Wanneer ik SEO noem, vragen mensen altijd: wat is SEO? SEO staat voor “zoekmachine optimalisatie”. Zoekmachineoptimalisatie is het proces van het optimaliseren van uw bestemmingspagina of website voor de zoekmachine van Google. De Google-zoekmachine gebruikt een algoritme om naar een aantal verschillende dingen te zoeken om een ​​website in de resultaten weer te geven wanneer een persoon een specifieke reeks zoekwoorden intypt. Trefwoorden zijn wat internetgebruikers intypen in de zoekmachine van Google wanneer ze op zoek zijn naar een product of dienst. Als een gebruiker bijvoorbeeld op zoek was naar het beste SEO-bedrijf in Phoenix, Arizona, typt hij “beste SEO-bedrijf in phoenix AZ” in de zoekmachine en krijgt hij de resultaten te zien waarvan Google denkt dat ze voldoen aan de behoeften van de zoeker. SEO is simpelweg het optimaliseren van de website van een ondernemer om het best mogelijke resultaat te krijgen voor een bepaalde reeks zoekwoorden.

Hoe vinden SEO-bedrijven de juiste zoekwoorden voor een bepaald bedrijf?

Ze vinden de juiste zoekwoorden met behulp van de zoekwoordenplanner van Google. Met de trefwoordplanner kunt u elke reeks trefwoorden of woordgroepen typen en de planner zal u vertellen hoe vaak die trefwoorden of woordgroepen elke maand in de zoekmachine worden ingetypt. U kunt elke variatie van trefwoorden typen en de planner zal ook trefwoorden of woordgroepen weergeven die lijken op degene die u typt. Dit is de beste manier om erachter te komen welk soort lingo gebruikers gebruiken bij het zoeken naar een bepaald type van product of dienst.

Waar zoekt het algoritme van Google naar?

De belangrijkste dingen waar Google naar op zoek is bij het rangschikken van uw website zijn titels, trefwoorddichtheid en backlinks. De tegel van uw website moet uw zoekwoorden bevatten. Stel dat een bedrijf voor zoekmachineoptimalisatie wil ranken voor de term ‘Beste SEO-bedrijf’, de titel van de webpagina of het bericht dat wordt geoptimaliseerd, moet beginnen met die zoekwoorden. Zoals het voorbeeld hierboven, “beste SEO-bedrijf in Phoenix AZ”.

De volgende stap is het implementeren van die trefwoorden in de inhoud of tekst van de webpagina of het bericht. De keyword density, dat wil zeggen hoe vaak dat trefwoord in de tekst wordt vermeld, moet meestal rond de 2-4 procent zijn om Google te laten zien dat het relevant is. Voeg de zoekwoorden niet te weinig of te vaak toe, omdat Google u als spammer of niet relevant genoeg zal beschouwen. Terugkoppelingen zijn eenvoudig links van andere sites die verband houden met uw bedrijf. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat we een blogpost over SEO willen maken omdat we een backlink naar een SEO-website proberen op te bouwen. We zouden een blogpost maken met de SEO-gerelateerde zoekwoorden erin en we zouden de link van de website waarnaar we de backlink proberen te bouwen in de tekst van die blogpost plaatsen.

Google zal dan die blogpost lezen en ontdekken dat de post die je hebt gemaakt gerelateerd is aan de website en dat beide vergelijkbare zoekwoorden bevatten. Nu kun je gewoon linken vanaf elke website, het moet een site van hoge kwaliteit zijn met ten minste een PR 2 of beter en dat is het moeilijkste deel. Niet elke site staat u toe om links te bouwen die naar andere sites verwijzen. Onderzoek hoe u backlinks kunt opbouwen als u meer wilt weten over dit onderwerp.

SEO is gewoon een manier om zoekers in contact te brengen met producten of diensten waarnaar ze op zoek zijn. Als u uw titels, trefwoorden en backlinks relevant kunt maken voor de zoekopdracht van een gebruiker, krijgt u een hoge positie in de zoekmachine van Google en kunnen mensen u vinden wanneer ze op zoek zijn naar een bepaald product of een bepaalde service die gerelateerd is aan uw bedrijf .

Bron: Erick B Carlson