Er wordt vaak gezegd dat de kleur van een website-ontwerp de emoties en houdingen van een persoon enorm kan beïnvloeden. Op het moment dat we een kleur aanschouwen, dragen onze ogen deze naar een component van de geest, die talloze signalen uitoefent naar andere geassocieerde delen die onze geest beheersen. Bijnieren spelen een belangrijke rol, door signalen af ​​te schieten en hormonen af ​​te geven, wat uiteindelijk leidt tot de stemming en invloed van het gedrag.

De manier waarop de kleurenpsychologie de conversiesnelheid beïnvloedt

Schaduw is een geestig geloof. Als het op de juiste manier, met de juiste tijd, de juiste functie en de juiste kijkers wordt gebruikt, kan het uitstekende resultaten opleveren om de conversieratio van uw site te verhogen. Als u bijvoorbeeld dingen voor kinderen op de markt wilt brengen, kan het kiezen van een witte en zwarte achtergrond op uw lay-out de aantrekkelijkheid van uw site verminderen.

Kinderen zijn dol op kleuren; vandaar dat voor een site die hun berichten verkoopt, kleuren moeten bestaan ​​die in het oog springen en levendig zijn als een beetje karmozijnrood, groen en geel. Aan de andere kant, als je inhoud voor meisjes verkoopt, is het erg belangrijk om te begrijpen welke kleur ervoor zou zorgen dat ze de producten zouden kopen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om meer formele kleuren te gebruiken met een vleugje speelsheid aan de binnenkant, zoals wit en zwart met een vleugje paars.

Dit kan ook precies hetzelfde werken voor mannen, omdat ze meer officiële kleuren willen dan de levendige kleuren. Het komt erop neer dat u tinten voor uw website-ontwerp moet kiezen, rekening houdend met de demografie die u moet tekenen.

Suggesties om de conversieratio te verbeteren via het gebruik van kleuren

Een paar suggesties die u kunnen helpen bij het succes van de ontwikkeling van de conversiesnelheid worden hieronder opgesomd.

1. Vermijd saaie kleuren voor meisjes, gebruik liever levendige kleuren zoals blauw, paars en groen–

Er is een sociologische kloof tussen kleurvoorkeuren in verschillende leeftijdsdemografieën. In een peiling was duidelijk aangetoond dat het grootste deel van de meisjes de voorkeur gaf aan blauw als hun favoriete tint, gevolgd door respectievelijk groen en paars.

De kleur roze kan wijzen op vrouwelijkheid bij een internetlay-out, omdat de meerderheid van de mensen tegenwoordig gelooft dat de kleur roze een universeel geliefde kleur van meisjes is, maar dat betekent niet dat deze kleur voor hen allemaal aantrekkelijk zal zijn. Gebruik daarom andere kleuren zoals blauw, paars en groen om de visuele aantrekkingskracht van uw site te vernieuwen, wat bijgevolg de conversiesnelheid zal verhogen.

2. Gebruik officiële kleuren zoals blauw, zwart en groen voor mannen In plaats van aardse tinten–

Net als de instelling van roze met vrouwelijkheid, zijn de kleuren zoals blauw, zwart en groen verbonden met mannelijkheid. Als je dingen aan jongens verkoopt, zorg er dan voor dat je geen tinten zoals oranje, paars of bruin kiest.

3. Kweek het vertrouwen van uw cliënt met blauwe kleur–

Blauw is zo’n kleur waar de meerderheid van de mensen de voorkeur aan geeft. Terwijl je door de achtergrond van blauwe kleur beweegt, zul je ontdekken dat deze kleur keer op keer wordt beschouwd als de kleur van vertrouwen, toewijding en kalmte. Er is een bredere overeenstemming vanuit het gebied dat blauw beschouwt als het teken van betrouwbaarheid en kalmte die waar is.

4. De waarschuwingen gebruiken geel–

Het embleem voor waarschuwing komt van geel. Van natte vloeren tot verkeerslichten of waarschuwingssignalen, de kleur kan gemakkelijk worden waargenomen vanwege zijn levendigheid. Geel wekt een hoge mate van angst op en zou daarom in een kleine hoeveelheid moeten worden gebruikt om het ontwerp niet te luid te maken voor uw bezoekers.

5. Vertegenwoordig de buitenkant en ecologische producten in het groen

De intuïtiviteit van groen zit diep en wordt daarom vaak gebruikt om reclame te maken voor de producten die naar buiten zijn gelinkt. Volgens de psychologie van kleuren is het het isolatie-effect dat plaatsvindt wanneer een specifiek ding wordt gefocust op het gebruik van een specifieke tint. Dit proces werkt geweldig om een ​​oproep tot actie te krijgen en ook met dit doel is groen ook een uitstekende optie.

6. Voeg zwart-wit toe aan een site voor luxe en waarde–

De innerlijke kleurpsychologie van een persoon die beweert dat hoe donkerder de toon, hoe weelderig het algehele uiterlijk van de website is. Zwart voegt elegantie en geloofwaardigheid toe aan een website. Het wordt vaak waargenomen dat een pagina die in afwezigheid is gemaakt, aantrekkelijker lijkt voor de klanten.

Integendeel, wit kan een vergeten kleur zijn, omdat het voornamelijk wordt gebruikt in de achtergrond van bijna elke pagina via talloze websites die tegenwoordig een enorm aantal lege ruimte gebruiken om grootsheid en vrijheid te creëren.

Gevolgtrekking

Een studie suggereert dat het feit dat het grootste deel van de productevaluatie extreem afhankelijk is van de kleur, werd gekozen vanwege de marketing ervan. U hoeft uw verstand niet te kraken om te begrijpen dat kleur de conversiesnelheid enorm beïnvloedt. Daarom suggereert het resultaat dat u zeer waarschijnlijk in een win-winsituatie zit als de ideale kleuren in een stijl worden geselecteerd.

Bron: Chandan Chakraborty