Als webdesigner krijg ik allerlei verzoeken om andere informatie dan webdesign, en als webdesigner ben ik niet echt in staat om dingen te doen buiten het gebied van webdesign. Ik geloof dat er een paar misvattingen zijn over wat een webdesigner precies doet. In dit artikel ga ik precies vastleggen wat een webdesigner is en wat hij zou moeten kunnen doen. Eerst zal ik ingaan op de verschillen tussen een webdesigner en een webontwikkelaar. Een webdesigner is iemand die het visuele ontwerp en de lay-out van een webpagina maakt. Een webontwikkelaar is iemand die achter de schermen een website programmeert. Een webontwikkelaar maakt bijvoorbeeld de code voor databasewebsites.

Definitie van webdesigner:

Ze geven bedrijven/organisaties een aanwezigheid op het web door ze een website te bouwen. Webdesigners zijn professionals die informatie ordenen, paginalay-outs maken en de informatie/meningen van het bedrijf op een website overbrengen. Webontwerpers creëren een ander medium voor het bedrijf om naar uit te breiden. Door een website te maken, kan het bedrijf nieuwe klanten aantrekken, zijn diensten/producten presenteren en zaken doen in verschillende landen (in plaats van op één locatie).

Wat doen webdesigners?

Dat is een hele goede vraag. Het is absoluut moeilijk om vast te stellen wat elke ontwerper moet doen om zichzelf een webdesigner te noemen. Een goede webdesigner moet zowel het ontwerp als de ontwikkeling kunnen doen, helaas voor jou als consument werkt het niet altijd zo.

Uw webdesigner moet het volgende kunnen:

* Begrijp en blijf op de hoogte van alle nieuwe opkomende technologie

*Maak webpagina’s op met HTML, XHTML, XML en andere programmeertalen

*Programma HTML (handcode), JavaScript en CSS

*Vertaal uw ideeën, behoeften en verwachtingen in een webpagina

*Ontwerp navigatie-elementen (zoals navigatiebalken)

*Maak afbeeldingen in Photoshop of andere professionele beeldbewerkingssoftware

* Effectief deelnemen aan een webontwikkelingsteam

* Begrijpen hoe u Flash kunt maken (ontwerpsoftware die wordt gebruikt om animatieprogramma’s te maken)

*Begrijp en implementeer webstandaarden

* Kennis hebben van Search Engine Optimization

* Een basiskennis hebben van typografie, afbeeldingen en kleurentheorie

* Begrijp de behoeften van gebruikers en bruikbaarheidstesten

* In staat zijn om een ​​doelmarkt te analyseren

* Begrijp cross-browserproblemen en hoe u ze kunt oplossen

Een geweldige webdesigner heeft ook kennis van codeertalen zoals:

* C++

* Python

* Java

* JavaScript

* Koude fusie

* SQL

* PHP

Soms kan het voor een webdesigner moeilijk zijn om al die verschillende programmeertalen onder hun riem te hebben. Het is alsof je Engels, Frans, Chinees en Duits kent. Best ingewikkeld. Hoe meer talen ze kennen, hoe beter. Nou, dat zou je moeten helpen bij je zoektocht naar een goede webdesigner!

Bron: Alicia Harper