Vroeger kon een bedrijf ervoor kiezen om geen website te hebben. Ze redeneerden dat ze geen professionele website nodig hadden; ze kunnen prima zonder. Toen besloot een van hun concurrenten een website te kopen en er ontstond een buzz. Om niet achter te blijven, besloot een andere concurrent suite te volgen. Dan nog een en dan nog een. Al snel vroegen klanten het bedrijf of ze een website hadden. Ten slotte realiseerden ze zich dat ze een website nodig hadden om gelijke tred te houden met hun concurrenten. En zo explodeerde het internet. Iedereen heeft tegenwoordig een website. Van grote bedrijven tot kleine bedrijven; gezinnen tot individuen, iedereen is op internet. Een vriend van mij heeft er zelfs een gemaakt voor zijn baby.

Dit artikel is gemaakt om de weinige overgebleven bedrijven aan te spreken die het internetbeest nog moeten aanpakken. U wilt aanwezig zijn op het web, maar het lijkt een ontmoedigende taak. “Waar moet ik beginnen?” jij zegt. “Welke problemen moet ik aanpakken om het meeste uit mijn nieuwe website te halen?” Ga jij maar verder. Dit korte artikel behandelt enkele van de gebieden van het webdesignproces waaraan bijzondere aandacht moet worden besteed. We hebben veel websites ontworpen voor klanten die geen idee hadden waar ze moesten beginnen. We zijn er stellig van overtuigd dat klanteducatie een essentieel onderdeel is van het algehele succes van het webproject. De meeste professionele webdesignbedrijven hebben enkele richtlijnen gepubliceerd die potentiële klanten zullen helpen een aantal van hun vragen te beantwoorden. Met dat in gedachten hebben we dit artikel geschreven.

Waarom wil je een website?

Zal uw website voor persoonlijk gebruik zijn (laat bijvoorbeeld enkele foto’s aan uw familieleden zien)? Zal het zijn om reclame te maken voor een zakelijke dienst? Wordt het een informatieve website, simpelweg om kennis door te geven aan de bezoeker? Wordt het gebruikt om een ​​product te verkopen? Is het belangrijk dat je op nummer 1 komt in zoekmachines?

Dit zijn essentiële vragen om mee te beginnen. De antwoorden die je bedenkt, bepalen de richting waarin het totale ontwerp moet gaan.

Heeft u een bedrijfslogo?

Als u zaken heeft gedaan, heeft u misschien al een logo of een handelsmerk dat uw klanten herkennen. Als dat het geval is, heeft u dan de originele afbeelding die u kunt e-mailen? Het is belangrijk om dat op uw website te gebruiken.

Als je geen logo of iets anders hebt waarmee je klanten je momenteel kennen, heb je dan ideeën over wat je leuk zou kunnen vinden, een schets, een doodle of iets dergelijks? Hoe het ook zij, meestal kan een professioneel webdesignbedrijf een professioneel logo voor u ontwerpen of uw huidige logo hergebruiken.

Heb je bepaalde kleuren die je wilt gebruiken?

Niet alle kleuren doen het goed op internet. Over het algemeen is het kiezen van een paar kleuren de beste keuze. Uw webdesigner kan u helpen bij het selecteren van kwaliteitskleuren die samenkomen in een ontwerp dat u met trots kunt laten zien.

Heb je websites gezien die je leuk vindt?

Het geven van een voorbeeld (of voorbeelden) van een site die u leuk vindt, is een goede manier om uw webdesigner te helpen begrijpen welke look u zoekt. Een professioneel webdesignbedrijf krijgt dit soort feedback meestal van hun klanten. Dan hebben ze een gevoel voor hun “smaak” en kunnen dat gebruiken als een patroon voor hun site.

Heeft u een website domeinnaam?

Dit is het daadwerkelijke adres van de website. Het is wat je zal ratelen als iemand je vraagt: “Heeft u een website?” Als u er nog geen heeft geregistreerd, kan uw webdesigner dat voor u regelen. Sommige webdesignbedrijven brengen mogelijk een jaarlijkse vergoeding in rekening voor deze service, variërend van $ 10 tot $ 50. Sommige webdesignbedrijven bieden deze service echter gratis aan. Vraag dit vooraf aan uw webdesignbureau, zodat er geen verwarring ontstaat.

Weet u hoeveel webpagina’s u voor uw site wilt?

Bijna alle websites hebben een startpagina, een contactpagina en een linkspagina. Daarna moet u echter bepalen welke functies u wilt benadrukken over uw bedrijf. Is het belangrijk dat bezoekers iets over uw bedrijf weten? Dan heeft u een “Over ons”-pagina nodig. Heeft u productcategorieën die u op uw website wilt weergeven? Zo ja, dan heeft elke categorie zijn eigen pagina. Wil je dat bezoekers een bestelformulier kunnen invullen als ze iets willen kopen? Als dat het geval is, heeft u een pagina “Bestelformulier” nodig.

Uw webdesigner zal u vragen stellen over dit facet van uw website, maar het is goed om hier zelf over na te denken voordat u die stap zet. In de regel geldt dat hoe meer pagina’s een website heeft, hoe hoger de kosten. Kies dus een webdesignbedrijf waar je je prettig bij voelt en laat ze je niet meer pagina’s binnenhalen dan je echt nodig hebt.

Heeft u afbeeldingen en foto’s om op uw site te gebruiken?

Als u foto’s heeft om op uw site te gebruiken, zijn deze dan in een hoogwaardig digitaal formaat? In de regel zal een gescande foto er niet goed uitzien op uw website. De beste foto’s zijn gemaakt met een digitale camera. Deze kunnen op de website worden gebruikt en zodanig worden opgemaakt dat ze een professionele uitstraling hebben.

Veel webdesignbureaus kunnen foto’s voor je maken. Meestal is deze service een meerprijs, dus zorg ervoor dat u deze optie bespreekt.

Ga je de website zelf onderhouden?

Zo ja, heeft u kennis van de codetalen die worden gebruikt om uw website te maken. Sommige van deze talen kunnen zijn:

  • PHP
  • HTML
  • XML
  • SWF

Als u vertrouwd bent met deze talen, kan uw webdesignbedrijf de website waarschijnlijk zo instellen dat u deze zelf kunt onderhouden. De meeste bedrijven ondersteunen echter geen sites waarop de klant wijzigingen heeft aangebracht in de oorspronkelijke code. Bespreek dit zeker tijdens je eerste consult.

Sommige bedrijven zullen Content Management Systemen (CMS) creëren. Hiermee kunnen hun klanten de website bijwerken zonder de originele code aan te raken. Als u met een aangepast CMS een document kunt maken in een tekstverwerkingsprogramma, kunt u de inhoud van uw website wijzigen. Dit betekent dat u geen programmeertalen hoeft te leren en tegelijkertijd uw webdesignbureau niet hoeft te bellen als u uw site wilt bijwerken. Natuurlijk moet het bedrijf dat u kiest altijd beschikbaar zijn om u te helpen als u vastloopt. Ze zouden ook bereid moeten zijn u een link te e-mailen om een ​​demonstratie van hun aangepaste CMS te tonen.

Hopelijk heeft dit artikel je een aantal goede richtlijnen gegeven om te volgen op het pad naar je nieuwe website. Met wat geavanceerde voorbereiding ga je zonder problemen het internetbeest te lijf. Het webdesignbedrijf dat u kiest, moet bereid zijn u een lijst met tevreden klanten te bezorgen. Neem de tijd om de lijst door te nemen. Neem contact op met de vermelde klanten en vraag hen naar hun mening over het bedrijf. Dit geeft u goede informatie om u te helpen een goede beslissing te nemen.

Bron: Anthony Muhaluk