seconden dat ze op de eerste pagina klikken op hun gemak voelen bij een website. Hij richtte 24OnDemand op met gebruiksgemak in het achterhoofd, maar met high-definition graphics en een krachtige uitstraling.

24OnDemand heeft een sterke reputatie opgebouwd voor duidelijke, aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke sites met gemakkelijk te begrijpen navigatiehulpmiddelen. Hun grafisch ontwerp en eenvoudige tutorials zijn erkend als superieur op het gebied van webontwikkeling. Zelfs een bedrijf met een slechte website kan zichzelf terugkopen als het verandert en gezond verstand internettechnologie gebruikt. Een goed webdesign moet echter nu beginnen.

Gower noemt vier dingen als de hoogste prioriteit in het website-ontwikkelingswerk van zijn bedrijf als het gaat om superieur webdesign. Ten eerste moet de website er uitnodigend uitzien met duidelijke lettertypen, heldere afbeeldingen en een vriendelijke benadering. Ten tweede moet het webdesign de zakelijke producten en diensten duidelijk en duidelijk weergeven. Ten derde moet de website gemakkelijk te gebruiken zijn in alle stadia van de winkelervaring, of het nu gaat om het bladeren door categorieën of om aankopen te doen. Ten vierde moet het webdesign de overtuiging van het bedrijf overbrengen dat de bezoeker belangrijk is. Al deze strategieën voor webontwikkeling vormen samen een site die mensen keer op keer terug zal brengen.

“Zie een website als een huis. Een ding dat je wilt, zijn goede tekstkleuren, dat is als verse verf van binnen en van buiten. Een goed contrast op je site – donkere tekst op een lichte achtergrond – zal de lezer aanspreken”, zegt Gower. “Je wilt gemakkelijke toegang door het huis. In termen van webontwikkeling zijn dat gemakkelijk leesbare alinea’s die niet te lang en goed gespreid zijn. Het is natuurlijk de kwaliteit van het bouwmateriaal, dat op de website zou frisse en informatieve inhoud zijn. Als je geen kwaliteitsinhoud hebt, heb je geen goede website. Banners, flitsende graphics en luid ontwerp zijn net zo goed als proberen kapotte leidingen te repareren door symfoniemuziek op de radio te spelen in de gang.”

Gower biedt enkele handige tips voor een goede webontwikkeling.

“Maak een goede sitemap, een die net zo gemakkelijk te begrijpen is als een routebeschrijving op een kaart. Zorg ervoor dat de bezoeker niet verdwaalt of gefrustreerd raakt. Zorg ervoor dat uw ‘contacteer ons’-link duidelijk en leesbaar is op elke pagina. Als de kijker geen manier kan vinden om contact met u op te nemen, heeft u geen klanten meer.”

“Vermijd ten koste van alles pop-ups. Ik beschouw ze als het equivalent van die kleine kaartjes die altijd uit tijdschriften vallen – pure irritatie. Er zijn andere sleutels in webontwikkeling die we gebruiken om uitstekende resultaten te krijgen. Wij bij 24OnDemand vermijden ook lange pagina’s waar de kijker moet scrollen, scrollen, naar beneden scrollen en moe worden. In plaats daarvan kunnen we een link ‘Ga naar pagina…’ toevoegen zodat ze naar een nieuwe pagina kunnen gaan. En onthoud altijd dat je je website moet vernieuwen. Denk fris allemaal de tijd. Zoekmachines en bezoekers zien graag nieuwe items en artikelen.”

Bron: Brad Zockoll