Ik begrijp het, je wilt je schrijven voor het web of het schrijven voor flyers en brochures verbeteren, maar je wilt geen freelance copywriter inhuren. Je wilt het zelf doen. Geen probleem. Ik hoop dat dit helpt.

In feite wil ik twee belangrijke kleine tips noemen die het schrijven voor uw bedrijf drastisch kunnen verbeteren. Een daarvan is het verkopen van voordelen en niet van functies en de andere heeft alles te maken met het veranderen van uw schrijven van gericht zijn op u of uw bedrijf naar gericht zijn op uw klanten.

Verkoop voordelen geen functies

Een functie is een beschrijving van iets, terwijl een voordeel het voordeel van die functie is. Voordelen kunnen variëren van emoties, geldelijk gewin, veiligheid of tijdwinst.

BMW begrijpt bijvoorbeeld dat hun klanten hun auto kopen om zich gewaardeerd, beloond, cool en succesvol te voelen en met lof bekeken te worden. De BMW-koper moet begrijpen wat de functies zijn; het zijn echter de voordelen of gevoelens van die functies die hem ertoe brengen zijn portemonnee te openen. Hier leest u hoe u dit voor uw bedrijf kunt doen.

Onthoud één simpel ding bij het schrijven van teksten voor uw bedrijf. Vraag jezelf altijd af: “Waarom zouden mijn klanten hier iets om geven?” Je kunt ook vragen stellen als “Hoe helpt dit mijn klanten uiteindelijk?” Freelance copywriters zullen je altijd vertellen dat dat heel belangrijk is.

Het kost veel moeite, maar uiteindelijk heb je een exemplaar dat volledig klantgericht is. Hier is nog een voorbeeld:

Je hebt een hondentrimservice en je bent er trots op dat je naar het huis van je klant kunt gaan om hun hond te trimmen; een mobiele dienst. De mobiele service is de functie. Om het een voordeel te laten worden, moet u zich afvragen: “Waarom zouden mijn klanten hier iets om geven?”. Je zou een antwoord kunnen bedenken als “Ze besparen tijd en kunnen thuis ontspannen.”

Maak van uw klanten het middelpunt van de aandacht

Met andere woorden, begin met het woord ‘u’ te gebruiken in plaats van ‘ons’ of ‘wij’. Uw klanten zullen van u houden omdat uw website, flyer, brochure of nieuwsbrief overkomt alsof u oprecht in hen geïnteresseerd bent. Dit is echter veel moeilijker om te doen dan alleen over jezelf te schrijven. Hier zijn enkele voorbeelden om je te helpen.

Zelf gericht: Kitchen Plus is een klantvriendelijk bedrijf en we zijn trots op de snelle levering.

Klantgericht: Bij Kitchen Plus krijg je al het advies en de ondersteuning die je nodig hebt, plus levering binnen 2 uur.

Zelf gericht: Kitchen Plus is opgericht sinds 1995 en we bedienen het grotere gebied van Sydney.

Klantgericht: U weet dat u bij Kitchen Plus in veilige handen bent, want we bestaan ​​al sinds 1995. Bovendien krijgt u uw bestellingen altijd snel omdat we in de regio Greater Sydney opereren.

Ik hoop dat deze twee tips je hebben geholpen. Denk eraan, houd uw schrijven eenvoudig en onthoud altijd de behoeften van uw klant. Verplaats jezelf in hun schoenen en denk na over hun behoeften voor de jouwe. Zij zijn tenslotte degenen die bij u zullen kopen.

Bron: Caetano Lima