Tijdens een wereldtitelgevecht onlangs zei een van de hoekmannen tegen zijn bokser: “Dood het lichaam en het hoofd zal vallen”. Het drong tot me door waarom maar weinig boksers goede online copywriters zijn en de meeste online copywriters zielige boksers. We zijn complete oxymorons (geen woordspeling bedoeld).

Als copywriters wordt ons altijd verteld om onze ogen op de inhoud en trefwoordzinnen te houden. Dit kan knoeien met het spelplan van een schrijver, omdat we zoveel energie gaan steken in het bewerken van de body-copy. Het is gemakkelijk om te vergeten dat niets van dit bloed, zweet en tekst enige impact zal hebben op de doelgroep als we niet een knock-out kop vooraan plaatsen.

David Ogilvy zei ooit: “Gemiddeld lezen 5 keer zoveel mensen de koppen als de hoofdtekst. Hieruit volgt dat tenzij uw kop uw product verkoopt, u ​​90% van uw geld hebt verspild.”

Met andere woorden, voordat je in de ring stapt met die zakelijke website, verkoopbrief, blogpost of artikel, is het belangrijk om te onthouden: “Dood de kop en het lichaam zal vallen”.

Hier zijn een paar tips om u te helpen een knock-out kop te maken:

1. Weet wie je doelgroep is (en waar ze naar op zoek zijn) voordat je begint

2. De kop moet de inhoud verkopen. Het moet een heel duidelijk idee geven van waar de tekst over gaat. Geef je lezers een reden om verder te lezen.

3. Houd het relatief kort, niet meer dan 3 – 8 woorden. Als u een lange kop van een online verkoopbrief schrijft, zorg er dan voor dat u de meest relevante woorden vooraan plaatst, want dit is waar de zoekmachines de hoogste prioriteit hebben.

4. In navolging van het laatste punt moeten trefwoorden en woordgroepen vooraan in uw kop worden geplaatst, terwijl bedrijfs-/product-/merknamen (tenzij dit ook uw primaire trefwoorden zijn) moeten worden getoond aan de goedkope stoelen achterin.

Bron: Simon Hillier