Als u een expert wilt inhuren om de positie van uw website op Google te verbeteren, is het eerste dat u moet begrijpen, het type Search Engine Optimization (SEO)-strategie dat uw serviceprovider van plan is te gebruiken. Over het algemeen passen SEO-professionals witte hoed of onethische SEO-tactieken toe.

Hoe zou je het verschil weten?

White hat SEO-strategieën houden zich strikt aan de richtlijnen van Google. Deze richtlijnen zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat hun gebruikers de meest relevante en nauwkeurige informatie krijgen met betrekking tot hun zoekwoorden. Met white hat-strategieën hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken wanneer Google verbeteringen aankondigt in de huidige versie van hun zoekalgoritme, aangezien de meeste van deze wijzigingen zijn gericht op het verwijderen van SEO-tactieken die het systeem bespelen.

Onethische SEO-strategieën maken gebruik van bedrieglijke praktijken die vaak in strijd zijn met de regels van Google om de positie van uw pagina op korte termijn te verbeteren, maar die de reputatie van uw website permanent kunnen schaden zodra Google deze trucs doorheeft. Google kan uw site bestraffen door uw positie te verlagen of deze helemaal te verbieden.

Hoewel onethische SEO-strategieën u schijnbaar een concurrentievoordeel kunnen opleveren ten opzichte van degenen die zich aan de regels houden, zijn er verschillende redenen waarom deze strategie schadelijk kan zijn voor uw bedrijf. Google werkt hun algoritme altijd bij om deze praktijken uit te filteren en de sites die ze gebruiken te straffen.

Hier zijn een paar onethische SEO-trucs die je moet kennen en vermijden:

Onzichtbare tekst

Sommige websites zouden bepaalde trefwoorden in hun websites invoegen en deze verbergen door de letterkleur af te stemmen op de achtergrond. Hoewel bezoekers deze verborgen woorden niet konden zien, konden de algoritmen van Google ze wel detecteren. Dit gaf sommige sites vroeger een hogere paginarangschikking. Tegenwoordig worden deze trucs ondoeltreffend gemaakt omdat Google deze strategie heeft gevolgd en het probleem heeft aangepakt.

verhullen

Deze techniek maakte gebruik van twee verschillende HTML-adressen, de ene is bedoeld voor de bezoeker en de andere is ontworpen voor de bot van Google. Sites die Adobe Flash gebruikten, zouden dit kunnen doen omdat Google de informatie op deze specifieke sites niet kan bekijken, waardoor sommige ontwikkelaars twee verschillende soorten inhoud kunnen weergeven. Als gevolg hiervan zullen bezoekers merken dat de pagina die aan hen wordt getoond volledig los staat van hun eerste zoekopdracht, waardoor de gebruikerservaring wordt verpest. Google streeft er altijd naar om hoogwaardige interacties met hun zoekmachine te bieden, om dit te voorkomen, hebben ze sites die deze praktijk gebruiken bestraft.

Dubbele inhoud

Sommige webontwikkelaars plagiaat artikelen van populaire blogs of websites in de hoop meer verkeer naar hun eigen site te leiden en hun pagerank te verbeteren. Het is in wezen een proces van “kopiëren en plakken”. Natuurlijk is deze flagrante daad van het stelen van inhoud verboden en sites die dit doen zullen worden onderworpen aan straffen zoals lagere paginarangschikkingen. Google moedigt makers aan om unieke en waardevolle inhoud te produceren die de online gemeenschap ten goede zal komen.

Inhoud herformuleren

Sommigen proberen plagiaat te vermijden door softwareprogramma’s te gebruiken die eenvoudig een paar woorden veranderen van een bestaand artikel dat van een andere website met synoniemen wordt gehaald. Dit proces van het automatiseren en draaien van inhoud om een ​​”originele” compositie te creëren, kan resulteren in een onsamenhangend en soms onbegrijpelijk stuk dat geen nieuwe inzichten oplevert.

Link boerderijen

Deze methode omvat het maken van verschillende websites en het gebruik van links die naar elkaar teruggingen om Google te misleiden zodat het herkende als een betrouwbare informatiebron. Dit wekt de illusie dat uw website populair is en wekt een sterke interesse van lezers. Google heeft nu de mogelijkheid om deze frauduleuze backlinks te vinden omdat het kan herkennen dat deze sites vaak weinig tot geen relevantie voor elkaar hebben. Zodra het deze rode vlag identificeert, kan dit resulteren in een grote daling van uw pagerank.

Bron: Candace Aditya Chaudhury