Eenvoudige of irrelevante afbeeldingen

Afbeeldingen en afbeeldingen spelen een belangrijke rol bij webdesign. Afbeeldingen wekken gemakkelijk de interesse van bezoekers en kunnen complexe gedachten sneller overbrengen dan tekst lezen. In dit opzicht maken veel bedrijven gebruik van afbeeldingen van lage kwaliteit of irrelevante afbeeldingen. Afbeeldingen van slechte kwaliteit kunnen hun websites schaden en bezoekers afschrikken. Op dezelfde manier kunnen irrelevante afbeeldingen kijkers in verwarring brengen en hen doen raden welke boodschap bedrijven proberen over te brengen.

Verborgen navigatie

Navigatie heeft een enorm effect op de populariteit van een website. Omdat mensen in een snel veranderende wereld leven, willen ze dat alles snel wordt geleverd, dus als het te lang duurt om van een site te krijgen wat ze nodig hebben/willen, zullen ze onmiddellijk vertrekken. Een moeilijk te vinden navigatiemenu is een andere veelgemaakte fout in webdesign. Het kan frustrerend zijn om een ​​website te bezoeken en de zoekbalk/het menu niet te vinden. Bedrijven moeten er dus voor zorgen dat hun website gemakkelijk te navigeren is.

Hun doel missen

Eigenaren van kleine bedrijven begrijpen hoe belangrijk het is om hun doelgroep te kennen. Om deze reden besteden ze tijd aan het maken van klantprofielen en het bedenken van manieren om de aandacht van consumenten te trekken. Dit is ook cruciaal in webdesign. Websites trekken bepaalde soorten bezoekers vanwege hoe ze eruitzien en aanvoelen. Er zijn websites die er zeer professioneel uitzien, sommige zien er trendy en cool uit en toch, andere zijn levendig en leuk. Soms bereiken websites veel verschillende doelgroepen. Het is geen goed idee om tegemoet te komen aan een grote schare van klanten, omdat hun website uiteindelijk ongeorganiseerd zal raken. Daarom moeten ze hun doelgroep identificeren, profileren en erop inspelen.

Gebrek aan contactgegevens

Een andere veelgemaakte fout is het ontbreken van contactgegevens. Een van de meest kritieke momenten is wanneer bezoekers besluiten een aankoop te doen op een website. Het is daarom belangrijk om de nodige contactgegevens weer te geven die ze nodig hebben als ze ervoor kiezen om zaken te doen met een bedrijf. Als bezoekers het moeilijk vinden om naar de contactgegevens te zoeken, raken ze gefrustreerd en stappen ze over naar een andere site. Een ‘Contact’-pagina moet gemakkelijk te vinden en aan te klikken zijn. Of anders wordt informatie onderaan alle pagina’s weergegeven.

Advertenties op de verkeerde plaatsen

In de wereld van webdesign is adverteren een onvermijdelijke stap, vooral op blogs, die als een van de belangrijkste inkomstenbronnen wordt beschouwd. Te veel luidruchtige en flitsende advertenties kunnen bezoekers echter irriteren en bedrijven doen verliezen. Daarom is het voor hen van cruciaal belang om hun advertenties nauwkeurig te analyseren. Als ze zich op de een of andere manier geïrriteerd voelen, zal dit hetzelfde effect hebben op hun bezoekers. Ze moeten ook goed letten op pop-ups. Deze mogen er dan wel weer zijn maar ze moeten er wel voor zorgen dat ze meteen dicht kunnen en niet te groot zijn.

Bedrijven moeten voortdurend rekening houden met hun doelgroep in alle stappen van het ontwerpproces, inclusief planning en analyse na de lancering. Als beide met elkaar in overeenstemming zijn, hebben ze een opmerkelijke website die veel over hun bedrijf onthult, vooral wanneer ze digitaal zijn gebouwd.

Bron: Karina Popa