Veel freelancers hebben vragen over wat SEO is; wat is SEO-copywriting; wat is SEO-schrijven. In dit artikel wordt – in detail – uitgelegd wat dit is. En hoe je er als freelance schrijver geld mee kunt verdienen.

Wat is SEO?

SEO is een acroniem voor de uitdrukking ‘zoekmachineoptimalisatie’. Bij zoekmachineoptimalisatie gaat het erom specifieke dingen met uw website te doen om meer verkeer naar uw website te leiden, zodat u de online verkoop en het verkeer kunt vergroten.

Wat zijn enkele van deze “dingen?”

Er zijn er veel, maar hier zullen we bespreken wat het is zoals het van toepassing is op freelanceschrijvers. En dit betekent tekst op een bepaalde manier schrijven zodat websurfers (dwz internetgebruikers) op een bepaalde site kunnen terechtkomen.

Wat is SEO met betrekking tot freelance schrijvers?

Waar freelanceschrijvers zich mee bezig moeten houden, zijn zoekwoorden. Wat zijn trefwoorden? Trefwoorden zijn de woorden en woordgroepen die websurfers typen wanneer ze online naar dingen zoeken.

Stel dat u bijvoorbeeld geïnteresseerd was in het starten van een executie-opruimingsbedrijf. U weet er misschien niets van, behalve dat faillissementen momenteel hot in het nieuws zijn en dat u geïnteresseerd bent in het starten van dit soort bedrijf.

U logt dus in op uw favoriete zoekmachine (bijv. Google, Yahoo! MSN, enz.) en typt de trefwoorden “afscherming opschonen” of “afscherming opschonen” of “afscherming opruimen” of een andere relevante trefwoordzin.

Opmerking: Wanneer u woorden intypt in een zoekmachine om iets op internet te vinden, worden de woorden die u typt een trefwoord (één woord) of een trefwoordzin (twee of meer woorden met komma’s ertussen) genoemd.

Hoe bedrijven bovenaan de zoekresultaten van zoekmachines komen

Wanneer u deze woorden typt en op “ENTER” drukt, verschijnen er een aantal sites en u begint te surfen (dwz klikt op de resultaten) en begint de sites te onderzoeken om te zien of ze de informatie hebben die u nodig hebt.

De sites die verschijnen zijn de resultaten waarvan zoekmachines zoals Google, Yahoo, MSN et al denken dat ze het meest relevant zijn voor de zoekwoordzin (ook wel zoekterm genoemd) die u hebt ingetypt. Bedrijven betalen veel geld om bij de eerste twee te horen of drie pagina’s in de resultaten die zoekmachines retourneren.

Waarom SEO Copywriters zo in trek zijn en hoe ze hun geld verdienen?

Een van de manieren waarop ze op de eerste twee of drie pagina’s met resultaten verschijnen, is door relevante tekst te hebben die de juiste trefwoordzinnen bevat. En hier kun je als SEO-copywriter veel geld mee verdienen. U schrijft de tekst die hun site nodig heeft om hoog in de zoekresultaten van zoekmachines te verschijnen.

Vaak zullen bedrijven je gewoon een aantal trefwoordzinnen geven en je laten schrijven wat je wilt – zolang het maar een bepaalde lengte heeft (meestal 300-500 woorden).

Er zijn veel freelanceschrijvers – honderdduizenden, zo niet een paar miljoen. MAAR, slechts een kleine minderheid weet wat SEO is en hoe dit soort teksten te schrijven. En daarom zijn ze zo gewild.

SEO-copywriters hebben een veelgevraagde vaardigheid. En naarmate meer en meer bedrijven grotere delen van hun advertentiebudget naar internetmarketing verschuiven, is er een nog grotere vraag naar hun vaardigheden.

In het SearcheEngineWatch-artikel, De SEO Copywriter: Wordsmithing op het web, William Flaiz, onderstreept het belang van een SEO-copywriter. Hij schrijft:

“De rol van de SEO-copywriter van het bureau is uniek omdat…. Plotseling moet de schrijver persberichten optimaliseren, artikelen maken voor sociaal nieuws, sociale netwerkcommunicatie volgen en wiki-inhoud ontwikkelen…. een sterke SEO-copywriter is aanpasbaar en in staat om veel nieuwe informatie extreem snel te internaliseren. Deze unieke individuen zijn snel de ruggengraat geworden van veel SEO-opdrachten. Als inhoud koning is, dan zijn ze [SEO copywriters] zijn de koningmakers.”

En daarom kunnen SEO-copywriters een premie vragen voor hun diensten. Als u op zoek bent naar een manier om uw inkomen als online freelanceschrijver te starten of te maximaliseren, dan is SEO-copywriting de juiste keuze.

Bron: Yuwanda Black