We zorgen voor veel dingen tijdens het ontwikkelen van een nieuwe website, maar zelden geven we om de domeinnamen. Domeinnamen fungeren vaak als een juggernaut als het gaat om het creëren van invloed op click-through-rate, type-in ​​traffic, branding, het ontwikkelen van vertrouwen, mondreclame, offline adverteren en het trekken van meer aandacht in de SERP’s.

Dus vanuit elk aspect moeten we ervoor zorgen dat de domeinnaam de juiste signalen verzendt om de meeste waarde te krijgen. Hier zijn de belangrijkste geloofwaardige punten om u te helpen de juiste domeinnaam te maken.

1. Kies de juiste extensie – Hoewel de meest populaire extensie is.com, maar dat betekent niet dat je er snel voor moet kiezen zonder de volgende factoren te erkennen:

  • Het doel van de website: Als het een bedrijfsgerichte site is, kan a.com of.biz de moeite waard zijn. Maar integendeel, als het bedoeld is voor de organisatie, dan is dan.org de meest haalbare optie. Kies daarom voor een TLD die een nauwe relatie onderhoudt met uw domein.
  • Een lokaal gebied targeten: Als het domein zich richt op het lokale geografische gebied, overweeg dan eerst de SEO. Er zijn ongeveer 200 verschillende TLD’s met landcodes, kies degene die overeenkomt met de landcode van de website van de gebruiker.

Maar als het doel wereldwijd is met als doel om beter te scoren in zoekmachines, dan heeft than.com de meeste voorkeur. Afgezien daarvan zijn hier enkele topextensies die kunnen worden gebruikt volgens hun gebruik:

  • .co: een afkorting voor bedrijf, commercie en gemeenschap.
  • .org: niet-commerciële organisaties en non-profitorganisaties.
  • .net: technisch, internetinfrastructuursites.
  • .biz: zakelijk of commercieel gebruik, zoals e-commercesites.
  • .info: informatieve sites.
  • .me: blogs, cv’s of persoonlijke sites.

2. Houd het kort en intuïtief – Kies een domeinnaam die ongecompliceerd, kort en gemakkelijk te relateren is aan uw merk. Het moet gemakkelijk uit te spreken en duidelijk informatief zijn en duidelijk maken waar uw bedrijf om draait.

3. Gebruik een breed zoekwoord – In 2019 is het strikt NEE om trefwoordrijke woorden in de domeinnaam te gebruiken, aangezien Google afwijkt van exacte match- en gedeeltelijke match-domeinen. Ga bijvoorbeeld niet voor websiteontwikkeling (dot) com of iosdevelopers (dot) com, maar kies een merknaam die uw werk overkoepelt. Denk aan webnerds (punt) com, appgeeks (punt) com. Meer gecondenseerd kan het bedenken van uw eigen unieke merknaam zijn, zoals amazon (dot) com, Codiant (dot) com enz.

4. Vermijd nummer en koppeltekens – Misleid uw publiek niet met de spellingsverwarring. De mensen die een nummer in uw domeinnaam horen, kunnen het numeriek of in tekens typen. Als u echter een nummer wilt opnemen, kunt u beide varianten (numeriek en karakter) kopen en doorsturen naar de juiste.

5. Wees voorzichtig met het nemen van handelsmerken – Doe onderzoek naar uw domeinnaam voordat u deze definitief maakt. Het mag geen inbreuk maken op de handelsmerken van uw concurrenten. Anders kunt u in het ergste geval bezwijken voor juridische stappen.

6. Kom niet te laat – Gelukkig, als u de gewenste domeinnaam beschikbaar krijgt, handel dan snel en registreer deze zo snel mogelijk, aangezien de domeinnaam snel verkoopt.

Ik hoop dat dit artikel een effectieve strategie biedt voor het kiezen van een winnende domeinnaam. Als je nog steeds verbijsterd bent en geen ideeën meer hebt om er een te kiezen, kun je ook de hulp inroepen van het website-ontwikkelingsbedrijf dat je hebt ingehuurd voor je droomproject. Het digitale marketingteam van softwarebedrijven heeft een schat aan ervaring om je hierbij te helpen.

Bron: Anuradha Badone