Het ontwerpen van websites is een grote markt om in uit te breken. Met het digitale tijdperk voor de deur, lijkt het alsof elke persoon links en rechts probeert een pauze te nemen als het op technologie aankomt. Er is altijd wel iemand die een ander probeert te overtreffen, waardoor de concurrentie erg groot en moeilijk te overwinnen is. Gelukkig heb je deze tips om te volgen, zodat je op gelijke voet staat met de concurrentie en in sommige gevallen wordt je opgemerkt door de grotere vissen in de ontwerpvijver en begin vandaag nog met het ontwerpen van je website.

1. Houd het simpel – Kleuren en flitsende logo’s kunnen leuk zijn, maar na een tijdje kan het een doorn in het oog worden voor frequente bezoekers van uw site. Dit kan uiteindelijk anderen ervan weerhouden om uw site te bezoeken en uiteindelijk uw site helemaal vermijden. In sommige gevallen kan het hebben van een strak ontwerp zijn vruchten afwerpen, maar als uw bezoekers uiteindelijk niet kunnen bereiken wat ze willen doen vanwege uw ontwerp, dan belemmert het meer dan uw doel te helpen om een ​​koning in het ontwerpen van websites te worden.

2. Consistentie is de sleutel – Naast het eenvoudig houden van uw site, moet u deze ook op de hele site eenvoudig houden. Je kunt niet simpelweg de ene pagina flitsend en helder hebben, terwijl de volgende pagina donker en saai is, anders laat je bezoekers zich afvragen of ze nog steeds op dezelfde website zijn, wat verwarring veroorzaakt. Dat wil niet zeggen dat elke pagina op uw site dezelfde lay-out moet hebben, maar in plaats daarvan moet u verschillende lay-outs voor specifieke pagina’s maken, terwijl u tegelijkertijd dezelfde kleurenschema’s voor uw ontwerp behoudt, en dat is waar de meeste ondernemers die websites ontwerpen, voor gaan.

3. Houd mobielvriendelijk – Zoals in een eerder aantal artikelen is vermeld, is het absoluut essentieel om al uw websites mobielvriendelijk te houden. Een extreem groot deel van het browsen op websites gebeurt via draagbare apparaten zoals tablets en smartphones, wat aantoont dat het belangrijk is om uw site geoptimaliseerd te houden voor mobiele weergave. Optimaliseren voor mobiele weergave resulteert in de meeste gevallen in een responsiever website-ontwerp als het gaat om weergave op de desktop, waardoor de website er vloeiender uitziet.

4. Communiceer snel – In een wereld die extreem snel gaat, is internet een uitzondering op deze gouden regel. Bij het bezoeken van een website willen mensen doorgaans dat hun informatie snel is, en als ze te veel tijd moeten investeren, zullen ze de pagina waarschijnlijk verlaten zodra ze op de link hebben geklikt waarmee ze ernaartoe zijn gekomen. Het wordt aanbevolen om uw informatie snel, eenvoudig en gemakkelijk leesbaar en begrijpelijk te maken voor kijkers, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en meer verkeer wordt gegenereerd.

5. Voeg afbeeldingen toe – We kennen allemaal het eeuwenoude gezegde; “één foto zegt meer dan duizend woorden.” En dit gezegde geldt ook voor het ontwerpen van een website. Het kiezen van de juiste lay-out en foto’s kan echt helpen om te klikken met de doelgroep, en helpen met aanbevelingen en verwijzingen naar andere bezoekers. Er moet ook worden opgemerkt dat niet alleen afbeeldingen moeten worden gebruikt, maar ook info-graphics, video’s en animaties. Als u niet belegd bent in een stockbeeldabonnement, kan het helpen om er in te investeren. Als je ook bedreven bent met Adobe Photoshop en andere gerelateerde applicaties, kan het ook handig zijn om je eigen foto’s te ontwerpen om copyright problemen te voorkomen.

Bron: Darryl Jackway