De belangrijkste vaardigheid die je kunt leren

Copywriting, sales-copy, sales-brieven, ad-copy noem het maar wat je wilt, maar “verkoop in druk” is naar mijn bescheiden mening de allerbelangrijkste vaardigheid die je kunt leren in je online zoektocht naar financiële vrijheid.

Sommige marketeers zullen misschien zeggen dat het opbouwen van je lijst de allerbelangrijkste vaardigheid is, maar dit punt valt niet te ontkennen… goede copywriters kunnen in principe hun eigen salaris schrijven en geweldige copywriters zijn meestal gazillionaires!

Heb je die laatste uitspraak helemaal begrepen?

Leun een paar seconden achterover en neem die uitspraak echt in je op. Realiseer je je dat er mensen zijn die een paar pagina’s kunnen schrijven en maken? duizenden van dollars… waar en wanneer ze maar willen? Stel je voor dat je op het strand zit met je draadloze laptop en meer geld verdient met één brief dan de meeste mensen in één jaar verdienen! Geloof me niet?

Bekijk dit eens. Het gangbare tarief voor het inhuren van een eersteklas advertentieschrijver van wereldklasse om een ​​verkoopbrief van één tot tien pagina’s te schrijven, is meer dan $15.000,00 of meer, uiteraard afhankelijk van hun bekendheid, conversiepercentages, doorklik- en responspercentages en andere factoren.

Dat lijkt misschien een astronomisch bedrag, maar als je bedenkt dat sommige marketeers miljoenen dollars verdienen met deze verkoopbrieven, dan lijkt dat aantal niet zo groot.

Het mooie is dat effectief schrijven kan worden aangeleerd en geleerd. Het is niet noodzakelijk een kunst. Natuurlijk zijn er sommige woordsmeden die een meer natuurlijke ‘gave’ hebben dan andere, maar de meeste grote schrijvers worden niet per se geweldig geboren… gemaakt zelf geweldig.

Hoe maak je van jezelf een betere “verkoper in print”? Wel, die term werd ergens in de late jaren 1800 bedacht door wijlen, grote John E. Kennedy. En daar stel ik voor dat je begint, met de meesters aller tijden van ‘vroeger’.

John E. Kennedy is een van de grootste reclamemannen aller tijden. Hij vond een goede advertentie, “een rationeel, onopgesmukt middel om te verkopen.” Hij verklaarde dat True, “Reason-Why”-kopie logica is, plus overtuiging, plus overtuiging, allemaal verweven in een bepaalde eenvoud van denken – voorverteerd voor de gemiddelde geest, zodat het gemakkelijker te begrijpen dan verkeerd te begrijpen is.

OK, hij ging een beetje diep daar, maar dat vat het in een notendop samen! Met andere woorden, als je een persoon genoeg goede “redenen waarom” geeft dat ze van je zouden moeten kopen in termen die ze begrijpen, dan zouden je conversieratio’s omhoog moeten gaan.

Enkele andere geweldige reclamemensen om te bestuderen, als je een nieuweling bent, zijn: Albert Lasker (van het beruchte reclamebureau Lord en Thomas) Claude Hopkins, die Scientific Advertising schreef, Eugene Schwartz, (zijn moeilijk te vinden boek, Breakthrough Advertising is een must read) en John Caples om er maar een paar te noemen.

Dus haal je basis uit de groten aller tijden, en koppel dat dan aan de beste in de business van vandaag. Mensen als Gary Bencivenga, Joe Vitale en wijlen Gary Halbert komen voor de geest. Dit komt omdat online schrijven tegenwoordig iets anders is dan schrijven dat meestal was alle afdrukken vroeger.

Formuleer vervolgens je eigen schrijffilosofie op basis van een combinatie van beide werelden, gekoppeld aan je eigen ervaringen en persoonlijkheid.

Als je eenmaal je schrijfvaardigheid hebt verbeterd, zal elk aspect van je communicatie met je klanten en potentiële klanten verbeteren en dus ook je conversiepercentages. En niet alleen zullen uw conversieratio’s verbeteren, alleen door uw schrijfvaardigheid te verbeteren, verbetert u natuurlijk ook uw verbale communicatieve vaardigheden en daarmee uw relaties binnen en buiten uw bedrijf.

Maar onthoud, kennis is niets zonder actie!

Bron: Ambrose Avery