Gebruik consistente branding

Branding heeft invloed op hoe een publiek contact maakt met verschillende webeigenaren, of ze nu een eCommerce-winkel hebben die producten effectiever op de markt wil brengen of een blog die hun ervaringen als nieuwe ouders deelt.

Ongeacht het bedrijf of de branche, een merk brengt een boodschap over die de juiste doelgroepen kan bereiken en hen in contact kan brengen met zijn producten en/of diensten.

Een website moet in overeenstemming zijn met dit verhaal, zodat een bedrijf er authentieker en aantrekkelijker uitziet. Om deze reden is het van cruciaal belang om merkconsistentie te hebben in een webdesign.

Branding standaardiseren

Websites hebben een onderscheidend logo nodig en dit moet op strategische plaatsen op de site worden geplaatst, samen met berichten die hun producten en/of diensten en doelen zo goed mogelijk communiceren.

Hiermee kunnen klanten hun verhaal visualiseren en gemakkelijk de waarden en overtuigingen van een merk associëren met de geleverde producten en/of diensten.

Gebruik kleuren en contrast

Kleur op zich kan tot 90% van de eerste indruk van een merk door klanten beïnvloeden.

Opvallende kleurenschema’s zijn cruciaal om de unieke verkooppropositie van een merk in het geheugen van gebruikers te behouden, vooral als het gaat om oproepen tot actie, waardoor ze eerder geneigd zijn om te klikken.

Websitekleuren moeten het gebruikers gemakkelijk maken om ze te associëren met een merk, terwijl contrast ervoor zorgt dat webcomponenten zich onderscheiden van de rest.

De juiste kleurkeuze kan emotie oproepen bij een publiek. Ze kunnen een merksentiment overbrengen en de sfeer van een website bepalen. Dit is de reden waarom webeigenaren zorgvuldig kleuren moeten kiezen die aansluiten bij hun merkboodschap bij het selecteren van het thema van hun website.

Gebruik de negatieve ruimte verstandig

Witte of negatieve ruimte beschrijft het gebied rond en tussen de elementen op een webpagina. Negatieve ruimte projecteert echter kale beelden op een webpagina; het benadrukt het onderwerp en vestigt de aandacht van de kijkers erop.

Negatieve ruimte stelt de site in staat om op zo’n manier te communiceren dat de aandacht van gebruikers wordt getrokken en dat ze de boodschap kunnen lezen en verwerken, wat resulteert in verhoogde conversies.

Particulieren en bedrijven die een voorsprong op de concurrentie willen hebben, gebruiken negatieve ruimte om hun website een verfijnder, openhartig karakter te geven.

Om ruimte te creëren tussen afbeeldingen en andere elementen en om elke sectie wat ruimte te geven om visueel te “ademen”, kunnen ze zowel de marge als de opvulling gebruiken.

Minimaliseer de behoefte aan door gebruikers gegenereerde acties

De wet van Hick zegt dat het aanbieden van een overweldigend aantal keuzes ervoor zorgt dat kijkers meer tijd nodig hebben om te beslissen en zelfs van gedachten te veranderen en de website te verlaten.

Om deze reden zijn CTA-knoppen erg belangrijk voor hun conversieratio-optimalisatie (CRO). CTA’s leiden gebruikers naar de volgende stap.

Daarom moeten website-eigenaren gebruikers vanaf het begin in staat stellen om de informatie te verkrijgen die ze nodig hebben of willen. Pop-ups, naast andere onderbrekingen die het klikken van gebruikers verhogen, kunnen vervelend zijn, waardoor ze een onaangename webervaring krijgen

Bron: Karina Popa