Google voor webdesigners of webdesignbureaus en u krijgt miljoenen resultaten voor bedrijven die allemaal zeer vergelijkbare dingen beloven: tijdige levering, budgetvriendelijk, zoekmachineoptimalisatie en compatibiliteit met meerdere browsers, enz. Als ze nu allemaal zo geweldig waren, waarom zijn er zoveel waardeloze websites die je je misschien afvraagt. Hier zijn enkele kwalificaties die u zullen helpen om de goede webdesigners van de slechte te verwijderen.

Geweldige portefeuille

Een geweldig portfolio toont creativiteit, stijlvariatie en vooral voorbeelden van echt klantwerk en niet alleen specifiek werk van school. Zorg ervoor dat de algemene stijl van de webdesigner in zijn portfolio overeenkomt met wat u zoekt. Test hun eerder gelanceerde websites om er zeker van te zijn dat ze gebruiksvriendelijk, foutloos, geschikt voor hun doelmarkt en snel ladend zijn.

Een geweldige portfolio overtreft altijd ontwerpervaring of opleiding. Webdesigners met te veel ervaring kunnen vastgeroest zijn en minder openstaan ​​voor nieuwe ideeën of trends. En alleen omdat iemand een paar lessen voor design heeft gevolgd, wil nog niet zeggen dat ze er oog voor hebben. We zijn veel websites tegengekomen die webdesigndiensten aanbieden met afschuwelijke websites.

Klantenservice

Hoe geweldig uw ontwerper of bureau ook is, als ze tijdens kantooruren niet tijdig op uw telefoontjes of e-mails kunnen reageren, kunnen ze uw deadline hoogstwaarschijnlijk niet halen. Dit kan de dood betekenen voor uw bedrijf als uw project tijdgevoelig is vanwege zoiets als een productlancering. Sommige freelance webdesigners zijn moonlighters, wat betekent dat ze een fulltime baan hebben en dat ze hier en daar een projectje oppikken voor extra geld. Wees op uw hoede voor die mensen, want ze zullen er waarschijnlijk niet zijn wanneer uw project misgaat en u dwingt uw aanbetaling te verbeuren.

Benodigde vaardigheden

Wie u ook selecteert, moet vaardig zijn met de webtechnologieën die uw project vereist. Als u Flash nodig heeft voor een geanimeerde clip, zorg er dan voor dat uw webontwikkelaar bekwaam is in Flash Actionscripting 3.0. Als u uw website naar een CMS wilt converteren, zorg er dan voor dat ze goed thuis zijn in het door u gekozen CMS en de webtechnologieën die dit ondersteunen. De meeste open-source CMS’ worden beheerd door PHP. Het is altijd beter om een ​​expert in te huren die kan uitblinken in de dingen die je nodig hebt, dan een manusje-van-alles die in alles gewoon middelmatig is. Meestal zou u dit moeten kunnen beoordelen op basis van hun online portfolio.

Hun tijdlijn past bij uw tijdlijn

Alle projecten hebben een deadline of een bepaald tijdsbestek waarin u het wilt laten voltooien. Onervaren webdesigners citeren vaak te optimistische tijdlijnen. Hoe eenvoudig uw website-ontwerp of herontwerp ook is, het is bijna onmogelijk dat het ontwerpproces (van concept tot oplevering) minder dan twee weken duurt, omdat er altijd herzieningen zullen zijn. Ik lach altijd als een potentiële klant me e-mailt en schat dat hun nieuwe website erg basic is en niet meer dan 2 dagen zou duren. Het is veel professioneler om een ​​langere tijdlijn aan te geven en eerder te leveren dan verwacht. Als uw webdesigner echter zegt dat het veel langer zal duren dan hun concurrenten, kunnen ze bijzaak zijn.

Volledige service

Full-service wordt meestal aangeboden door ontwerpbureaus omdat het een team van ontwikkelaars, ontwerpers en marketingexperts vereist. Full-service betekent dat ze allesomvattende weboplossingen zoals SEO, e-commerce, branding, mobiele compatibiliteit en social media marketing allemaal op één plek aanbieden. Zelden zul je een webdesigner vinden die een expert is in al deze categorieën. Daarom huren sommige bedrijven ontwerpbureaus in als ze het budget hebben.

Communicatie vaardigheden

Communicatieve vaardigheden zijn net zo belangrijk als ontwerp- en programmeervaardigheden, want als uw webdesigner communiceert met slechte grammatica of spelfouten, zal uw website dat ook doen. Brengen ze problemen goed onder woorden? Kunnen zij ingewikkeld technisch jargon vertalen naar lekentermen? U kunt hun communicatieve vaardigheden eenvoudig evalueren via uw eerste telefoontjes, e-mails en projectvoorstel.

Marketing / SEO-ervaring

Wat heb je aan je website als je doelgroep hem niet kan vinden? Uw webdesigner of ontwerpbureau moet begrijpen hoe u het kunt promoten. Als je via Google je webdesigner hebt gevonden met branchespecifieke zoekwoorden, dan moeten ze iets van SEO weten. Hier zijn andere eenvoudige SEO-technieken die uw webdesigner moet implementeren om uw aanwezigheid op het web op te bouwen:

  • Genereer nieuwe inhoud die relevant is voor uw doelmarkt met een blog
  • Schrijf een metatitel en beschrijvingstags
  • Neem uw trefwoordzoektermen op in uw koppen en subkoppen (respectievelijk H1- en H2-tags)
  • Verspreid uw zoektermen op trefwoorden in uw inhoud
  • Maak een sitemap voor zoekmachines om te crawlen
  • Voeg uw website toe aan online bedrijvengidsen
  • Raadpleeg voor meer SEO-strategieën mijn blogbericht over het stimuleren van webverkeer van hoge kwaliteit.

Klantreferenties

Vraag naar klantreferenties en maak er een punt van om ze te bellen. Vraag hun klanten of ze responsief, op tijd en binnen het budget waren. Sommige webdesignbureaus zoeken werk via freelance websites zoals Guru, waar je reviews kunt vinden.

Aanwezigheid op sociale media

Social Media helpt u te reageren op mensen die over uw merk praten en te begrijpen hoe zij uw bedrijf zien. Er zijn zoveel sociale-medianetwerken, maar degenen die moeten worden gecontroleerd, zijn Twitter, LinkedIn en Facebook. Het is een goede gewoonte om een ​​statusupdate te plaatsen wanneer u een blogpost of nieuwe webinhoud publiceert.

Kosten / Budget

Het is van cruciaal belang om al het bovenstaande te overwegen en vervolgens de kosten of het budget te overwegen als al het andere op zijn plaats valt. De goedkoopste offerte is zelden de beste.

Bron: Jeanette Kwok