Uw website is het visitekaartje van uw bedrijf op internet, dus u moet er een hebben waar u trots op bent en die doet waarvoor hij bedoeld is, en die een prettige weergave biedt voor uw browsers, wat alleen kan worden bereikt met hoogwaardige webontwikkeling. Dat betekent dat u een professioneel webontwikkelingsbedrijf moet inschakelen om uw site te ontwikkelen en webgebaseerde oplossingen voor uw bedrijf te creëren. Maar voordat u een webdesignbedrijf benadert, moet u uw vereisten verduidelijken. Hier is hoe je het doet.

Allereerst moet u uw doelen vaststellen. Wat is het doel van uw website? Verkoopt u producten, etaleert u uw portfolio, kondigt u uw diensten aan? Wat wil je dat je bezoekers doen? Verplaats je in de schoenen van je bezoeker. Wat verwachten ze te vinden op uw website?

Vervolgens moet u uw budget instellen. Als u deze cijfers in het begin bij de hand heeft, kan dit helpen bij uw onderhandelingen met de webdesignbedrijven. Maar maak je budget niet bekend. Vraag altijd eerst offertes aan op basis van uw behoeften. Het eerste dat u waarschijnlijk zou doen als u in Liverpool woont, is naar Google gaan en zoeken naar webdesignbedrijven in Liverpool. Profiteer van het wereldwijde bereik van internet en zoek naar webdesignbureaus in het VK. Houd er ook rekening mee dat als u technisch personeel in dienst heeft, u het onderhoud van de sites zelf zou moeten doen? Als u niet over het personeel beschikt, kunnen webgebaseerde oplossingen de juiste optie zijn voor uw webontwikkeling, die worden aangeboden door veel webdesignbureaus in het VK. Hoe zou u deze bedrijven vinden? Zoek gewoon snel in Google naar webdesignbureaus in het VK en het zou een lange lijst met webdesignbureaus in het VK moeten opleveren. Maar dan is het aan u om het juiste bedrijf te kiezen voor uw behoeften op het gebied van webontwikkeling. U kunt echter specifieker zoeken naar bepaalde gebieden, zoals webdesignbedrijven in Manchester, die meer lokaal zijn, zodat u uw webontwikkelingsbedrijf kunt bezoeken wanneer dat nodig is. Webdesignbedrijven in Londen zijn doorgaans duurder in vergelijking met de rest van het land

Door op deze manier uw doelen vast te stellen, kunt u uw wensen duidelijk uitleggen aan het webdesignbureau dat u kiest. In feite zijn dit dezelfde soorten vragen die webontwikkelingsbedrijven stellen aan het begin van een project. Als u de antwoorden bij de hand hebt, heeft u een grotere kans om de site te krijgen die u zoekt. Bovendien kan de informatie die u op basis van deze vragen verzamelt, helpen bij het kiezen van het juiste webontwikkelingsbedrijf.

Eindelijk komen we bij de allerbelangrijkste stap van het kiezen van een webdesignbedrijf. Onthoud dat het bouwen van een website de afzonderlijke vaardigheden van ontwerp en ontwikkeling met zich meebrengt. U hebt een bedrijf nodig met expertise in zowel webdesign als webontwikkeling. En als het bedrijf zakelijke vaardigheden heeft, dan is dat nog beter, want als u zoekt naar webdesignbedrijven in Birmingham, hebben ze veel algemene vaardigheden in webontwikkeling en het aanbieden van webgebaseerde oplossingen.

In feite zou het ideale bedrijf voor webdesign en webontwikkeling ook SEO-consulting en marketingadvies moeten bieden. Zoeken naar webdesignbedrijven Leeds zou je minder keuze geven op het gebied van webontwikkeling en SEO, maar als je zou zoeken naar webdesignbedrijven Manchester of webdesignbedrijven Londen, zou je meer bedrijven vinden met een combinatie van verschillende vaardigheden om je webdesign en webontwikkelingsproject succesvol is, moet het bedrijf ook kennis hebben van de snel veranderende wereld van e-commerce en oplossingen kunnen bieden zoals database-integratie, contentbeheer en winkelwagentjes. Een bureau met deze allround kennis zal in staat zijn om met ideeën en adviezen te komen die leiden tot totaalontwikkeloplossingen. Dus hoe vind je jouw droomontwerpbureau?

Het eerste dat u moet doen, is een shortlist maken van bedrijven voor websiteontwerp en webontwikkeling en hun online portfolio’s controleren. Kijk of hun ontwerpen eruitzien alsof ze passen bij uw concept. Is de lay-out overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren? Is het imago van het bedrijf goed weergegeven en is het doel van de website direct duidelijk? Wees op uw hoede voor ontwerpen die zwaar zijn met flash-animaties, of afbeeldingen bevatten maar weinig tekst. Dit suggereert dat de ontwerpfirma vorm boven functie waardeert, wat niet effectief is als je iets probeert te verkopen. Controleer of het bedrijf in het verleden webgebaseerde oplossingen heeft aangeboden, vraag of u met een van hun klanten kunt spreken die webgebaseerde oplossingen en webontwikkeling van hen hebben laten doen. Vergeet niet dat u een bedrijf wilt vinden dat zowel de ontwerp- als de ontwikkelingsaspecten van het maken van websites aankan. Ten slotte moet u om klantreferenties vragen. Neem vervolgens contact op met bestaande klanten en vraag naar hun ervaring met het webdesignbedrijf.

Het is niet eenvoudig om het juiste website-ontwerpbedrijf voor uw behoeften te vinden. Maar als u de bovenstaande richtlijnen volgt, kunt u de juiste webdesignbureaus in het VK vinden voor uw bedrijf. U kunt webdesignbedrijven vinden in alle grote steden van het VK, zoals Manchester, Londen, Birmingham, Liverpool en Leeds.

Bron: Andy Lomax