Wat ze zien is wat ze krijgen

Het maken van een website met behulp van een kant-en-klaar sjabloon vereist geen verbeeldingskracht, omdat mensen kunnen verwachten hoe het eindproduct eruit zal zien, zelfs als er onderweg veranderingen en iteraties zullen zijn en of hun webontwikkelaar naar keuze hun vereisten heeft begrepen . Ze kunnen een websitesjabloon aanpassen door de tekst, kleuren en afbeeldingen te wijzigen om het er een beetje anders uit te laten zien dan het origineel.

Snelheid

Tijd is kostbaar. Websites die met een sjabloon zijn gemaakt, werken slechts een deel van de tijd die nodig is om een ​​aangepaste website te ontwikkelen, zolang ze de afbeeldingen en inhoud hebben die nodig zijn om hun websitesjabloon aan te passen aan hun behoeften. Het kan maanden duren om een ​​op maat ontworpen website te ontwikkelen, afhankelijk van hoe complex deze is. Deze tijdspanne is te vergelijken met de paar dagen/uren die een sjabloon nodig heeft om een ​​volledig ontwikkelde website te worden.

Kosten

Mensen kunnen zo laag als $30 tot $65 betalen om een ​​opvallende, professioneel ontworpen website te krijgen. Aan de andere kant kan een op maat ontworpen website tot $ 5.000 kosten. Bovendien kunnen ze kiezen uit een breed scala aan gratis sjablonen, maar met een beperkt ontwerp en beperkte functionaliteit, plus ze kunnen geen technische ondersteuning verwachten wanneer dat nodig is.

Keuze

Door de hevige online concurrentie kunnen mensen nu kiezen uit de verschillende, verschillende ontwerpen en pakketten die geschikt zijn voor hun behoeften. Integendeel, een op maat gemaakte website biedt slechts 2 tot 3 keuzes. Met betrekking tot websitesjablonen worden mensen verwend met de vele keuzes op internet.

ziet er uit

Een website moet visueel aantrekkelijk zijn om bezoekers naar de website te trekken. Professionals ontwerpen zowel kant-en-klare websitesjablonen als aangepaste sjablonen. Mensen kunnen dus gebruik maken van ontwerpen van topkwaliteit zonder de hoge kosten te betalen die gepaard gaan met ontwerp op maat. Ze kunnen online kiezen uit een veelvoud aan opvallende sjabloonontwerpen. Aangezien sommige bedrijven sjablonen van hogere kwaliteit aanbieden dan andere, moeten ze voorzichtig zijn en niet alleen toegeven aan de agressieve verkooppraatjes op andere sites. Ze moeten hun juiste oordeel gebruiken bij het kiezen van de websjabloon die veel over hun bedrijf zal onthullen.

Functionaliteit

Websitesjablonen die zijn ontworpen door professionals hebben standaardpagina’s zoals ‘over’, ‘home’, ‘contact’ en ‘services’. Sommige sjablonen bieden extra functies om een ​​portfolio, fotogalerij en/of communicatie- of gemeenschapsnetwerkfuncties weer te geven, zoals een blog, bulletinboard of nieuwsbrief. Toch bieden de meer complexe websitesjablonen en e-commercewebsites dynamische functies zoals livechat, online bestellen en creditcardverwerking. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat dergelijke functies de ondersteuning van hun webhost nodig hebben, zodat deze goed kunnen functioneren.

Navigatie

Het uiterlijk van een websitesjabloon is slechts een deel van het grote geheel. Wat belangrijker is, is de manier waarop het werkt. Kunnen klanten gemakkelijk de inhoud vinden die ze nodig hebben? Zijn de navigatielinks overal op de site consistent? Weten bezoekers waar ze zijn, waar ze naartoe gaan en hoe ze teruggaan naar waar ze begonnen? Websitesjablonen geven hen een idee van de navigatie van hun site.

Bron: Karina Popa