Als u uw vaardigheden op het gebied van webontwerp onder de knie wilt krijgen, weet dan dat dit een leven lang zal duren. Het punt is dat dit veld zich in een snel tempo ontwikkelt. In dit artikel gaan we 5 tips voor webdesign met u delen waarmee u uw website kunt laten opvallen. Lees verder om meer te weten te komen.

1. Verwijder de rommel

Allereerst wil je er misschien voor zorgen dat je website niet rommelig is. Daarom moet u uw ontwerpen beoordelen om er zeker van te zijn dat ze veel van de essentiële elementen bevatten. Als u denkt dat sommige elementen de algehele gebruikerservaring niet verbeteren, wilt u ze misschien verwijderen.

Er mogen niet te veel uitschuifmenu’s zijn. Er zijn uitklap- en uitklapmenu’s. Ze kunnen worden gebruikt om rommel te verminderen. Zorg er indien mogelijk voor dat elk menu niet meer dan 7 items bevat.

2. Gebruik voldoende witruimte

Nadat je alle rommel hebt opgeruimd, heb je genoeg ruimte om in te vullen. Als je op de juiste manier gebruikt, kan negatieve ruimte of witruimte de leesbaarheid en het hoofdonderwerp helpen verbeteren. Daarom moet u wat negatieve ruimte rond uw belangrijkste items hebben.

Het kan echter zijn dat u de charme van de lay-outs niet wilt verminderen met meer visuals. Bovendien kun je wat typografie en kleur toevoegen om dingen spannend te maken.

3. Gebruik visuele hiërarchie

Visuele hiërarchie verwijst naar verschillende soorten visuele elementen, zoals plaatsing en grootte. U kunt bijvoorbeeld een grote en vetgedrukte titel bovenaan de pagina plaatsen. Aan de andere kant moet u een klein lettertype gebruiken om juridische informatie onderaan de pagina weer te geven.

Misschien wilt u uw webpagina zo ontwerpen dat deze gemakkelijk te scannen is voor uw bezoekers. We weten dat de meeste gebruikers webpagina’s scannen in plaats van elk woord te lezen. Daarom wilt u misschien meerdere alternatieven bekijken.

4. Kies de beste kleuren

Wat een goede compositie betreft, moet je met veel details rekening houden, zoals kleur. Met andere woorden, u moet een kleurhiërarchie maken. U wilt bijvoorbeeld dezelfde kleur gebruiken voor de primaire elementen, secundaire elementen en de minst belangrijke elementen.

Afgezien hiervan wilt u misschien de thema’s consistent houden. Nadat je een kleurenpalet hebt gekozen, moet je je eraan houden. Zorg ervoor dat de primaire secundaire en de minst belangrijke kleuren consistent zijn op uw website.

5. Gebruik hoogwaardige foto’s

Als u tot slot levensechte foto’s op uw webpagina’s wilt uploaden, moet u dit goed doen. Zorg ervoor dat de foto’s effectief en zinvol zijn, omdat ze u kunnen helpen uw zakelijke doelen te bereiken. Er moeten kwaliteitsfoto’s op uw website worden geüpload.

Gebruik indien mogelijk foto’s van echte mensen. Dit is belangrijk om de bezoekers van uw website aan zich te binden. Evenzo wilt u misschien de juiste sfeer creëren.

Kortom, we raden u aan deze 10 webdesigntips te volgen als u uw website ideaal wilt maken voor uw potentiële bezoekers.

Bron: Shalini M