Webdesign is een vorm van grafische creatie die het maken van illustraties, typografie en afbeeldingen omvat, net zoals grafisch ontwerp, maar we maken gebruik van het World Wide Web. Een websitespecialist of een webdesigner heeft te maken met veel beperkingen op wat ze kunnen doen. Sites moeten snel kunnen worden gestapeld en effectief kunnen worden uitgevoerd. We moeten zaken als documentmeting, schermbepaling vertegenwoordigen, naast algemene snelheid en uitvoering. In deze zin gebruiken webontwerpers regelmatig gecomprimeerde illustraties die kwaliteit inleveren voor snelheid. Helemaal niet zoals grafische ontwerpers of de webontwerpers, zouden ook de capaciteit moeten hebben om hun plannen om te zetten in een werkend webpagina-ontwerp. Dit omvat het kennen van Hyper Text Markup Language (HTML) en vaker wel dan niet Cascading Style Sheets (CSS).

Wat bedoel je met grafisch ontwerp?

Aan de andere kant omvat grafisch ontwerp het maken van illustraties, typografie en afbeeldingen die kunnen worden gebruikt om een ​​gedachte te laten zien. Vaker wel dan niet zul je Graphic Design ontdekken in de printbusiness, maar ze zijn ook te vinden op het gebied van web-extension en programmeren. Visual Designers maken geautomatiseerde illustraties, die op dat moment worden omgezet in hand-outs, publicaties of welk markeringsmateriaal dan ook dat van hen wordt verlangd. Visuele ontwerpers houden zich niet bezig met programmeren. Zij zijn verantwoordelijk voor het maken van ontwerpen die later kunnen worden gebruikt voor gedistribueerd drukwerk of andere webcreaties.

Waar ligt het verschil?

Het belangrijkste verschil tussen grafisch en webdesign zit hem in het medium. Mensen op het gebied van Grafisch Ontwerpen hebben regelmatig meer mogelijkheden omdat ze niet worden beperkt door programmering, vastberadenheid of snelheid. Terwijl experts op het gebied van websiteontwerp een geweldig plan met snelheid en effectiviteit voor het web moeten aanpassen. Er zijn een paar experts die beide functies als één kunnen vervullen, maar het is vrij zeldzaam dat ze nuttig zijn, omdat ze de neiging hebben om in beide meer kwaliteiten te hebben.

Er kunnen botsingen ontstaan ​​tussen experts in beide Design-werelden. Een bekwaam grafisch ontwerpster kan bijvoorbeeld het gevoel hebben dat het werk van een bekwaam webontwerper van een lagere kwaliteit is dan drukwerk. Aan de andere kant worden Web Design-experts vaak boos op Graphic Design-experts, omdat ze het web niet begrijpen. Het is een van die grote tegenstellingen die betrouwbaar zal bestaan, aangezien geen van beide partijen elkaar echt ziet.

Van tijd tot tijd zal een webonderneming een grafisch ontwerper vragen, maar ze hadden met een webontwerper moeten werken om een ​​deskundige en bekwame site te maken. Als de website-architectuur minder onbetaalbaar wordt, hebben ze meer mogelijkheden om te maken. Aangezien HTML-editors beter blijken te zijn in het maken van productieve sites, zullen visuele planners minder veeleisend zijn om het World Wide Web te gebruiken om hun gedachten te tonen.

Bron: Shabana Gandhi