Het verschil tussen mobiele app en website:

Als je goed oplet, kan er een belletje rinkelen dat het woord “Website” in je oren is gevallen en een tijdje voor het woord “Mobiele applicatie” zijn weg naar je vocabulaire heeft gevonden. Evenzo was er een tijd dat je je wenkbrauwen fronste toen je voor het eerst het woord website hoorde. Dit is een indicatie dat de wereld van technologie nogal voortdurend verandert en altijd een gedaanteverwisselaar is geweest.

Wat zegt dit jou? – Dat er altijd een voorloper is van een opvolger en dat is altijd zo geweest in de wereld van Technologie.

De meeste mensen zullen de term website voor zo ongeveer alles gebruiken, en ze hebben niet helemaal ongelijk. Als je het over iets hebt dat op internet bestaat en je komt daar met je webbrowser, dan is het een website.

Als je het echter aan iemand met een technische achtergrond vraagt, hoor je ze waarschijnlijk net zo goed iets omschrijven als: web applicatie. Als een professional het verschil tussen de termen begint uit te leggen, krijg je waarschijnlijk tien verschillende antwoorden, maar volgens de meeste IT-professionals komt het verschil neer op:

  • Een website is informatief
  • Een webapplicatie is interactief

Wat is voordeliger voor mijn bedrijf?

Toen de kunst van webontwikkeling en -ontwerp zijn hoogtepunt van bruikbaarheid in digitale marketing had bereikt, was er behoefte aan een beter medium van online diensten en naarmate mobiele telefoons slimmer werden en tabbladen kleiner werden, werd de vraag beantwoord onder het mom van Mobiele applicaties.

Zoals we hebben besproken, zijn mobiele applicaties in feite de geƫvolueerde versies van websites. Ze zijn veel interactiever en het is gemakkelijk om gebruikers een persoonlijke ervaring te geven. Met mobiele apps kunnen gebruikers vanaf het begin hun voorkeuren voor de producten en diensten instellen, op basis waarvan de gebruikers gepersonaliseerde inhoud kunnen gebruiken. Ze hebben dagelijks contact met de gebruikers en interactie is zo eenvoudig dat zelden de behoefte aan menselijk contact en fouten niet precies wordt gemist.

E-mail heeft zijn effect verloren dat het ooit had, dus de interesse ervan is door de mensen tot rust gebracht en ze zijn gemakkelijk verschoven naar mobiele applicaties die op een minder indringende manier met de gebruiker communiceren over zijn/haar voorkeuren.

Aangezien een mobiele app verschilt van de website van een bedrijf, heeft deze de vrijheid om gebruikers een nieuwe merkervaring te bieden. Het betekent dat het bedrijf kan experimenteren met nieuwe merkstijlen voor de app, die kunnen verschillen van de reguliere merkstijl van de website van het bedrijf (of het bedrijf helemaal)

Een goed ontworpen mobiele app is sneller dan een website en voert veel snellere acties uit. Daarvoor moet de mobiele applicatie worden ontworpen en ontwikkeld op een manier die uniek is en uiterst gepersonaliseerd voor de gebruiker.

Het ontwikkelen van een website of een mobiele applicatie, beide kunnen een vervelende aangelegenheid zijn. Mogelijk moet u het ene of het andere medium kiezen, op basis van uw zakelijke doelen en budgetten. Omdat ze allebei hun eigen voor- en nadelen hebben. maar vooral mobiele apps kunnen u helpen hogere conversies te krijgen.

Een bedrijfseigenaar moet voorzichtig en ijverig zijn bij het selecteren van de perfecte app-ontwikkelingsbureaus, omdat het hun digitale gezicht voor producten en diensten is en deze applicaties operationele efficiƫntie en betere personalisatie bieden, samen met meerdere andere functies

@page marge: 2cm p marge-onder: 0.25cm; lijnhoogte: 120%

Bron: Sumit Chauhan