Als het gaat om functies, flexibiliteit en beveiliging, kan geen van de contentmanagementsystemen WordPress verslaan. WordPress is een veelzijdig content management systeem en met behulp van WordPress ontwikkel en beheer je eenvoudig je website. Of u nu een op maat gemaakte blog of een zakelijke website wilt ontwikkelen, WordPress website-ontwerp is de ideale oplossing voor u.

Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het ontwerpen van WordPress-websites.

  1. Effectieve inhoudsdistributie-engine – Wanneer u WordPress correct configureert, werkt het als een contentdistributie-engine en verhoogt het de positie van uw website in de zoekmachines. U kunt bijvoorbeeld uw WordPress-website configureren om de website-inhoud te verspreiden op sociale mediasites, RSS-aggregatorsites, ping-sites enz. Deze techniek helpt zoekmachines om uw webinhoud zeer snel te vinden en binnen een paar dagen vindt u uw artikelen in top zoekresultaten.
  2. Verscheidenheid aan plug-ins – WordPress biedt verschillende plug-ins en het belangrijkste is dat ze allemaal volledig gratis zijn. Welke functionaliteiten u ook aan uw website wilt toevoegen, u kunt het eenvoudig doen met behulp van deze plug-ins. Het enige dat u hoeft te doen, is de benodigde plug-ins downloaden en op uw site installeren.
  3. Diverse thema’s – U kunt honderden WordPress-thema’s vinden voor uw website-ontwerp. Hoewel de meeste thema’s gratis zijn, kunt u ook een premium-thema kopen en dit gebruiken voor uw website-ontwerp. Afhankelijk van uw bedrijf moet u een geschikt thema selecteren en tijd besparen. Alle WordPress-thema’s zijn in hoge mate aanpasbaar en u kunt het uiterlijk van uw website aanpassen om uw doelgroep aan te trekken. WordPress-thema’s zijn beschikbaar in één kolom, twee kolommen, drie kolommen en open formaten.
  4. Kosten – WordPress is een open source content management systeem en u kunt een gratis website opzetten op WordPress.com. Als u echter uw bedrijfswebsite wilt lanceren, moet u een aangepaste URL kopen en contact opnemen met een hostingserviceprovider om betaalbare hostingoplossingen te krijgen.
  5. Intrasite linken – Intrasite linken is erg belangrijk voor bruikbaarheid en zoekmachine optimalisatie. Met WordPress kunt u webpagina’s koppelen via menu’s, tags, archieven enz. U kunt ook widgets toevoegen voor een beter koppelingsproces binnen de site en om de bruikbaarheid van uw website te vergroten.
  6. Het is eenvoudig te gebruiken – WordPress is een ontwikkelaarvriendelijk contentmanagementsysteem. Zelfs als u een beginnende webdesigner bent, kunt u WordPress zonder problemen downloaden en installeren. Zodra het installatieproces is voltooid, kunt u inloggen op uw account en beginnen met het toevoegen van nieuwe pagina’s, tekst, navigatiebalk enz. Het gebruik van WordPress is net zo eenvoudig als MS Word.
  7. Eenvoudig aan te passen – Tenzij u een aangepaste website ontwerpt, zullen webgebruikers uw site niet opmerken. WordPress biedt u alle benodigde tools om uw site aan te passen en uw zakelijke doelen te bereiken. WordPress biedt verschillende widgets en je kunt met behulp van die widgets eenvoudig ontwerpelementen in je website slepen en neerzetten.
  8. Zeer veilig – Hackers proberen vaak vertrouwelijke gegevens van websites te stelen. Daarom moet u uw website bouwen op een sterk contentmanagementsysteem. WordPress is een zeer veilig CMS en wordt geleverd met hoge beveiligingsfuncties om hackers weg te houden van uw site.
  9. Eenvoudig beheerdersproces – U heeft geen professionele hulp nodig om uw site te onderhouden. Het beheerderspaneel van WordPress is gebruiksvriendelijk en zodra uw site is ontworpen, kunt u de inhoud en afbeeldingen op uw website comfortabel bijwerken.
  10. Hulp krijgen is eenvoudig – Webontwikkelaars over de hele wereld gebruiken WordPress en je kunt vindingrijke WordPress-zelfstudies online vinden. Er zijn ook verschillende WordPress-forums. Als u problemen ondervindt tijdens het ontwerpproces van een website, kunt u deze tutorials raadplegen en WordPress-ontwerpexperts vragen om een ​​eenvoudige oplossing te vinden.

Het ontwikkelen van een WordPress website is vrij eenvoudig. U hebt echter basisontwerpvaardigheden nodig om uw site op de juiste manier aan te passen. Als u geen webdesign-expert bent, kunt u een webdesigner inhuren voor uw WordPress-webdesignproject.

Bron: Debjani Sinha Roy