Bij het herontwerpen van een website denken sommigen misschien na over het belang van website-ontwerp, de manier waarop het een publiek en bedrijf beïnvloedt. Er zijn vijf goede redenen waarom webdesign belangrijk is.

Het geeft een eerste indruk.

Wanneer gebruikers een site bezoeken, geeft dit hen een eerste indruk van een bedrijf. Ze kunnen een bedrijf binnen enkele seconden beoordelen. Dus in deze zeer korte tijd zou het het beste zijn om een ​​positieve impact op het publiek te hebben.

Wanneer een website een verouderd of onaantrekkelijk ontwerp heeft, geeft dit het publiek een negatieve indruk van het bedrijf. Aangezien zij de website niet interessant zullen vinden, zal dit hen ontmoedigen deze te bekijken. Op deze manier loopt het bedrijf leads mis, omdat gebruikers die de site verlaten, doorstromen naar concurrenten.

Website-ontwerp is belangrijk omdat het van invloed is op de manier waarop een publiek een merk waarneemt. De indruk die bedrijven op hen achterlaten, kan ervoor zorgen dat ze op hun pagina blijven en meer over hen te weten komen, of ze laten doorstromen naar een concurrent. Een webdesign van goede kwaliteit helpt om leads op hun pagina te houden.

Het helpt bij de strategie voor zoekmachineoptimalisatie.

Veel webdesignpraktijken en -elementen beïnvloeden de manier waarop bedrijven inhoud op hun site publiceren, wat ook van invloed is op de manier waarop crawlers van zoekmachines hun website indexeren.

Ze kunnen het zich niet veroorloven om dit verkeerd te beheren. Wanneer hun on-page SEO-fundamentals niet voldoen aan de vereiste standaard, zullen ze vanaf het begin een moeilijke taak voor zichtbaarheid bestrijden.

Naast de manier waarop het op een website wordt gepubliceerd, kunnen sommige webontwerpelementen SEO op zichzelf rechtstreeks beïnvloeden. Het kan moeilijk zijn om webdesign te begrijpen als ze niet bekend zijn met de manier waarop het werkt. Met andere woorden, hun code moet SEO-vriendelijk zijn.

Het is het beste om een ​​webdesignbedrijf in te huren dat experts op dit gebied is om te zorgen voor de juiste webdesignpraktijken (evenals een succesvolle zichtbaarheid van zoekmachines).

Het zorgt voor consistentie.

Wanneer bedrijven nieuwe leads proberen te krijgen, willen ze hun merk opbouwen. Ze willen dat hun publiek meer vertrouwd raakt met hun merk, zodat ze jou kunnen kiezen wanneer ze willen converteren. Webontwerpen zijn waardevol omdat ze helpen bij het creëren van consistentie tussen webpagina’s.

Het is belangrijk om op alle webpagina’s dezelfde lettertypen, stijlen en lay-outs te gebruiken. Als er op elke pagina een ander ontwerp staat, ziet de site er erg onprofessioneel uit. Het zal het ook moeilijk maken om merkherkenning op te bouwen, omdat hun publiek niet in staat zal zijn de kleuren te kennen die met hun merk moeten worden geassocieerd.

Wanneer een website niet consistent is, zullen bezoekers vertrekken en naar een meer professioneel ogende kant gaan. Door consistentie te creëren, blijven leads langer op hun pagina en raken ze vertrouwd met hun bedrijf. Wanneer hun site opnieuw is ontworpen voor dit belangrijke element, kunnen ze meer leads en conversies genereren.

Bron: Karina Popa