Het gesprek tijdens de cookout was nuttig. U zei dat u uw contractdiensten op de markt wilde brengen en uw neef gaf u de naam van een man die websites bouwt als bijbaantje. Toen u hem belde, zei hij dat hij voor het einde van het jaar een eenvoudige contactpagina voor u online zou kunnen krijgen. Wacht even. Tegen het einde van het jaar? Het hoogseizoen zal voorbij zijn. U moet snel meer klanten krijgen.

Wat is er mis met deze foto?

Voordelen van een professionele aannemerswebsite

Een complete website (niet alleen een contactpagina) is een hulpmiddel voor het opbouwen van een bedrijf. Het belangrijkste voordeel van uw website is eenvoudig: het vestigt de aandacht op uw bedrijf

Het is een digitale wereld, met 97% van de consumenten die online op zoek zijn naar lokale bedrijven. Uw potentiële klanten lezen recensies, e-mailen vrienden en onderzoeken opties. Met een professionele website kunt u deel uitmaken van het gesprek.

Maar als je naar websites van aannemers hebt gekeken, zul je zien dat sommige top zijn, terwijl andere er generieker uitzien. Een effectieve website doet meer dan alleen bekendheid creëren, het stimuleert bezoekers om klant te worden

De kwaliteit van uw website geeft bezoekers een gevoel van de kwaliteit van uw werk. Om leads aan te trekken, moet uw website worden gemaakt met dezelfde doordachte precisie die u naar hun huis of bedrijf brengt. En net zoals u persoonlijk met klanten praat over uw diensten, kunt u met een goed ontworpen website in contact komen met potentiële klanten en uw verhaal delen.

Naast het tonen van foto’s en beschrijvingen van uw werk, vermeldt uw website uw dienstenaanbod, uw referenties, getuigenissen van klanten, uw contactgegevens – en belangrijker nog, waarom zaken met u een goede beslissing is.

Waarom kiezen voor een professionele webdesigner?

Net zoals je doe-het-zelf-inspanningen herkent wanneer je ze ziet, zullen je potentiële klanten weten of je je eigen website hebt gemaakt (of die kerel hebt ingehuurd die je neef kent).

Werk samen met een professionele ontwerper om potentiële klanten een betere indruk van uw bedrijf te geven. Ontwerpers kennen de tools van hun vak en zullen een site voor uw bedrijf maken die uw projecten en uw persoonlijkheid laat zien. Ze hebben ook expertise in zoekmachineoptimalisatie (SEO), technieken die afhankelijk zijn van zoekwoorden om klanten te helpen uw site te vinden.

De ontwerper zorgt ervoor dat potentiële klanten een soepele ervaring hebben bij het beoordelen van uw site door de juiste programmeercode en site-architectuur te gebruiken. De digitale wereld is ook mobiel en ontwerpers kunnen uw site zo structureren dat hij er goed uitziet op elk apparaat – laptop, tafel of smartphone.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud

Ja, zelfs websites hebben routinematig onderhoud nodig om de wijzigingen in de programmeercodestandaarden bij te houden. Een professionele website-ontwerper kan updates uitvoeren om uw site functioneel en beschermd te houden tegen hackers. En de ontwerper kan het laatste nieuws en projectfoto’s plaatsen om uw site actueel te houden.

Elementen van een professionele aannemerswebsite

Als u net begint of uw klantenbestand wilt vergroten, bevat een handige website het volgende:

  • een startpagina met uw bedrijfsnaam en logo

  • een ‘over ons’-pagina waarin wordt uitgelegd wie u bent, uw referenties en uw ervaring

  • een lijst met diensten die u levert, inclusief duidelijke foto’s van hoge kwaliteit van eerdere projecten

  • klantrecensies, van persoonlijke opmerkingen tot videogetuigenissen

  • een blog waar u klanten nuttige informatie geeft over verschillende onderwerpen die verband houden met uw branche

  • een contactpagina met uw adres, telefoonnummer, een offerteaanvraagformulier en links naar sociale media-accounts die u mogelijk voor uw bedrijf heeft

Een website designer kan je helpen met de technische details zoals:

  • uw domeinnaam – eigenlijk het ‘visitekaartje’ van uw bedrijf

  • uw website-hostingservice – het bedrijf dat uw site en e-mail beheert

  • de tool voor het contentbeheersysteem die wordt gebruikt om informatie op te bouwen en naar uw site te uploaden

Beginnen

De investering die u doet met een website-ontwerper betaalt zich uit.

U krijgt toegang tot een bredere markt van potentiële klanten.

U bespaart tijd bij het bereiken van prospects, omdat informatie buiten kantooruren beschikbaar is voor klanten die 24/7 diensten ‘shoppen’.

U kunt mogelijk minder uitgeven aan traditionele advertenties zoals krantenadvertenties, flyers of beurzen.

Neem geen genoegen met je neef die goed is met computers of de jongen verderop in de straat met een IT-diploma. Huur een professionele webdesigner in voor uw bedrijf.

Bron: Jesse Kemmerer