Van alle internetmarketingstrategieën die tegenwoordig worden gebruikt, is organische zoekmachineoptimalisatie – of organische SEO – een van de oudste, beproefde methoden om topposities in de zoekresultaten te bereiken. Organische SEO werkt om rankings voor websites op te bouwen op basis van zeer relevante inhoud die van toepassing is op de trefwoordzinnen waarnaar gebruikers op zoek zijn.

Om een ​​hoge positie in de organische zoekresultaten te behalen, zijn er verschillende SEO-strategieën voor zowel on-site als off-site die samenwerken om autoriteit en vertrouwen op te bouwen bij de zoekmachines op geselecteerde trefwoordzinnen.

Hieronder kunt u vijf basisstrategieën lezen die bedrijven voor zoekmachineoptimalisatie gebruiken om de organische SEO-strategieën van hun klanten te laten profiteren.

  1. Uitgebreid trefwoordonderzoek uitvoeren: Zoekwoordonderzoek is het proces van het ontdekken van de meest nuttige sleutelzinnen waarnaar internetgebruikers zoeken en die u wilt targeten voor uw organische SEO-campagne. Voordat u begint met uw zoekwoordanalyse, moet u bepalen wie uw doelgroep is en of u internetgebruikers op lokale, regionale, nationale of mondiale schaal gaat targeten. Als u zich alleen richt op lokale zoekers, wilt u zoekwoordzinnen ontdekken die geospecifieke modifiers gebruiken voor uw zoekwoordtargets (bijv. huurauto’s in Atlanta of Atlanta Rental Cars). Er zijn veel handige tools waarmee u trefwoorden kunt uitvoeren. onderzoek om erachter te komen naar welke zinnen wordt gezocht door internetgebruikers. Een van de beste is het Google AdWords-hulpprogramma voor zoekwoorden, een gratis hulpprogramma voor zoekwoordanalyse dat zoekwoorden opsomt op basis van hun zoekvolume en hoe concurrerend ze zijn.
  2. Zorg voor sterke SEO-copywriting: Als u eenmaal de meest gunstige zoekwoorden voor uw organische SEO-campagne heeft gevonden, wilt u een professionele SEO-copywriter geoptimaliseerde webinhoud voor uw website laten ontwikkelen die deze zoekwoorden op een strategische manier gebruikt die de organische SEO ten goede komt. Elke webpagina op uw site moet worden gewijd aan de hoofdzoekwoorduitdrukking of het onderwerp en die zoekwoorduitdrukking of dat onderwerp moet in de hele webinhoud op elke pagina strategisch worden gebruikt in header-tags (H1, H2, H3, enz.) en door de hele tekst. tekst. Door sterke tags op uw trefwoordzinnen te gebruiken, weten de zoekmachines ook dat dit woord belangrijker is dan de andere op uw webpagina. Het hebben van goed geoptimaliseerde SEO-copywriting is een belangrijk ingrediënt in het algehele succes van uw organische SEO-strategie.
  3. Optimaliseer uw metatags: Metatags zijn informatieve tags die de zoekmachines vertellen waar uw webpagina over gaat. Er zijn drie hoofdmetatags die u kunt optimaliseren voor organische SEO-voordelen. De eerste tag is de titeltag. De titeltag, die helemaal bovenaan elke pagina op de pagina met zoekresultaten van zoekmachines (SERP) verschijnt, moet uw gerichte zoekwoordgroep vooraan de titeltag bevatten. Dit geldt ook voor de meta Description-tag, de op één na belangrijkste metatag die u kunt optimaliseren. De meta Description-tag is een kort inhoudsblok van 170-200 tekens dat direct onder de pagina-URL op de SERP wordt weergegeven. Het opnemen van uw gerichte zoekwoord en een variant van dat zoekwoord is een best practice voor het optimaliseren van uw webpagina voor organische SEO. De laatste metatag die ik zal bespreken, is de meta Keywords-tag die steeds minder belangrijk is geworden voor organische SEO. Deze tag werd vaak misbruikt door SEO-bedrijven die de tag met elk zoekwoord onder de zon propten. Nu gebruikt Google deze tag niet eens om te bepalen hoe goed een pagina scoort voor bepaalde zoekwoorden. Ik gebruik het echter nog steeds, omdat het is alsof je de ‘i’ op je metatags zet. Vul de tag niet te vol, maar neem uw belangrijkste zoekwoordgroep en een handvol nauw verwante trefwoordvariaties in de tag op.
  4. Gebruik zoekmachinevriendelijke URL-structuren: De URL’s van uw website moeten ook rekening houden met uw gerichte zoekwoorden. Geoptimaliseerde zoekmachinevriendelijke URL’s ondersteunen uw geoptimaliseerde webkopie en metatags door dezelfde getargete trefwoordzinnen in de URL-tekenreeks op te nemen. Als uw webpagina dezelfde getargete zoekwoorden heeft in de metatags, in de body-copy en in de URL, zorgt dit er allemaal voor dat uw webpagina zeer relevant is voor de zoekwoordgroep die wordt getarget voor uw organische zoekcampagne.
  5. Start een contentmarketingstrategie: Zodra uw website goed is geoptimaliseerd voor organische SEO, is de volgende stap die u moet nemen het starten van een contentmarketingcampagne die helpt bij het bouwen van links naar uw website. Door links naar uw webpagina’s te bouwen, bouwt u autoriteit op voor uw webpagina over het specifieke onderwerp dat wordt besproken. De beste manier om deze links te vergaren is door te bloggen en artikelen te schrijven, evenals door andere inhoud naar andere websites te verspreiden, zoals video’s en persberichten die helpen om uw online voetafdruk op te bouwen en om links naar uw site op te bouwen. Deze off-site contentmarketingstrategie is een cruciaal radertje bij het behalen van organisch SEO-succes op de lange termijn.

Bron: Chris J Everett