Volgens statistische rapporten van de afdeling Census and Statistics is het gebruik van internet door mensen in Hongkong de afgelopen tien jaar steeds gebruikelijker geworden. Momenteel gebruiken 34.7 van elke 100 mensen in Hong Kong het internet. Het opzetten van een bedrijfswebsite om een ​​succesvol internetbedrijfsplatform te bouwen, is een belangrijk onderdeel geworden van het opbouwen van een bedrijfsimago en het promoten van producten.

Belang van een mobiele site

Eind 2015 waren er van elke 100 mensen 193 gebruikers van mobiel breedband, wat betekent dat bijna iedereen gemiddeld twee mobiele breedbandaccounts had. Het aantal mobiele breedbandgebruikers van de derde en vierde generatie (3G & 4G) is gestegen tot 14,15 miljoen, een forse stijging van 21,9% per jaar in de periode van 2010 tot 2015. Mobiel is ook niet meer alleen voor jongeren, het wordt geleidelijk zijn weg vinden in het leven van de hogere leeftijd van de bevolking. Nu mobiel breedband steeds populairder wordt, neemt ook het gebruik van mobiele telefoons en tablets om te winkelen toe. Of het nu op weg naar je werk is of thuis op de bank, je shopt gemakkelijk wanneer je maar wilt. Daarom is een platformonafhankelijke, responsieve ontwerpwebsite een van de belangrijkste hulpmiddelen om uw bedrijf vandaag te winnen.

Geen zelfgemaakte koekjes meer

In de afgelopen tijd is webdesign en -ontwikkeling een zeer professioneel vakgebied geworden. 10 tot 20 jaar geleden was er niet veel nodig om je eigen website te schrijven. Maar een toen geschreven website zou vandaag de dag niet erg nuttig zijn vanuit een zakelijk oogpunt. Je moet een trendy webdesign maken en daarbij denken aan UI en UX design, SEO, back-end technologieën en dat vraagt ​​om specialistische kennis en expertise.

Bovendien wordt webontwikkeling steeds geavanceerder; software zoals Dreamweaver is niet langer krachtig genoeg voor moderne webontwikkeling. Responsief webdesign en CSS-animaties hebben bijvoorbeeld diepgaande programmeerkennis nodig om websites er aantrekkelijk en professioneel uit te laten zien.

SEO is een ander gebied dat professionele service vereist. U hebt professionele kennis nodig om uw SEO tactisch te plannen om uw websiteverkeer te stimuleren. Technieken zoals linkbuilding, optimalisatie van paginasnelheid, verfijning van inhoud en structurele gegevens beïnvloeden hoe zoekmachines zoals Google uw website rangschikken. Dat betekent dat zonder professionele gids niet veel mensen uw website zullen bereiken, hoe mooi en indrukwekkend deze ook is.

Denk na voordat u ervoor kiest om sjablonen te gebruiken

U komt misschien in de verleiding om een ​​ontwerpsjabloon te kopen van een van de vele sites die ze verkopen, misschien vanwege de lagere prijs. Maar denk eens aan de nadelen: templates worden meestal ontwikkeld op basis van een specifiek back-end systeem, zoals WordPress, waardoor je beperkt blijft tot dat platform. Een ander nadeel is dat een sjabloon generiek is en in de meeste gevallen niet perfect geschikt is om uw bedrijf te vertegenwoordigen. Ten slotte kunnen andere websites dezelfde sjabloon gebruiken als u, of vergelijkbaar uitziende, wat betekent dat uw website er niet uniek uit zal zien of opvalt.

De oplossing is om een ​​leverancier te vinden die diensten op maat levert. De kosten zullen hoger zijn, maar de website zal op de lange termijn meer waarde genereren. Het verschil in webdesign kan meer dan 100 keer meer siteverkeer veroorzaken. Een succesvolle website heeft zowel een geweldig ontwerp als goede marketingstrategieën nodig. Een goed uitziende en goed geconstrueerde interface kan gebruikers op de site houden, waardoor het bouncepercentage wordt verlaagd. (Bouncepercentage is het aantal gebruikers dat uw site verlaat zonder op een andere pagina te klikken.) Dat betekent dat zelfs als SEO verkeer trekt, u nog steeds moet voorkomen dat bezoekers uw website verlaten. Dat is wat SEO-bedrijven je niet vertellen omdat ze geen verstand hebben van webdesign en programmeren.

Bron: Vito Li