Uit een enquête blijkt dat meer dan 80% van de mensen liever mobiel zoekt in plaats van desktop. Anno 2018 moet je website responsive zijn, anders houd je het niet vol in deze snel wisselende markt.

Nu kost het bouwen van een mobielvriendelijke website niet al te veel tijd. De codeertechnologie is de afgelopen jaren veel veranderd en het kost min of meer dezelfde tijd om als een statische site te bouwen.

We kunnen niet ontkennen dat mobiel zoeken de afgelopen jaren wereldwijd aan kracht heeft gewonnen. Houd er rekening mee dat veel eigenaren van kleine en middelmatige bedrijven de voorkeur hebben voor mobiel-responsief voor hun zakelijke belangen. Daarom richten de meeste website-ontwikkelingsbedrijven zich nu op het bouwen van een responsieve website.

Redenen waarom een ​​mobielvriendelijke website in 2018 nodig was:

1. De mobiele zoekindex is nu volledig van kracht vanaf 2015. Je ziet dat er een ander zoekresultaat is op mobiel en desktop. Google geeft de voorkeur aan zoekresultaten van mobiele gebruikers boven Google Ads, Google Local Listing en organisch boven websites die mobielvriendelijk zijn.

2. Zoeken op mobiel is hoger dan op desktop. Volgens onderzoek brengen gebruikers maximale tijd door op mobiel en kopen ze meestal iets online vanaf hun smartphone. Vanuit een zakelijk perspectief is het dus heel natuurlijk dat de mobielvriendelijke gebruikersinterface meer bezoekers trekt. Niet alleen mobielvriendelijke websitegebruikers neigen naar een mobiele app. Bedrijfseigenaren krijgen voorrang bij het bouwen van een mobiele app in plaats van het maken van een website.

3. Sinds de gemakkelijke toegankelijkheid van internet is de vraag naar Smartphone de laatste 5-6 jaar drastisch gestegen. Uit het onderzoek blijkt dat smartphonegebruikers gemiddeld 4-5 uur per dag op sociale media doorbrengen. Het is essentieel voor elk bedrijf om correct online te worden vermeld en om een ​​hoogwaardige aanwezigheid op het web te hebben die de aandacht van de gebruiker trekt. Als uw bedrijf niet wordt weergegeven op de eerste van de SERP-pagina’s met specifieke zoekwoorden, mist u een potentiële zakelijke markt. Meer dan 70% van de mobiele consumenten verwacht een lokaal bedrijf binnen 5 mijl van hun woonplaats wanneer ze iets kopen. Het doel is om bovenaan op de pagina met zoekresultaten te komen wanneer een lokale gebruiker op zoek is naar producten en diensten die u aanbiedt.

4. Nog steeds is ongeveer 60% van de websites niet geoptimaliseerd voor mobiel. Nu realiseert de eigenaar van de site het belang ervan. Slimme bedrijfseigenaren begrijpen al de essentie van internet en het vermogen om klanten via organisch zoeken te werven. Het is de hoogste tijd voor bedrijven die op zoek zijn naar succes op de lange termijn! Nu verandert het zoekgedrag van gebruikers ook van organisch zoeken naar spraakgestuurd zoeken. Als startend website-ontwikkelingsbedrijf moedigen we gebruikers aan om een ​​gebruiksvriendelijke responsieve website te maken.

Bron: Tapu Goswami