Waarom zou je een copywriter inhuren? Als u een klein bedrijf of een bedrijf aan huis runt, kan het moeilijk zijn om het nut in te zien van het binnenhalen van iemand van buitenaf. Waarom niet kosten besparen door het zelf te doen? Het is tenslotte alleen maar schrijven, en iedereen weet hoe dat te doen, nietwaar?

Er zijn een groot aantal excuses die u kunt bedenken om te voorkomen dat u een freelance copywriter moet inhuren – u kunt het zelf doen; niemand anders zal uw bedrijf kunnen begrijpen; je hebt al een werkende marketingcampagne – het zijn allemaal bekende excuses. En cruciaal, ze zijn allemaal onzin. De waarheid is dat het inschakelen van een copywriter om uw tekst- en reclamecampagnes op te poetsen een van de belangrijkste dingen is die u kunt doen om het succes van een bedrijf te vergroten.

Er zijn honderden goede redenen om een ​​freelance copywriter in te huren om uw bedrijf te verbeteren, hier zijn er slechts een paar:

  1. Een copywriter heeft perspectief – u kunt soms te dicht bij uw bedrijf staan. Als buitenstaander kan een copywriter uw bedrijf zien zoals uw klanten, en ervoor zorgen dat uw tekst precies zegt wat het moet zeggen om een ​​maximale impact op uw doelgroep te hebben.
  2. Copywriters zijn ervaren – u kent uw eigen bedrijf misschien beter dan wie dan ook, maar om dezelfde reden kent een copywriter het zijne. Het is de taak van de copywriter om met mensen in contact te komen en ze naar zijn standpunt te brengen, en dat zijn technieken die werken, ongeacht het product.
  3. Een copywriter kan u op de hoogte houden – wat vorig seizoen werkte, hoeft nu niet per se te werken. Het behoort tot de taak van de copywriter om op de hoogte te blijven van de laatste trends en verschuivingen in de vraag van de consument. Het inhuren van een copywriter geeft je niet alleen geweldig schrijven, maar ook toegang tot deze onschatbare kennisbank.
  4. Copywriters kunnen u geld besparen – hoe vaak moet u uw personeel betalen om overuren te maken zodat ze aan uw advertenties kunnen werken? Het inhuren van een professionele copywriter zal kosten besparen en aangezien het personeel vrij is om terug te gaan naar hun eigen baan, zal het ook de productiviteit verhogen!

Veel bedrijven besteden duizenden euro’s aan flitsende ontwerpen voor hun websites en brochures, maar lijken vreemd genoeg terughoudend om bijna alles uit te geven aan de inhoud die ze vult. En toch is dit het belangrijkste!

Uw schrijven is de boodschap die u naar uw klanten stuurt. Ontwerp is belangrijk, maar het is het schrijven dat bepaalt hoe uw potentiële klanten u zullen zien, en u kunt het zich niet veroorloven daarop te beknibbelen. .

Een copywriter inhuren?

Het inhuren van een freelance copywriter kan een ontmoedigend vooruitzicht lijken als het je eerste keer is, maar je moet er rekening mee houden dat het niet anders is dan het inhuren van een andere professionele dienst. Een goede copywriter kan u van tevoren vertellen hoeveel u moet betalen en welke informatie hij nodig heeft om de klus te klaren. Veel schrijvers rekenen een tarief per uur of per dag, hoewel sommigen er de voorkeur aan geven een vaste prijs voor het hele werk af te spreken.

Hoe uw copywriter ook kiest om te werken, de kosten van de opdracht moeten vanaf het begin duidelijk zijn en het is onwaarschijnlijk dat u met verborgen kosten wordt geconfronteerd. Voor het geval dat uw copywriter een servicevoorwaardendocument voor uw project moet ondertekenen, waarnaar u kunt verwijzen in geval van een geschil.

Hier zijn een paar andere dingen om in gedachten te houden bij het inhuren van een freelance copywriter:

  1. Plan vooruit – een goede copywriter zal u vertellen welke informatie hij nodig heeft om een ​​klus te klaren, maar u kunt tijd en geld besparen door vooruit te denken en alles klaar te hebben wanneer de copywriter aan de klus begint. Met een beetje voorbereiding kom je al een heel eind.
  2. Bekijk de schrijver van tevoren – hoe goed een bepaalde copywriter ook is, als zijn schrijfstijl je niet aanstaat, heeft het geen zin om hem in te huren. Neem dus niet zomaar de eerste copywriter die u tegenkomt aan, neem de tijd om wat rond te shoppen – ontvang aanbevelingen van vrienden die in het verleden freelancers hebben ingehuurd. Als je een lijst met potentiëlen hebt, vergelijk ze dan. Laat ze u schrijfvoorbeelden en pitches sturen en verfijn de lijst totdat u de perfecte schrijver voor uw project hebt gevonden.
  3. Maak je geen zorgen als hij nog nooit voor jouw branche heeft geschreven – een van de belangrijkste onderdelen van een baan als copywriter is onderzoek, en de meeste vaardigheden van de copywriter kunnen net zo goed in elke branche worden toegepast. De vaardigheid van de copywriter is om contact te maken met mensen en hen te overtuigen om een ​​bepaalde handelwijze te volgen, wat dat ook moge zijn.
  4. Zorg ervoor dat er genoeg tijd is om de klus te klaren – schakel geen copywriter in in de laatste fase van een project en verwacht dat ze met een meesterwerk komen. Een schrijver moet het project een tijdje laten rijpen voordat hij het allemaal bij elkaar kan brengen en zijn beste werk kan produceren. Hoewel de meeste copywriters ermee instemmen om met een strakkere deadline te werken, is het een goed idee om de uwe wat meer tijd te geven om het op de juiste plaats te krijgen als u schrijven van topkwaliteit wilt.

Het geschenk dat blijft geven

Hoewel de initiële investering voor het inhuren van een freelance copywriter misschien hoog lijkt, betaalt het zichzelf vele malen terug. Het is onmogelijk om de waarde te benadrukken die een duidelijke, goed geschreven tekst kan brengen voor een bedrijf – om nog maar te zwijgen van de marketingexpertise die klanten binnenhaalt lang nadat de copywriter weg is. En dat is misschien wel de beste reden om de knoop door te hakken en een copywriter in de arm te nemen!

Zie ons artikel Ontwerp voor uw inhoud [http://www.herdsofwords.co.uk/articles/design_for_content.html] om te leren hoe u ervoor kunt zorgen dat uw website-ontwerp werkt om uw boodschap te verbeteren in plaats van te verduisteren

[http://www.herdsofwords.co.uk]

Bron: Sam Roberts