Hoe een webdesignbureau te kiezen?

Eenvoudig. Je maakt je huiswerk over hen. Dan begin je vragen te stellen en aantekeningen te maken. Er zijn tal van webdesigners beschikbaar. U wilt met de beste gaan, want in feite is uw webdesigner in wezen uw partner. U wilt een ontwerper kiezen die UW bedrijf serieus neemt.

Welke vragen stel je?

Er zijn een aantal belangrijke vragen die u moet stellen bij het kiezen van een webdesigner voor uw zakelijke website.

Het maken van uw website kan een lastig proces zijn. Het kiezen van het beste webdesignbureau voor uw zakelijke website is een zeer belangrijke beslissing. En als uw bedrijf is zoals de meeste kleine bedrijven, heeft u waarschijnlijk geen ervaring met webdesign. Het bouwen van uw website kost tijd en werk. En werken met een webdesigner is geen gemakkelijke taak. Kies dus vanaf het begin het juiste webdesignbedrijf en vermijd overuren, wat kostbaar en tijdrovend kan zijn.

1. Wat voor soort webervaring heb je?

Zoek om te beginnen uit wat voor soort ontwerpervaring uw potentiële ontwerpbureau heeft. Hebben ze ervaring met content management systemen zoals Joomla of Drupal, hebben ze ervaring met het werken met “raw” HTML? Heeft het webdesignbedrijf websites gemaakt die vergelijkbaar zijn met die van u? Hebben ze relevante ervaring in de sector? Als u producten via uw website wilt verkopen en creditcardbetalingen wilt accepteren, heeft het webdesignbedrijf dat u overweegt ervaring met e-commercehosting?

2. Heeft u een portfolio dat ik kan beoordelen?

Een ervaren webdesignbedrijf heeft een solide portfolio van websites die ze voor andere klanten hebben gemaakt. Vraag om links naar andere sites die het ontwerpbedrijf heeft gemaakt en bekijk ze allemaal. Vind je het leuk wat je ziet? Hebben de sites een stijl die je aanspreekt?

3. Heeft u referenties?

Vraag naast het beoordelen van websites ook om klantreferenties. Neem contact op met hun klanten en vraag hen naar hun ervaring met het webdesignbedrijf. Waren ze blij met het resultaat? Hebben ze gekregen waar ze voor betaald hebben? Hoeveel betaalden ze? Zouden ze hen aanbevelen? Hoe lang duurde het? Wat vonden ze niet leuk aan het bedrijf? Hoe responsief was het bedrijf toen ze vragen hadden?

4. Wat zijn uw prijzen?

De belangrijkste stap bij het bepalen van de prijs is ervoor te zorgen dat het potentiële ontwerpbedrijf alle prijzen voor het werk schetst en dit allemaal op schrift stelt. Sluit nooit een deal tenzij alle kosten vooraf goed zijn begrepen.

Vraag hen wat over hoe zij betalingen beheren. Als ze heel zakelijk en professioneel reageren, is dat een goed teken. Als ze antwoorden weggooien als – “Maak je geen zorgen, we redden het wel” of “Waar je je ook prettig bij voelt”, laat je dan niet misleiden. Dit is wachten om te gebeuren. Vraag de prijs schriftelijk aan voordat u aan het project begint.

5. Heb je ervaring met zoekmachine optimalisatie?

De meeste eigenaren van kleine bedrijven hebben het niet in hun budget om een ​​apart marketingbureau in te huren om aan zoekmachineoptimalisatie (SEO) te werken, dus het is absoluut noodzakelijk dat uw webdesigner ervaring heeft met SEO. Een goede ontwerper weet dat design en SEO hand in hand gaan. Het ontwerpen van een website voor zoekmachines met “schone” code die gebruik maakt van trapsgewijze stylesheets is essentieel om uw inhoud geïndexeerd te krijgen in de toonaangevende zoekmachines, zoals Google en Bing.

6. Heb je ervaring met social media marketing?

Veel marketingbureaus weten het eerste van social media marketing. Deze bedrijven zitten vast in het verleden en zijn niet zo effectief als ze zich voordoen. Zorg ervoor dat u werkt met een ontwerper die weet hoe u een Facebook-fanpagina voor uw bedrijf moet opzetten en ontwerp een aangepast Twitter-profiel. Dit is belangrijk omdat u wilt dat uw sociale media-eigenschappen aansluiten bij het ontwerp van uw website. De website en social media pagina’s moeten elkaar aanvullen.

7. Wat is uw proces voor het ontwerpen of bouwen van een website?

Zorg ervoor dat u uw potentiële webdesignbedrijf vraagt ​​naar het proces dat zij gebruiken? Ontwerpen ze een website of bouwen ze een website? Een ervaren internetprofessional moet het verschil tussen deze twee concepten begrijpen. Als ze dat niet doen, zijn ze waarschijnlijk niet zo ervaren als ze beweren te zijn. Het bouwen van een website is een zeer technisch proces, terwijl het ontwerpen van een website een zeer creatief proces is. Veel reclamebureaus zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van websites, waarvoor geen enkele kennis van webontwikkeling vereist is. Tegelijkertijd ontwerpen veel bedrijven websites, maar besteden ze het creatieve gedeelte van het project uit. Ontdek vanaf het begin wat het proces is voor het bedrijf dat u overweegt.

8. Hoe lang duurt het?

Perfectionisme kan een enorm struikelblok zijn in de snelle internetwereld. Sommige ontwerpers kunnen geen compromis sluiten tussen kwaliteit en time-to-market-behoeften. Test: Kijk hoe lang het duurt voordat je een voorstel ontvangt.

9. Welk type ondersteuning wordt er geboden na de lancering van de website?

Als uw ontwerpbureau geen website-onderhoud aanbiedt, wilt u misschien verder zoeken. De meeste gerenommeerde ontwerpbureaus bieden “na de lancering” onderhoud aan voor bedrijven die geen interne webmaster hebben.

10. Met welke webhostingproviders werken jullie samen?

Als uw ontwerpbureau de voornamen van de contactpersoon bij hun favoriete webontwerpbureau niet kent, zou dit een rode vlag moeten opwerpen. De meeste gerenommeerde webdesigners weten dat ze geen webhost moeten kiezen simpelweg omdat ze het populairst zijn of omdat ze de goedkoopste webhosting aanbieden. Een gerenommeerd webdesignbureau zou moeten weten wie ze moeten bellen en hoe ze resultaten kunnen boeken! Werkt jouw webdesigner samen met een groen hostingbedrijf? Milieuvriendelijke webhosting wordt steeds populairder voor zakelijke websites die een eco-beleid willen voeren.

Een beetje erkenning krijgen op de W3 is moeilijk, zelfs in een nichemarkt (vooral in een nichemarkt). U heeft minder dan 10 seconden om een ​​sitebezoeker te overtuigen om lang genoeg te blijven om de kwaliteit van uw diensten, uw producten of uw boodschap te leren kennen. Websurfers zijn gek op informatie-overload. Als ze niet zien wat ze willen zien op uw startpagina of een bestemmingspagina, stuiteren ze. Een statement maken over uw bedrijfscultuur en de kernwaarden van uw bedrijf moet dus in een oogwenk gebeuren. Bezoekers zullen de “Over ons”-pagina zelfs nooit zien als u geen goede indruk maakt – in 10 seconden. Ga dus voor groen! Een embleem of banner die aangeeft dat u groene hosting gebruikt, maakt onmiddellijk een statement over uw online bedrijf. Er staat dat je om het milieu geeft.

Doe je huiswerk bij het kiezen van een webdesignbureau.

Goede ontwerpers zijn creatieve mensen die out of the box moeten denken. Het wordt steeds moeilijker om een ​​goede webdesigner te vinden. De goede ontwerpers worden gegrepen door bureaus en grote projecten. Ze zijn overladen met werk en vaak weet je niets van ze omdat ze geen tijd (of behoefte) hebben om zichzelf op de markt te brengen. Je huiswerk maken en de juiste vragen stellen is belangrijk om te beslissen of ze geschikt zijn voor de baan.

Bron: Stephanie Rosendahl