Zowel Joomla als WordPress zijn gevestigde webdesign-applicaties die door miljoenen websites over de hele wereld worden gebruikt. Webdesign Bedrijven en webdesigners hebben in het algemeen verschillende open source software ondersteund voor het ontwikkelen van websites. Joomla en WordPress zijn twee van de meest populaire en hebben gemeenschappen op internet gevestigd. Er zijn honderden kwaliteitsforums en blogs die specifiek zijn gewijd aan het gebruik van Joomla en WordPress voor het ontwerpen van websites. Andere webdesign- en contentmanagementsystemen, waaronder Drupal en Typo3, zijn ook populair en effectief gebleken. WordPress en Joomla lijken echter een voorsprong te hebben op de anderen in termen van wereldwijde populariteit en gebruik.

Veel webdesignbureaus en ontwerpprofessionals zijn bedreven met Joomla en WordPress en kunnen de software aanpassen aan de specifieke behoeften van een bedrijf. Beide platforms bieden de flexibiliteit om de kernfuncties uit te breiden om aan individuele vereisten te voldoen. Dit artikel biedt inzicht in welke software het meest geschikt is voor het ontwikkelen van uw website.

WordPress versus Joomla

bruikbaarheid

WordPress scoort waarschijnlijk hoger op het gebied van bruikbaarheid, zowel vanuit het oogpunt van de eindgebruiker als van de ontwikkelaar. Door zijn eenvoud is WordPress gemakkelijk te leren en te acclimatiseren. Dit is echter ook te wijten aan het feit dat Joomla veel meer functies biedt dan WordPress en meer geavanceerde functionaliteit biedt. De nieuwe versie van Joomla, de 1.5x versie, heeft aanzienlijke verbeteringen aangebracht in de bruikbaarheid.

SEOMOZ.org, een toonaangevend webdesign en technisch blog, publiceerde onlangs een artikel waarin de auteur verklaarde dat “als je bereid bent wat extra leertijd in te ruilen voor een meer geavanceerde site, Joomla kiest.”

Veelzijdigheid

WordPress kan beter worden omschreven als blogsoftware, terwijl Joomla een geavanceerd contentmanagementsysteem is. WordPress is uitstekend geschikt voor het publiceren van inhoud. Joomla daarentegen biedt veel krachtige functies. Er zijn Joomla-componenten die zich op bijna elke branche en markt richten.

Als je weinig tijd hebt om een ​​website op te zetten of als je vereisten eenvoudig zijn, dan is WordPress waarschijnlijk de betere keuze. Als u echter een geavanceerde website met krachtige functies wilt ontwikkelen of ontwerpen, dan is Joomla meer geschikt.

Zoekmachine optimalisatie

WordPress staat bekend om zijn voordelen voor zoekmachineoptimalisatie. WordPress is standaard zoekmachinevriendelijk en webpagina’s hebben de neiging om hoog te scoren in Google. Op de Joomla is enige aanpassing nodig om de volledige voordelen van zoekmachines te benutten. Met de juiste aanpassing zijn Joomla-websites echter even goed in staat om hoog te scoren in zoekmachines zoals Google. Elke deskundige Joomla-ontwikkelaar zal een website ontwerpen die SEO-vriendelijk is.

Een Joomla-website kan dienovereenkomstig worden aangepast om eventuele SEO-tekortkomingen te verhelpen.

schaalbaarheid

Joomla is eenvoudig schaalbaar. Joomla kan zowel worden gebruikt voor het ontwerpen van kleine websites als voor het ontwikkelen van complexe functionaliteit op websites. WordPress is direct uit de doos geweldig en zal uitstekend werken als het enige doel van de website was om informatieve inhoud te publiceren. WordPress is geweldig uit de doos, maar enigszins beperkt voor het ontwikkelen van gecompliceerde webapplicaties.

Joomla kan naar wens worden geschaald. Vrijwel elke aangepaste functie of toepassing kan in Joomla worden ontwikkeld. Joomla is ontworpen om uit te breiden en te wijzigen om aan specifieke behoeften te voldoen. WordPress is redelijk beperkt. Er zijn ook add-on-functies beschikbaar voor WordPress in de vorm van WordPress-plug-ins, maar deze zijn niet te vergelijken met de geavanceerde functies die kunnen worden ontwikkeld als add-on voor Joomla-modules of componenten.

integratie

Joomla heeft duidelijke voordelen met betrekking tot het uitbreiden en integreren van de website met andere softwaretoepassingen van derden. Joomla heeft een goed gevormde en krachtige API die ontwikkelaars kunnen gebruiken om de software uit te breiden of indien nodig te integreren met andere systemen. Joomla-websites kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met andere bronnen of websites.

Ontwikkeling van op maat gemaakte functies

Joomla is hier de duidelijke winnaar. Ontwikkeling op maat kan zowel in WordPress als in Joomla. Het ontwikkelraamwerk van Joomla is echter meer geschikt voor het ontwikkelen van op maat gemaakte functies voor de website. Er zijn veel krachtige add-oncomponenten die eenvoudig op een Joomla-website kunnen worden geïnstalleerd.

Webontwerpers en -ontwikkelaars kunnen met gemak extra aangepaste functies ontwikkelen met behulp van Joomla’s krachtige ontwikkel-API. WordPress kan ook eenvoudig worden uitgebreid, maar de ontwikkelings-API is niet zo krachtig als die van Joomla.

Beheerfuncties

WordPress heeft een gebruiksvriendelijk, lichtgewicht administratiepaneel. Het is uitstekend als het hoofddoel van de website uitsluitend is om informatie te publiceren. Het administratiepaneel is beperkt tot het bijwerken of toevoegen van nieuwe inhoud of media. Joomla heeft een krachtig administratiepaneel dat een scala aan functies biedt, zoals e-commerce (winkelwagentje), orderbeheer, aanvraagbeheer, gebruikersbeheer, documentbeheer, meertalige inhoud, enz. Joomla biedt eindeloze mogelijkheden en het administratiepaneel is volledig aanpasbaar voor specifieke vereisten.

Bron: K Singh