1. Meer mobiel verkeer

Daarom wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om websites die correct worden weergegeven op kleinere schermen, zodat gebruikers geen vervormde afbeeldingen tegenkomen of een suboptimale sitelay-out ervaren. Hoewel sommige bedrijven er nog steeds voor kiezen om een ​​aparte versie van hun website voor mobiele gebruikers te hebben, wordt responsief ontwerp de norm omdat het meer veelzijdigheid biedt tegen lagere ontwikkelingskosten.

2. Snellere mobiele ontwikkeling tegen lagere kosten

Het maken van één responsive website kost aanzienlijk minder tijd dan het maken van een stand-alone mobiele applicatie naast een standaard desktop website. Omdat tijd geld is, kost responsive design natuurlijk minder dan het alternatief. Zelfs als de initiële investering van een responsive ontworpen website uiteindelijk duurder uit komt dan het maken van twee afzonderlijke websites, bespaart u op de lange termijn door onderhoudskosten, speciale configuratiekosten etc. van een website die gebruik maakt van twee aparte versies.

3. Lagere onderhoudsbehoeften

Het onderhouden van een aparte mobiele site vereist extra testen en ondersteuning. Het proces van responsive design daarentegen maakt gebruik van gestandaardiseerde testmethodologieën om een ​​optimale lay-out op elk scherm te garanderen. Het hebben van gescheiden desktop- en mobiele sites vereist ook twee contentstrategieën, twee administratieve interfaces en mogelijk twee ontwerpteams. De “one size fits all”-benadering van responsive design betekent minder hoofdpijn voor ontwikkelaars, bedrijfseigenaren en consumenten. Door minder tijd aan onderhoud te besteden, komt er ook tijd vrij om u te concentreren op belangrijkere zaken zoals marketing en het maken van inhoud.

4. Snellere webpagina’s

Vooral mobiele gebruikers hebben een korte aandachtsspanne. Studies tonen aan dat mobiele bezoekers de neiging hebben om webpagina’s te verlaten die langer dan drie seconden nodig hebben om te laden. Als een site niet is geoptimaliseerd voor smartphones en tablets, kost het ook meer tijd om te navigeren, wat klanten kan frustreren tot een punt waar ze niet meer terug kunnen. Door ervoor te zorgen dat uw responsieve website moderne prestatietechnieken gebruikt, zoals caching en responsieve afbeeldingsweergave, verbetert u de laadsnelheid van uw webpagina.

5. Lagere bouncepercentages

Een responsieve en geoptimaliseerde mobiele site zorgt voor een veel betere gebruikerservaring voor de bezoeker. Daarom is de kans veel groter dat ze voor een langere periode blijven hangen en verschillende delen van uw site verkennen. Als alternatief, als uw site niet responsief is, is het veel moeilijker om de bezoeker betrokken te houden en daarom is de kans groter dat ze zullen stuiteren.

6. Hogere conversieratio’s

Het verlagen van je bouncepercentage is slechts het halve werk. Het creëren van een consistente gebruikerservaring op alle apparaten is de sleutel tot het converteren van nieuwe klanten. Wanneer gebruikers beslissen of ze zich wel of niet willen abonneren op een dienst, willen ze niet worden omgeleid naar apparaatspecifieke websites omdat het proces vaak langer duurt. Het hebben van één beveiligde website die er op alle platforms professioneel uitziet, zorgt ervoor dat gebruikers minder snel gefrustreerd raken of zich tot een concurrent wenden.

7. Eenvoudiger analyserapportage

Weten waar het verkeer vandaan komt en hoe gebruikers omgaan met uw website is noodzakelijk om weloverwogen verbeteringen aan te brengen. Om meerdere versies van een website te beheren, moeten ontwikkelaars het traject van gebruikers volgen via meerdere conversiepaden, trechters en omleidingen. Het hebben van een enkele responsieve site vereenvoudigt het monitoringproces aanzienlijk. Google Analytics en vergelijkbare tools zijn nu geschikt voor responsieve websites door tracking en analyses samen te brengen in één rapport, zodat u kunt zien hoe uw inhoud presteert op verschillende apparaten.

8. Verbeterde SEO

Responsief webdesign wordt net zo belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie als kwaliteitsinhoud. Sterkere backlinks en betere bouncepercentages vertalen zich in hogere zoekresultaten, maar er is een extra SEO-voordeel voor voor mobiel geoptimaliseerde sites.

Het hebben van een enkele responsieve website in plaats van aparte desktop- en mobiele versies vermijdt het probleem van dubbele inhoud, wat een negatieve invloed kan hebben op uw positie in de zoekresultaten.

9. Verbeterde online browse-ervaring

Eerste indrukken zijn alles, dus of iemand nu voor het eerst een website bezoekt vanaf zijn desktop of zijn smartphone, je wilt dat hij een consistent positieve ervaring heeft. Als bezoekers tijdens hun eerste bezoek veel moeten inzoomen, krimpen en samenknijpen, zullen ze waarschijnlijk opgeven en een andere website proberen.

10. Verbeterde offline browse-ervaring

Nu veel smartphones en tablets HTML5 ondersteunen, profiteren gebruikers van responsive webdesign doordat het gemakkelijker wordt om inhoud in HTML5-webapplicaties te blijven bekijken zonder een internetverbinding. Meer informatie over HTML5-toepassingscache.

Bron: Deepa Sharma