Een goede website is er een die zowel de doelen van de website-eigenaar als de doelen van de gebruiker van de pagina bereikt. Het doel van een e-commerce website is dat een gebruiker producten aan een winkelwagentje toevoegt en vervolgens de aankoop voltooit. Het doel van de website van een bouwbedrijf is om iemand te laten bellen, e-mailen of een bericht te sturen over projectmogelijkheden. Het doel van de website van een autodealer is om iemand te laten bellen, e-mailen of een bericht te sturen over een vermelde auto of vrachtwagen. Om het doel van de website-eigenaar te bereiken, moet de website een duidelijke navigatie en doel hebben, relevante en originele inhoud, goede betrouwbaarheid/beveiligingsfuncties, reactievermogen/snelle laadsnelheid van de website en een modern ontwerp. Het artikel beschrijft wat een goede website maakt door te bespreken wat een gebruiker nodig heeft om een ​​goede gebruikerservaring te hebben.

Vasthouden aan de beproefde menustructuur met het logo in de linkerbovenhoek en het menu aan de linkerkant of in het midden van de pagina is over het algemeen de beste optie, omdat de configuratie uw gebruiker niet in verwarring zal brengen. Het menu zou over het algemeen een ‘Home’-menukeuze aan de linkerkant van de pagina moeten hebben. Ook al lijkt het voor de hand liggend, het is erg belangrijk om de menustructuur consistent te houden op alle pagina’s en apparaten. Het is ook niet aan te raden om te veel niveaus van links te hebben. Om het doel van de website-eigenaar te bereiken, moet het menu gestructureerd zijn met een sterk doel om de gebruiker te informeren en naar het gewenste doel te leiden.

Ook al zouden veel website-eigenaren willen dat ze een grote ‘Koop’-knop op de eerste pagina van hun website zouden kunnen plaatsen en elke bezoeker een aankoop zou laten doen, het aanbieden van waardevolle inhoud aan gebruikers om hen te helpen goed geïnformeerde keuzes te maken, is de beste optie voor zowel de gebruiker als website eigenaar. Door unieke, waardevolle en interessante inhoud te creëren die door gebruikers wordt gedeeld, kan een website een waardevol bezit worden dat consequent nieuwe klanten binnenhaalt en een goede website maakt.

Goede betrouwbaarheids-/beveiligingsfuncties zijn ook wat een geweldige website maakt, aangezien een gebruiker er zeker van wil zijn dat zijn creditcard en andere persoonlijke informatie veilig worden bewaard. Voor een e-commercebedrijf is het gebruik van HTTPS noodzakelijk om webaankopen te beveiligen. Het verstrekken van een duidelijke privacyverklaring waarin wordt beschreven hoe de informatie van een gebruiker zal worden gebruikt, is ook belangrijk en op sommige platforms kunt u geen advertenties kopen zonder.

Het volgende belangrijke onderdeel van wat een goede website maakt, is ervoor zorgen dat uw website responsief is. Responsive webdesign is een benadering waarbij websites goed worden weergegeven op verschillende apparaten en schermformaten. Sommige bedrijfseigenaren die hun eigen websites proberen te maken of er goedkoop een laten maken, eindigen met een site die niet goed werkt op verschillende apparaten. Een ander probleem kan de snelle laadtijd van de website zijn. Sommige bedrijven hebben websites die meerdere seconden nodig hebben om te laden en op een mobiel apparaat nog langer kunnen duren. Tenzij een website functioneert als geavanceerde software, zou het niet meerdere seconden duren voordat een moderne website verschijnt.

Bron: Mike Jarrett