Veel websites worden meestal haastig opgezet door hun eigenaren, zonder dat er veel aandacht wordt besteed aan het correct optimaliseren van hun inhoud. Ze doen wat snel onderzoek naar welke zoekwoorden ze moeten targeten op basis van het product dat ze willen verkopen of de niche waarover ze willen schrijven.

Vaker wel dan niet, zijn de resulterende zoekwoorden die ze besluiten te gebruiken wat we korte staartzoekwoorden noemen, bijvoorbeeld Nike-schoenen, koffiemachines, kinderwagens, enz.

Deze sleutelzinnen krijgen elke maand miljoenen zoekopdrachten en voor een beginner lichten dollartekens in hun ogen op.

Het probleem hiermee is dat de trefwoordzinnen die ze hebben gekozen, niet echt koperszoekwoorden zijn, maar meer generiek en niet zo geweldig voor het optimaliseren van hun inhoud. Ze zouden ook concurreren met grote bedrijven die al tientallen jaren bestaan ​​en een enorm groot advertentiebudget hebben.

Je zou kunnen denken dat hoe meer zoekopdrachten er worden uitgevoerd voor een zoekwoordgroep, meer verkeer naar je website of blog zullen leiden.

Dit kan niet verder van de WAARHEID zijn… !

In dit artikel zal ik echter uitleggen waarom dit niet zo is en waarom je long tail zoekwoorden zou moeten gebruiken voor SEO (zoekmachine optimalisatie).

  • Long tail-zoekwoorden

Long tail-zoekwoorden zijn trefwoordzinnen die een ‘staart’ hebben die bijdraagt ​​aan de organische trefwoorden die zijn ingevoerd in een online zoekopdracht en die uw sitebezoekers gebruiken (of vragen stellen) wanneer ze op internet zoeken, of ze nu gewoon op zoek zijn naar informatie of om uw specifieke dienst of product.

Short tail-sleutelzinnen zijn over het algemeen niet meer dan 1 of 2 woorden. Long-tail trefwoorden zijn over het algemeen veel langer, maar veel belangrijker, ze zijn ook veel specifieker.

  • Dus! Wat is een longtail-zoekwoord?

Zoals hierboven vermeld, zijn deze trefwoorden uitdrukkingen die zijn gekoppeld aan uw hoofdonderwerp. Long tail-zoekwoorden hebben veel minder concurrentie omdat mensen ze uitsluiten omdat er niet genoeg personen naar die specifieke reeks woorden zoeken. Ze zijn een stuk eenvoudiger te targeten en produceren constant meer kopersvriendelijk websiteverkeer.

In tegenstelling tot conventionele trefwoorden (koffiemachines of Nike-trainers), zijn long-tail trefwoorduitdrukkingen meestal 3 woorden of meer en meestal niet meer dan 5. Ze zijn een directe verbinding met een zoekwoorduitdrukking die een persoon in een zoekmachine zou typen ( Google, Bing of Yahoo), wat zal helpen bij het verfijnen van hun zoekopdracht. Op deze zoekwoordzinnen moet u zich concentreren en gebruiken bij het optimaliseren van de inhoud van uw site.

Door Long-tail trefwoorden te gebruiken, vergroot u de kans dat uw potentiële klant een koper wordt drastisch. Dit wordt vergeleken met het gebruik van korte zoekwoorden die meer zoekresultaten opleveren, maar niet noodzakelijkerwijs kopers opleveren.

  • Voorbeelden van longtail-zoekwoorden

Typ “koffiemachines” in een zoekmachine, deze zal ongeveer 16 miljoen sites retourneren, maar als u “isomac coffee machines Australia” typt, worden slechts 18 duizend sites geretourneerd. 18 duizend zoekresultaten zijn nog iets te hoog. Andere experts gaan misschien zo ver om te zeggen dat de terugkerende zoekresultaten van 18 duizend in orde zijn. Het laat wel zien dat door meer specifieke zoekwoorden te gebruiken, u de concurrentie kunt verminderen en uw kansen kunt vergroten.

Mijn persoonlijke aanbeveling en voorkeur is om te zoeken naar zoekresultaten in de regio van driehonderd tot achtduizend. Nu is dit misschien niet altijd het geval. Als u naar lokale zoekopdrachten kijkt, zouden deze cijfers irrelevant worden en zou u naar slechts een paar honderd zoekopdrachten kunnen kijken.

Als vuistregel geldt dat wanneer u besluit om lokale zoekopdrachten te gebruiken, alles onder de 50 zoekopdrachten per maand niet de moeite waard is om na te streven.

Het is minder ingewikkeld om een ​​positie op de eerste pagina te krijgen en om webverkeer te krijgen met lange trefwoordzinnen, in vergelijking met kortere, minder specifieke trefwoordzinnen.

  • Andere Longtail-voorbeelden:

• draagdoek Australië

• soorten thee zonder cafeïne

• cafeïnevrije theesoorten

• goedkope Nike schoenen groothandel gratis verzending

  • Long tail zoekwoorden SEO (zoekmachine optimalisatie)

Het targeten van Long Tail-zinnen is een must voor SEO-doeleinden en ook om u te helpen uw bedrijf of blog sneller te laten indexeren, omdat er minder concurrenten zijn en het is meer dan waarschijnlijk dat u door de juiste doelgroep wordt gezien, dwz klanten die klaar zijn om bij u te kopen . U moet deze strategie ook gebruiken voor de inhoud van uw site, uw blog, uw video’s, uw website-ontwerp en uw off-page optimalisatiestrategieën.

  • Long-tail SEO-strategie

Zoekmachines worden steeds persoonlijker en daarom is het erg belangrijk om te focussen op long-tail zoekwoorden in uw SEO-campagnes.

  • Hoe vind je longtail-zoekwoorden voor SEO?

Er zijn veel verschillende manieren om long tail zoekwoorden te vinden. U kunt mogelijk hulpprogramma’s voor trefwoordonderzoek gebruiken of u kunt zelfs uw concurrentie bespioneren om unieke zoekwoorden te bedenken die niemand gebruikt.

Hieronder staan ​​enkele tools die ik gebruik om long tail-zoekwoorden te vinden:

• Google Hulpprogramma voor zoekwoorden

• Google Auto Complete-tool

• Google Zoeken gebruiken

• Google Auto-suggestie

Tot slot, wanneer u onderzoek doet naar welke zoekwoorden u gaat gebruiken, moet u rekening houden met fasen die tussen de 3 en 5 woorden omvatten die verband houden met uw hoofdonderwerp. Ze zijn smal en specifiek voor de koper. En tot slot minder zoekopdrachten.

Ik hoop dat dit verduidelijkt wat long tail-zoekwoorden zijn en waarom ze nodig zijn voor uw zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Bron: Stuart Bazga