Contentmarketing en SEO zijn twee veelgebruikte termen en veelbesproken onderwerpen in digitale marketing. Wat het meest ontgaat, is hoe ze samenwerken en het belang ervan. Laten we ze eerst eens apart bekijken.

SEO: het staat voor Search Engine Optimization. Het omvat een reeks benaderingen die worden ondernomen om de zichtbaarheid van de zoekresultaten, de rangschikking en ook het verkeer dat naar een pagina van een website komt, te verbeteren. De manieren om dit te bereiken zijn door het optimaliseren van metatags, titeltags, het bouwen van links, backlinks, het gebruik van strategische trefwoorden en nog veel meer. Het meeste verkeer naar de website begint met een zoekopdracht. Daarom is het belangrijk dat een strategie voor het bouwen van een merk SEO omvat.

Contentmarketing: Ten eerste kan inhoud in verschillende vormen bestaan: blogs, infographics, podcasts, video’s en nog veel meer. Ongeacht de vorm, het moet waardevolle inhoud aantrekken, betrekken en informeren. Contentmarketing is een grotere benadering die met SEO een onderdeel vormt van uw digitale marketingstrategie.

Een digitaal marketingbureau moet onthouden dat het plannen van een contentstrategie die SEO als onderdeel ervan effectief integreert, niet alleen goed werkt voor de beoogde doelgroep, maar ook voor Google en andere zoekmachines. Hier zijn redenen waarom een ​​strakke koppeling van contentstrategie en SEO garant staat voor succes voor uw inbound marketingstrategie en ook voor de merkstrategie:

1. SEO vraagt. Inhoudelijke antwoorden.

Allereerst linkbuilding – mogelijk de belangrijkste factor om te overwegen in uw SEO-strategie. Simpel gezegd, andere websites terug laten linken naar uw website, wordt linkbuilding genoemd. Hoe helpt het? Het stimuleert verwijzingsverkeer en verhoogt de autoriteit en positie van de site. Wanneer er een aantal vertrouwde backlinks naar uw website worden gemaakt, rangschikken grote zoekmachines de pagina’s van uw website hoger. Effectieve backlinks worden gemaakt door inhoud van hoge kwaliteit. Wat kwalificeert als inhoud van hoge kwaliteit? Relevante, interessante inhoud die deelwaardig en overtuigend is. Wanneer uw inhoud aantrekkelijk is, is de kans groter dat andere sites naar uw website linken. De andere strategie om de positie van uw website te verbeteren, is door gastberichten te maken. Deze berichten worden samen met een bio op externe sites met een hoog domein geplaatst en moeten een link naar uw website bevatten.

2. SEO-leads. Inhoud volgt.

Belangrijke woorden en zinnen waarmee mensen uw inhoud en uw website kunnen vinden via verschillende zoekmachines (waaronder Google) worden trefwoorden genoemd. Ze zijn het belangrijkste onderdeel van SEO. Elk bedrijf of elke site heeft unieke zoekwoorden die specifiek zijn voor hun bedrijf of vakgebied. Zoekwoordstrategie omvat het opnemen van trefwoorden en groepen trefwoorden in titeltags, URL’s en metabeschrijvingen, zodat mensen het bedrijf gemakkelijk kunnen vinden door ernaar te zoeken. Daarnaast moeten trefwoorden worden opgenomen in de contentstrategie als onderdeel van landingspagina’s en blogposts. In wezen plant SEO de zoekwoorden die moeten worden geleverd en de inhoud biedt ze.

3. SEO is voor altijd. Inhoud blijft leveren.

SEO is geen eenmalig, permanent proces. Het is een doorlopende. Het vereist consequent onderhoud. Dit komt omdat Google consequent nieuwe inhoud eist. De recent bijgewerkte pagina’s met hoogwaardige inhoud worden voortdurend geïndexeerd en scoren hoger op SERP’s (pagina met zoekresultaten van zoekmachines). Dat is de reden waarom de meeste B2B-marketeers (bijna 72%) en digitale marketingbureaus meer inhoud produceren dan ongeveer een jaar geleden. De enige manier om uw publiek te targeten en te betrekken, is door regelmatig boeiende inhoud te plaatsen.

Je zou zelfs zo ver kunnen gaan om te zeggen dat SEO en inhoud kanten van dezelfde medaille zijn. Het een gaat niet goed zonder het ander. Het vinden van een werkbare balans tussen de twee delen vormt een effectieve inboundstrategie. Het trekt meer bezoekers, plaatst uw website hoger en dwingt de doelgroep om terug te blijven komen voor meer.

Bron: Renuka Sharma