Als u een copywriter bent en verschillende verkoopbrieven hebt geanalyseerd om erachter te komen wat wel en niet verkoopt, is het u misschien opgevallen dat er twee basistypen van verkopen plaatsvinden: impliciete en expliciete verkoop. Impliciete copywriting betekent dat de verkoop ingehouden is … het probleem, het bewijs en de schaarste-elementen worden geïmpliceerd op basis van de informatie die u verstrekt. Aan de andere kant is expliciet verkopen wanneer de verkoopelementen cheesy, vervelend en in your face zijn. Verschillende methoden werken in verschillende niches en demografieën, dus u moet beslissen welke voor u geschikt is.

Een probleem impliciet uitleggen betekent dat je geleidelijkheid moet toepassen op je copywriting. Begin je pitch door een resultaat of bijwerking van een echt probleem uit te leggen, zodat mensen je beweringen geloven voordat je ze daadwerkelijk uitspreekt. Als je een infoproduct wilt verkopen waarin wordt uitgelegd hoe je kunt voorkomen dat je je huis verliest in een recessie, zou je kunnen beginnen met een verhaal te vertellen over hoe de supermarkt minder druk lijkt en je steeds meer “te koop”-borden in je buurt ziet. U gaat verder met het bewijzen van een dalend Bruto Binnenlands Product, stijgende werkloosheidscijfers en dalende woningwaarde, voordat u de komende recessie uitlegt en uw oplossing aanbiedt.

Zoals u kunt zien, kost de impliciete strategie veel tijd en geduld en hangt het af van het feit dat u uw prospects “aanhaakt” met uw verhaal. Als je ze niet kunt haken, mislukt het verkooppraatje. Dus als je de verkoopbrief met een knal wilt beginnen, zeg dan ronduit dat er een bankgecentreerde samenzwering gaande is en er zijn dingen die je kunt doen om het te vermijden.

Impliciete en expliciete copywriting zijn ook van toepassing op uw bewijselementen. Wil je alleen je referenties geven, of wil je ronduit zeggen dat er slechts 2000 exemplaren zullen worden verkocht? Persoonlijk, hoewel ik de voorkeur geef aan impliciete problemen en bewijzen, kies ik zelden voor impliciete schaarste. Expliciete schaarste is krachtig omdat u het direct aan het einde van uw verkoopbericht gebruikt.

Beperk jezelf niet door te denken dat er maar één manier is om bewijs, schaarste en een probleemoplossingspakket toe te passen. Je hebt de keuze tussen impliciete en expliciete copywriting, en alles daartussenin.

Bron: Robert Plank