Wat u online niet weet, kan u pijn doen

Hoe weet je of je een lokale SEO-strategie nodig hebt? Het cruciale woord in deze vraag is ‘lokaal’. Heeft u een bedrijf dat klanten aantrekt van nul tot 15 mijl verderop? Zouden potentiële klanten die op zoek zijn naar uw producten en diensten tot tien minuten rijden om bij uw bedrijf te komen? Als u deze vragen met ja kunt beantwoorden, is de kans groot dat u uw lokale SEO-strategie moet beheren.

Dus, wat is lokale SEO? En waarom is het belangrijk?

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO omvat het optimaliseren van uw online aanwezigheid om bedrijven aan te trekken via lokale zoekopdrachten op Google en andere zoekmachines. Volgens Hubspot’s lokale SEO-statistieken is 46% van alle Google-zoekers op zoek naar lokale informatie. En 72% van de consumenten die naar een lokaal product of dienst zochten met behulp van lokale SEO-zoekopdrachten bij mij in de buurt, bezochten een winkel binnen een straal van 8 kilometer.

Dus, werkt lokale SEO? Zeker als je een van die bedrijven was. Vraag je je af waar je moet beginnen? Om de voordelen van focus op lokale SEO te illustreren, hebben we een lijst samengesteld met vijf redenen waarom dit essentieel is voor uw zakelijk succes.

5 redenen waarom lokale SEO essentieel is voor uw zakelijk succes

Reden #1 – Uw bedrijfsgegevens verschijnen voor consumenten die op zoek zijn naar uw producten en diensten

Herinner je je de goede oude tijd nog toen je door de gele pagina’s bladerde om bedrijven te vinden die de producten en diensten aanboden die je nodig had? Tegenwoordig typt u alleen het product of de dienst waarnaar u op zoek bent in een zoekmachine op uw laptop, desktop of mobiele apparaat. De bedrijven die deze producten of diensten leveren, verschijnen. En als u ‘bij mij in de buurt’ typt, ziet u alles dichtbij genoeg om vanaf uw huidige locatie naartoe te rijden.

Vrij glad. Die lokale SEO-zoekopdrachten ‘bij mij in de buurt’ besparen u tijd. Kies gewoon wat je leuk vindt, trek de kaart en routebeschrijving omhoog en je bent klaar om te gaan. Als je goed naar die resultaten kijkt, zul je zien dat ze worden gevuld met online bedrijvengidsen, net als de gele pagina’s van weleer.

Wanneer je lokale SEO versus organische SEO vergelijkt, zijn beide nog steeds belangrijk. U wilt een contentmarketingstrategie die uw pagina’s helpt te ranken in de zoekresultaten van zoekmachines voor specifieke trefwoorden en trefwoordzinnen (het doel van organische SEO-strategieën). Maar lokale SEO is van cruciaal belang voor bedrijven die een gelokaliseerde gemeenschap bedienen. Het is iets minder belangrijk voor internationale bedrijven die klanten van overal aantrekken.

Reden #2 – Consistent nauwkeurige citaties van online directory’s Verhogen uw organische en lokale pakketrangschikking

U moet uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer nauwkeurig en consistent vermelden in de best gerangschikte lokale citaten en bedrijvengidsen. Die informatie wordt uw NAP-gegevens genoemd (naam, adres, telefoonnummer). Het is waarschijnlijker dat een bot van een zoekmachine uw bedrijf opneemt op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) als hij er zeker van is dat uw informatie consistent en nauwkeurig is.

Dat lijkt eerlijk. Denk je dat je gefrustreerd raakt als Google je naar een bedrijf stuurt dat er niet is of je een telefoonnummer geeft dat niet meer in gebruik is? Zoekmachines willen deze basisinformatie over uw bedrijf op tal van plaatsen op internet vinden.

Als ze die informatie op verschillende plaatsen vinden – en het is allemaal consistent en correct – vertrouwen ze de gegevens. Maar als Google of Bing bijvoorbeeld verwarrende, inconsistente data zien, vinden ze die minder valide, minder betrouwbaar. Daarom is de kans groter dat zoekmachines u omzeilen ten gunste van een bedrijf met consistentere NAP-gegevens.

Reden #3 – Uw bedrijfssite krijgt meer links ernaar van gezaghebbende, vertrouwde sites

Backlinks, of links die naar uw site verwijzen vanaf vertrouwde, gezaghebbende websites, spelen een essentiële rol in SEO. Ze valideren het bestaan ​​van uw website en bewijzen dat uw site een levensvatbare kracht is in het enorme internetuniversum. Bovendien voegen sommige directory-citatiesites een website-URL-veld toe aan hun vermeldingen en geven deze URL’s weer als ‘dofollow’-links. Dat geeft waardevolle link equity door aan uw site. Zoekmachines gebruiken backlinks om uw domeinautoriteit te bepalen, waardoor uw SEO een boost krijgt (in tegenstelling tot ‘nofollow’-links, die leuk zijn maar u geen geld opleveren).

Wilt u nog een geweldige manier om een ​​backlink te krijgen terwijl u iets anders doet dat de moeite waard is om uw bedrijf op te bouwen? Word lid van de lokale kamer van koophandel of een andere bedrijfsgroep. Als u dit doet, krijgt u een relevante lokale link terug naar uw website en kunt u netwerken op lokale evenementen. Terwijl je bij deze evenementen bent, kun je misschien wat zakelijke of zelfs meer backlink-mogelijkheden oppikken.

Als u leveranciers heeft of een productaanbieder bent, wilt u misschien dat deze ook naar uw website linken (uiteraard met een dofollow-link).

Reden #4 – Uw bedrijf komt dichter bij de eerste pagina met zoekresultaten van zoekmachines

Online bedrijvengidsen nemen nogal wat onroerend goed in beslag op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Als gevolg hiervan krijgen lokale bedrijven die ze in hun directory’s vermelden, de hoogste facturering voor lokale zoekopdrachten. Als je niet op die lijsten staat…

U moet weten hoe u uw bedrijf kunt laten vermelden in deze bedrijvengidsen met lokale citaten, omdat u waardevolle zaken misloopt. En wat je online niet weet, kan je pijn doen.

Je hebt misschien wel de beste pizza van de stad, maar als de man aan de andere kant van de stad je niet vindt wanneer hij zoekt naar “pizza bij mij in de buurt”, gaat hij zijn pizza kopen bij je concurrent. En dat brengt ons bij reden #5.

Reden #5 – Uw bedrijf krijgt kansen voor beoordelingen door derden

Dit zijn de drie kernpijlers voor een goede positie in het Google Local Map Pack.

  • Relevantie

Hoe goed richt u zich op de zoekwoorden of onderwerpen waarnaar uw potentiële klanten op uw website zouden zoeken?

  • Uitsteeksel

Hoe goed onderscheidt uw bedrijf zich online?

  • Nabijheid

Hoe dicht staat uw bedrijf bij de potentiële klant die op zoek is naar uw producten of diensten?

We hebben het gehad over relevantie en nabijheid. Nu is het tijd om over bekendheid te praten: de positieve reputatie en opmerkingen die uw bedrijf op internet geniet. Hoe vinden zoekmachines deze informatie? Veel citaten en directory’s stellen klanten in staat beoordelingen te plaatsen en hun ervaringen met lokale bedrijven te beoordelen.

Als u uitstekende service levert, profiteert uw bedrijf van dit extraatje. Maar het is niet genoeg om goede recensies te krijgen. Je moet er ook op reageren. En als je een negatieve recensie krijgt, maak je er dan niet druk om. Zorg er wel voor dat je je hoofd koel houdt en gepast reageert. Werk eraan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Zelfs een simpele verontschuldiging is beter dan helemaal geen reactie.

Meer tips voor lokale SEO

Lokale SEO voor meerdere locaties, vermeld al uw bemande locaties, inclusief de volledige naam, adres en telefoonnummer op een Contact-pagina op uw site.

Voor bedrijven met 10 of minder locaties: vermeld de volledige naam, het adres en het telefoonnummer van elke locatie in de voettekst voor de hele site.

Zorg ervoor dat mensen uw telefoonnummer gemakkelijk kunnen vinden op uw website en dat het op mobiele apparaten klikbaar is.

Net zoals u consistent wilt zijn in de mappen, moet u ervoor zorgen dat uw NAP-gegevens consistent zijn op alle pagina’s van uw website.

Als uw bedrijf meerdere locaties bedient, heeft u voor elke site een aparte pagina nodig met unieke inhoud. Vermijd kopiëren en plakken van de ene pagina naar de andere.

Pas uw lokale SEO aan uw bedrijfstype aan

Dus wat je online niet weet, kan je pijn doen. Als uw bedrijf niet werkt aan een lokale SEO-strategie, laat u geld op tafel liggen dat uw concurrent in de hele stad zal oppikken.

Lokale SEO werkt goed, maar het kost tijd en geduld, net als organische SEO. Dat is de reden waarom veel bedrijven een lokaal SEO-bureau inhuren om alle stukjes samen te voegen.

Bron: Nikki Corbett