Alle professionele webdesigners willen succesvol zijn in hun vakgebied. Slechts enkelen slagen er echter in.

Wat is het geheim van hun succes?

Ze hebben geen geheim. Het is eigenlijk te wijten aan hun non-stop leren. Er zijn momenten waarop je kunt falen, misschien een, twee of drie keer, maar je moet nooit stoppen. Het onder ogen zien van problemen, het overwinnen van moeilijkheden en het beheersen van webdesignkwesties zal je uitdagen om een ​​succesvolle professional te worden.

Hier willen we 12 strategieën delen die u zullen helpen slagen in de wereld van webdesign.

Oefening baart kunst.

Deze universele waarheid is van toepassing op welk beroep je ook hebt. Je moet alles wat met webdesign te maken heeft, zoals programmeertalen en software, bestuderen en beheersen.

Kies voor eenvoudige ontwerpen.

Als het gaat om webdesign, houd ze dan zo eenvoudig mogelijk. Je hebt veel grafische software zoals Photoshop en Cores geleerd in je cursus webdesign. Toch trekt een webdesign met eenvoudige graphics gemakkelijk kijkers.

Gebruik afbeeldingen die precies de juiste grootte hebben.

Gebruik afbeeldingen van gemiddelde grootte op uw website, zodat bezoekers de afbeeldingen gemakkelijk kunnen zien.

Gebruik communicatieve afbeeldingen om de aandacht van kijkers te trekken.

Als advies is het belangrijk om communicatieve afbeeldingen te gebruiken, maar beperk deze tot een minimum om risico’s te vermijden.

Pas uw clipart aan.

De juiste keuze van afbeeldingen kan uw website aantrekkelijk maken, maar de beschikbare afbeeldingen zijn te algemeen. Gebruik Photoshop en andere hulpmiddelen om uw eigen afbeeldingen te maken.

Kies een gestandaardiseerd thema.

Wees consistent met al uw webpagina’s. Gebruik een gestandaardiseerd thema voor de hele website om verwarring te voorkomen wanneer bezoekers naar uw website navigeren.

Voeg een responsive design toe.

Vanwege het wijdverbreide gebruik van verschillende mobiele apparaten tegenwoordig, zijn responsieve ontwerpen erg populair. Leer er meer over om het responsieve thema op te nemen dat het beste bij uw website past.

Zorg voor gebruiksvriendelijke navigatie.

Vereenvoudig de navigatie naar uw site door interne en externe links zichtbaar te houden voor bezoekers.

Gebruik zoekmachine optimalisatie.

Online vind je veel tips en we kunnen niet alles in detail bespreken. Zoek dus gewoon naar de basis, zoals het gebruik van de beste trefwoorden in onder andere de titel- en metatags.

Uw website moet compatibel zijn met browsers.

Maak uw site compatibel met Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera en andere webbrowsers.

Maak uw website gemakkelijk leesbaar.

Zorg ervoor dat de tekst van uw website de aandacht van uw bezoekers trekt. De spatiëring van tekens moet op een optimaal niveau worden gehouden om een ​​betere leesbaarheid mogelijk te maken. Anders zullen bezoekers uw site onmiddellijk verlaten.

Volg anderen, maar kopieer ze niet.

Als je wilt slagen als webontwikkelaar, zou het veel helpen om inspiratie op te doen bij bekende webdesigners. Je kunt veel van ze leren. Kopieer echter niet hun artikelen of die van iemand anders.

Bron: Karina Popa