De meeste mensen vinden dit moeilijk te geloven, maar er zijn momenten waarop u meer geld kunt verdienen als u met uw advertentie of verkoopbrief naar een advocaat gaat.

Ik weet dat dat raar klinkt, maar het is waar.

Ik heb bijvoorbeeld onlangs een echt reclamegenie geïnterviewd die een bedrijf van een miljoen dollar heeft opgebouwd dat in eigen beheer uitgegeven boeken verkoopt.

En hij vertelde me hoe hij een boek schreef over huismiddeltjes — wat een sterk gereguleerde markt is waar mensen in de gevangenis zijn gegooid voor het maken van bepaalde claims.

En dus belde hij, voordat hij zijn advertentie plaatste, een advocaat die specialist is in vitamines en verbruiksproducten, en zei dat het zijn ogen volledig opende voor allerlei mogelijkheden die hij nooit eerder had overwogen.

Niet alleen vanuit juridisch oogpunt, maar ook vanuit het oogpunt van geld verdienen.

In zijn geval zei hij dat hij ontdekte dat hoewel je niet kunt beweren dat iets alles zal ‘genezen’, je vaak je sterk geclaimde kop kunt nemen en er gewoon een vraagteken aan het einde van kunt zetten.

Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen:

Krijg nooit meer een verkoudheid!

Jij zegt:

Nooit meer een verkoudheid krijgen?

Zie je het idee?

In dit geval maakt het hebben van een vraagteken de advertentie niet alleen legaal, maar ook beter, aangezien de koppen van vragen over het algemeen als een gek aanslaan.

Aarzel dus niet om met een goede advocaat over uw advertenties te praten als u twijfelt over wat u wel en niet kunt zeggen.

U zult niet alleen beter slapen zonder bang te hoeven zijn een regelgevende instantie op rood te wijzen, maar het is ook mogelijk dat u wegloopt met ideeën die tegelijkertijd meer geld in uw zak steken.

Bron: Michael Senoff