WAAROM U EEN WEBSITE OVER FACEBOOK MOET KIEZEN OM

MARKT UW BEDRIJF?

Veel ondernemers bevinden zich tegenwoordig in een dilemma vanwege de toename van activiteiten op sociale media, met name Facebook. Verwaarloos hun websites en stap over naar Facebook of onderhoud ze. Naar verluidt had Facebook in het eerste kwartaal van 2018 ongeveer 2,19 actieve gebruikers. Dit zijn potentiële klanten. Maar Facebook kan nooit de website van een bedrijf vervangen.

Wat zou u als bedrijfseigenaar liever doen: een winkel opzetten in het pand van iemand anders of een ruimte bezitten die volledig voor uw bedrijf is bestemd? Bij de eerste optie bent u onderworpen aan de eigenaren van de ruimte. Ze kunnen je eruit schoppen als je je niet aan hun regels houdt, hoe onredelijk ook, of als ze je daar niet meer willen hebben. Maar in de tweede heb je de controle. Wat er in andermans zaken gebeurt, zal u waarschijnlijk niet beïnvloeden. Hetzelfde geldt voor het hebben van een eigen website in plaats van het bezitten van een pagina in een sociaal netwerk, in dit geval Facebook. Ze beperken uw betrokkenheid bij uw klanten.

Uw bedrijf is geen eigenaar van de Facebook-pagina.

Een bedrijf heeft geen volledige controle over de Facebook-pagina of -account omdat Facebook hun wetten en beleid op elk moment kan wijzigen. Hoewel het risico minimaal is, zoals het verliezen van enkele belangrijke gegevens, is het niet erg professioneel om zoveel klanten en potentiële klanten een website te laten bezoeken die niet van u is, afgezien van de website van het bedrijf.

De concurrentie op Facebook is iets te hevig.

Omdat veel bedrijven Facebook beschouwen als een potentiële markt voor hun producten, hebben ze Facebook overspoeld met advertenties. Een klant kan zich niet 100% op uw pagina concentreren zonder onderbroken te worden door andere bedrijven die soortgelijke producten verkopen. De website van een bedrijf is zeer strategisch omdat een klant onverdeelde aandacht zal hebben, ook al is het maar voor een korte tijd. Een Klant kan gemakkelijk een beslissing nemen om de aangeboden producten of diensten te kopen zonder afgeleid te worden door de concurrentie.

Veel potentiële klanten hebben geen Facebook-account

Volgens de meest recente schattingen van de Verenigde Naties die door Worldometers zijn opgesteld, bedroeg de huidige wereldbevolking in juni 2018 7,6 miljard. Maar Facebook heeft slechts ongeveer 2,19 miljard zoals hierboven aangegeven. Dit is een heel klein percentage. De meeste mensen die uw producten en diensten misschien nodig hebben, zullen er misschien nooit van weten als u Facebook alleen gebruikt om uw producten te presenteren.

In tegenstelling tot een Facebook-account garandeert een website een langdurige zakelijke relatie

Facebook is misschien een geweldige plek om nieuwe potentiële klanten te werven, maar het biedt geen duurzame zakelijke relatie. Een bedrijf door hun volgers aan te moedigen zich aan te melden bij hun websites, zorgt ervoor dat ze in contact blijven omdat ze hen hun e-mailadres laten geven. U kunt er niet zeker van zijn dat u op de Facebook-nieuwsfeed van de klant zit, maar u wordt gegarandeerd in hun e-mailboxen gezien, wanneer u ze een e-mail stuurt.

Een website is niet beperkt

Een professioneel opgezette website is een verlengstuk van wat het bedrijf op de lange termijn hoopt te bereiken. Het voorziet zijn klanten van alle benodigde informatie en helpt hen het actieplan van het bedrijf te begrijpen. Uw website maakt u anders dan uw concurrenten omdat u deze aanpast om uw verhaal op een aantrekkelijkere en aanlokkelijkere manier te vertellen.

Uw zakelijke website biedt de vrijheid voor branding, unieke ontwerpen om aan uw specifieke vereisten en groei te voldoen. Maar Facebook is fenomenaal voor sommige op consumenten gebaseerde entiteiten zoals hotels, bars, pensions, enz.

Bron: Martin Muiruri